ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Δευτέρα 25/9

Μένουν πολλές ακόμα Νύχτες Πρεμιέρας κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Η εβδομάδα ξεκινά με το ετήσιο πάρτι του Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μεταλλουργείο (Πειραιώς 127), όπου θα τσεκάρουμε τα τρέιλερ των ελληνικών ταινιών που θα προβληθούν στις αίθουσες τη σεζόν 2017-’18.

Πάμε τώρα να δούμε και τα SOS της ημέρας:

THE ASPHALT JUNGLE

Σκηνοθεσία: Τζον Χιούστον

Όταν η τέλεια ληστεία δεν εκτελείται όπως ακριβώς σχεδιάστηκε, τα μέλη μιας συμμορίας καταρρέουν βαθμιαία και ό,τι ακολουθεί είναι ένα όργιο προδοσίας που δίνει την ευκαιρία στον Χιούστον για μια ενδελεχή ματιά στην ψυχή των παρανόμων, τα όνειρά τους για μια διαφορετική ζωή και τις αλλεπάλληλες αποτυχίες που τους σκοτώνουν πριν από οποιαδήποτε σφαίρα. Τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ (Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Φωτογραφίας και Β΄Αντρικού ρόλου). Προβολή σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

THE RIDER

Σκηνοθεσία: Κλόι Ζάο

Νεαρός πρωταθλητής του ροντέο βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν σοβαρό τραυματισμό που τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά περισσότερο. Πόσο βαρύ είναι όμως το τίμημα του να γυρνάς την πλάτη στις επιθυμίες σου; Βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του πρόσφατου Φεστιβάλ Καννών για ένα συναισθηματικά γενναιόδωρο δράμα το οποίο υπογράφει μία από τις ταχύτατα ανερχόμενες σκηνοθετικές φωνές της Αμερικής.

LERD

Σκηνοθεσία: Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Φιλήσυχος οικογενειάρχης βλέπει τη ζωή και τη μικρή του επιχείρηση να μπαίνουν στο στόχαστρο ενός επιχειρηματικού ομίλου με ισχυρές κυβερνητικές πλάτες που επιχειρεί να στραγγαλίσει κάθε δραστηριότητα την οποία δεν ελέγχει. Η αρχετυπική μάχη ενός ακέραιου ανθρώπου ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα μεταμορφώνεται στα χέρια του Ρασούλοφ σε ένα υποδειγματικό δράμα που τιμήθηκε με το βραβείο του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα στις πρόσφατες Κάννες.

THE FLORIDA PROJECT

Σκηνοθεσία: Σον Μπέικερ

Στη σκιά του Μαγικού Βασιλείου της Ντίσνεϋλαντ, μια παρέα πιτσιρικάδων αναστατώνει καθημερινά με σκανταλιές τους ενοίκους ενός φθηνού μοτέλ, σκορπίζοντας χρώμα στις μουνές ζωές τους. Μετά τον indie θρίαμβο του ‘Tangerine’, το φοβερό παιδί του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά βάζει πλώρη για τα Όσκαρ, έχοντας στο πλευρό του έναν εξαιρετικό Γουίλεμ Νταφό και συστήνοντας το αδιανόητο υποκριτικό ταλέντο της μικρής Μπρούκλιν Πρινς. Υποδειγματικό σινεμά κοινωνικού ρεαλισμού που διασκεδάζει με την ίδια ακριβώς ένταση που προβληματίζει.

REVOLUTION OF SOUND. TANGERINE DREAM

Σκηνοθεσία: Μαργκαρέτ Κρόιτσερ

Από το Βερολίνο του ’60 μέχρι το αχανές διάστημα, η απόσταση έμοιαζε αδιανόητη μέχρι τη στιγμή που τρεις πιονέροι της ηλεκτρονικής μουσικής αποφάσισαν να τη γεφυρώσουν, καταφέρνοντας στην πορεία να τοποθετήσουν το μέλλον σε νότες. Αυτή είναι η ιστορία των Tangerine Dream, αντίπαλου δέους των Pink Floyd και ενός από τα πλέον επαναστατικά γκρουπ, όπως τη διηγείται ο θρυλικός ηγέτης της μπάντας και μια ευρεία γκάμα καλεσμένων που περιλαμβάνει από μέλη του συγκροτήματος μέχρι τον Ζαν Μισέλ Ζαρ και τον σκηνοθέτη Μάικλ Μαν.

Παρουσία της σκηνοθέτιδας Μαργκαρέτ Κρόιτσερ.