OSCARS

Με αυτά τα ειδικά στοιχήματα θα κερδίσεις κι εσύ στα Όσκαρ

Γιατί να έχεις αγωνία μόνο για τον νικητή του Α' ανδρικού, όταν μπορείς να αγωνιάς και για το αν θα φορέσει παπιγιόν;

Κάθε χρόνο, τα προγνωστικά και οι αναλύσεις σχετικά με το ποιος θα σηκώσει το χρυσό αγαλματίδιο σε κάθε κατηγορία των Όσκαρ, δίνουν και παίρνουν.

Μπορεί να υπάρχουν κάποια μεγάλα φαβορί, όμως οι εκπλήξεις δεν λείπουν και το μόνο που μοιάζει απολύτως βέβαιο, είναι πως η Μέριλ Στριπ θα είναι κάθε χρόνο υποψήφια, ακόμη κι αν έχει χαρίσει τη φωνή της σε χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων.

Γιατί όμως να κάθεσαι να τσακώνεσαι με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους και να ποντάρετε κεράσματα καφέδων για όποιον πετύχει τις περισσότερες προβλέψεις, όταν μπορείς να στοιχηματίσεις σε όλες τις κατηγορίες των Όσκαρ στον Stoiximan.gr;

Το να κερδίσει το La La Land το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, προσφέρεται στο 1.16, ενώ η έκπληξη του Moonlight βρίσκεται στο 6. Στην κατηγορία του Α’ ανδρικού ρόλου, μεγάλο φαβορί είναι ο Κέισι Άφλεκ με 1.60, με τον Ράιαν Γκόσλινγκ να δίνει 15, ενώ στις γυναίκες μεγάλο φαβορί είναι η Έμα Στόουν με 1.20, με την Μέριλ Στριπ να σε προκαλεί να ρισκάρεις με απόδοση 70!

Όπως και πέρσι μάλιστα, έτσι και φέτος, φροντίσαμε να δώσουμε ένα έξτρα ενδιαφέρον στην μεγάλη βραδιά, προτείνοντας κάποια ειδικά στοιχήματα τα οποία  θα προσφέρονται μαζί με τις κλασικές κατηγορίες.

Βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει, τα προτείναμε στους ειδικούς του Stoiximan.gr κι εκείνοι έκαναν τα υπόλοιπα. Ίσως λοιπόν φέτος εκτός απ’ το La La Land ανήκεις κι εσύ στους μεγάλους νικητές των Όσκαρ, ποντάροντας στις δικές μας ευφάνταστες προτάσεις.

ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟ LA LA LAND;

 

Το μεγάλο φαβορί των φετινών Όσκαρ που μπορείς να δεις αποκλειστικά μαζί με τον επίσης υποψήφιο ‘Αστακό’ και άλλες επιτυχίες του box office και βραβείων αποκλειστικά στα Novacinema,  είναι υποψήφιο σε 14 κατηγορίες  και το μεγάλο στοίχημα είναι το αν θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ των 11 αγαλματιδίων το οποίο κρατάνε από κοινού ‘Τιτανικός’, ‘Μπεν Χουρ’ και ‘Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά’. Ένα στοίχημα το οποίο μπορεί να γίνει και δικό σου με απόδοση 50.

ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

Μπορεί οι ακραίες δηλώσεις και τα σοκαριστικά αστεία να μην συνηθίζονται στην κάπως συντηρητική τελετή των Όσκαρ, όμως μια βρισιά μπορεί να ξεφύγει πάνω στον ενθουσιασμό του μεγάλου νικητή του Ά ανδρικού ή γυναικείου ρόλου. Το ενδεχόμενο να ακουστεί μια κακή λέξη δίνει απόδοση 4 ενώ το όχι δίνει 1.22.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΙΛ

Ο θριαμβευτής των περσινών βραβείων, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, σήκωσε το τιμημένο φορώντας παπιγιόν. Θα πράξει το ίδιο κι ο φετινός νικητής ή θα προτιμήσει την γραβάτα, η οποία δίνει απόδοση 2.75; Το ενδεχόμενο να μην φορέσει τίποτα απ’ τα δύο δεν πολυπαίζει, δεν είναι Eurogroup εδώ, είναι τα Όσκαρ. 

Σε ότι αφορά τις γυναίκες, μπορείς να προβλέψεις ποιου σχεδιαστή φόρεμα θα επιλέξει η μεγάλη νικήτρια του Α’ γυναικείου, με τη δικιά μας Celia Kritharioti να προσφέρεται στο 18. Έλα μωρή πατρίδα.

Τέλος, μπορείς να προβλέψεις και το χρώμα του φορέματος, με φαβορί το χρυσό στο 2.35 και μεγάλο αουτσάιντερ το μαύρο με 15. Όσκαρ είναι ξαναλέμε, όχι κηδεία.

ΑΝΤΕ, ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ

Βρίσει δε βρίσει, ο νικητής του Α’ ανδρικού θα είναι μέσα στην τρελή χαρά κι άντε να του κόψεις τον ευχαριστήριο λόγο πριν χαιρετήσει ακόμα και τον έκτο του ξάδερφο πίσω στο χωριό. Αν πιστεύεις ότι θα ξεπεράσει τα 120 δευτερόλεπτα, μπορείς να ποντάρεις στο Over του 1.90, διαφορετικά υπάρχει το Under του 1.83.

Αν πάλι πιστεύεις ότι ο άνδρας νικητής του πρώτου ρόλου θα μιλήσει περισσότερο απ’ την γυναίκα, μπορείς να τον εμπιστευτείς στο 2.37.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ

 

Έχουν κλαπεί αγαλματίδια, έχουν χαθεί αγαλματίδια, αλλά το να σπάσει κάποιο αγαλματίδιο σε ζωντανή μετάδοση δεν συνηθίζεται. Με τα νεύρα τεντωμένα λόγω Τραμπ φέτος, μοιάζει λίγο πιο πιθανό το ενδεχόμενο και δίνει απόδοση 10, σε αντίθεση με 1.02 του όχι.

ΣΗΚΩΣΕ ΤΗ, ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ

Ακόμα κι αν δεν επιλέξει δημιουργία της Celia Kritharioti η νικήτρια του Α’ γυναικείου, η Ελλάδα θα έχει δυναμική εκπροσώπηση στη φετινή τελετή, με την υποψηφιότητα των Λάνθιμου/Φιλίππου για το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και της Δάφνης Ματζιαράκη για το Όσκαρ στην κατηγορία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Επομένως, μόνο απίθανο δεν είναι το να σηκωθεί η ελληνική σημαία στο Kodak Theatre, κάτι που προσφέρεται σε απόδοση 10.

MOONLIGHT ΕΝΑΝΤΙΟΝ MANCHESTER BY THE SEA

 

Ταινιάρες και οι δύο, επειδή όμως μας αρέσουν οι κόντρες, μπορείς να στοιχηματίσεις ποια θα κερδίσει τα περισσότερα Όσκαρ. Το ‘Moonlight‘ δίνει απόδοση 1.53 και το ‘Manchester by the Sea‘ 2.37.