ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Παρασκευή 30/9

Είστε έτοιμοι για να λιποθυμήσετε απόψε;

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

Καθώς μπαίνουμε στο τελικό ΠΣΚ οι Νύχτες μας προσφέρουν ένα σπάνιου φεστιβαλικού μεγαλείου double bill. Θα το δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της σημερινής μέρας, Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου:

Κι αυτά είναι τα SOS μας:

NERUDA

Το double bill που λέγαμε. Ξεκινάει εδώ. Ο Pablo Larrain είναι από τους σκηνοθέτες που σε μερικά χρόνια θα λύνουν και θα δένουν στο Χόλιγουντ γι’αυτό πληζ δες το αυτό τώρα που #συμβαίνει. Ο Larrain (έχεις δει λογικά το ‘El Club’ και το ‘No’ του και θα δεις σίγουρα το εξαιρετικό ‘Jackie’ του, που θαυμάσαμε φέτος στη Βενετία) παίρνει τον Gael Garcia Bernal και γυρίζει ένα biopic ως ανθρωποκυνηγητό στη Χιλή του ’40. (Δαναός 1, 20.15)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι ταινίες που είδαμε στο Φεστιβάλ Βενετίας, σε σειρά αξιολόγησης

GRAVE (RAW)

Αμέσως μετά το ‘Neruda’ τι καλύτερο από αίμα και κανίβαλους; Το hype από το Τορόντο περιγράφει το γαλλικό φιλμ ως “η ταινία με τις λιποθυμίες”. Πάντα καλό πράγμα να υπάρχει ως περιγραφή μιας ταινίας τρόμου με κανίβαλους. Η σκηνοθέτις Julia Ducournau θα είναι επίσης εκεί για Q&A μετά την προβολή. (Δαναός 1, 23.00)

ΟΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΕΣ

Είχαμε γράψει μια αρκετά παθιασμένη αντίδραση όταν πέθανε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, του οποίου η τελευταία ταινία μυθοπλασίας είναι από τα αγαπημένα μας ελληνικά φιλμ του σύγχρονου σινεμά. Οι υπέροχοι ‘Αισθηματίες’ προβάλλονται σήμερα στο πλαίσιο του αφιερώματος του Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο του Νίκου Τριανταφυλλίδη και αξίζει η εμπειρία. (Ιντεάλ, 20.00)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Κανείς δε θα ξεχάσει ποτέ το Νίκο Τριανταφυλλίδη

REPARER LES VIVANTS

Η σκηνοθέτις του ‘Suzanne’ διασκευάζει μυθιστόρημα για τις ζωές τριών ανθρώπων που ενώνονται αναπάντεχα και τους οδηγούν σε μεταφυσικά μονοπάτια. Πρωταγωνιστεί ο Tahar Rahim και γράφει μουσική ο Alexandre Desplat, φίλος του σάιτ. (Ιντεάλ, 22.30)

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ!

Ναι σταμάτα το ξέρω ότι είπαμε ότι δε θα λέμε επαναλήψεις εδώ αλλά τελευταίες μέρες είναι, και ξέρεις κάτι; Έχει το 1/3 του Διαγωνιστικού σε επανάληψη σήμερα και αν έχεις χάσει κάποια από αυτές τις ταινίες ευκαιρία να τις τσεκάρεις. ‘Operation Avalanche’ (Δαναός 2, 20.30), ‘Evolution’ (Δαναός 2, 22.30), ‘Under the Shadow’ (Όπερα 1, 22.30).