ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Τι Νύχτες Πρεμιέρας να δεις σήμερα: Τρίτη 26/9

Μένουν πολλές ακόμα Νύχτες Πρεμιέρας κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Κάθε μέρα το PopCode θα ξεχωρίζει 5 ταινίες από το πρόγραμμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

***

LAST MEN IN ALEPPO

Σκηνοθεσία: Φιράς Φαγιάντ

Καθώς οι βομβαρδισμοί στη Συρία μαίνονται, μια ομάδα απλών πολιτών αποφασίζει να μην εγκαταλείψει το Αλέπο και αναλαμβάνει τον απεγκλωβισμό των κατοίκων από τα συντρίμμια μιας πάλαι ποτέ υπέροχης πόλης. Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Σάντανς για αυτό το συνταρακτικό χρονικό μιας μάχης που όσο άνιση και αν αρχικά φάνταζε, κάποιοι έμειναν εκεί για να τη δώσουν.

LOVELESS

Σκηνοθεσία: Αντρέι Σβιάγκιντσεφ

Ο Μπόρις και η Ζένια συγκρούονται για την κηδεμονία του 12χρονου γιου τους, μόνο που και οι δύο προσπαθούν να τον ξεφορτωθούν γιατί είναι και οι δύο ανίκανοι να τον μεγαλώσουν. Όταν κάποια μέρα αντιλαμβάνονται ότι ο μικρός έχει εξαφανιστεί, απευθύνονται στις Αρχές για τον εντοπισμό του. Αυτό που ξεκινά ως ένα μπεργκμανικό οικογενειακό δράμα, μετατρέπεται μαεστρικά από τον σκηνοθέτη του ‘Λεβιαθάν’ σε ένα βραδυφλεγές θρίλερ μυστηρίου μέσα από το οποίο ο Σβιάγκιντσεφ εξαπολύει τα πυρά του κατά της σημερινής Ρωσίας. Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών.

L’ATELIER

Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ

Καταξιωμένη συγγραφέας αναλαμβάνει ένα θερινό εργαστήρι εκμάθησης για τους άνεργους νέους μιας παραθαλάσσιας περιοχής και έρχεται αντιμέτωπη με τον συγκρουσιακό χαρακτήρα ενός νεαρού με πιθανές ακροδεξιές τάσεις, που όμως τυχαίνει να είναι και ο πιο ταλαντούχος μαθητής της. Σε σενάριο του Ρομπέν Καμπιγιό, ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης του ‘Ανάμεσα στους Τοίχους’ συνδέει το ψυχολογικό θρίλερ με μια μικρογραφία των πολιτικών και κοινωνικών εντάσεων που ενώνουν και χωρίζουν βίαια τη σημερινή Γαλλία.

AXOLOTL OVERKILL

Σκηνοθεσία: Χελένε Χέγκεμαν

Μετά τον θάνατο της μητέρας της, η 16χρονη Μίφτι βυθίζεται σε ένα ηδονιστικό παραλήρημα με αλκοόλ, ναρκωτικά και ευκαιριακό σεξ. Το άδοξο τέλος της σχέσης της με την αρκετά μεγαλύτερη Αλις τη βρίσκει να αναζητά αγωνιωδώς εκδίκηση. Η Χελένε Χέγκεμαν υπογράφει ένα σέξι και οργισμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο που εγκλωβίζει σε εικόνες τις εκρήξεις στο μυαλό και το σώμα μιας έφηβης, η οποία ζει κάθε της μέρα σα να είναι η τελευταία. Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Παρουσία της σκηνοθέτιδας Χελένε Χέγκεμαν.

THE ENDLESS

Σκηνοθεσία: Τζάστιν Μπένσον, Άαρον Μούρχεντ

Δύο αδέρφια επιστρέφουν στην αλλόκοτη σέχτα από την οποία είχαν ξεφύγει 10 χρόνια πριν, όταν είχαν πειστεί πως τα μέλη της επρόκειτο να αυτοκτονήσουν ομαδικά. Τα μυστικά που κρύβει η παλιά τους “οικογένεια” ωστόσο, αποδεικνύονται πολύ πιο εφιαλτικά από όσο είχαν ποτέ φανταστεί. Η παράνοια των αιρέσεων συναντά την επιστημονική φαντασία σε ένα μαγνητικό φιλμ μυστηρίου που δε σταματά λεπτό να παίζει με το μυαλό μας.