ΣΙΝΕΜΑ

Ryan Gosling: Η δουλειά του Blade Runner δεν είναι όπως παλιά

Δύσκολος καιρός για Blade Runners, όπως μας εξηγεί ο Ryan Gosling στο αποκλειστικό featurette που εξασφαλίσαμε για το πολυαναμενόμενο σίκουελ 'Blade Runner 2049'.

Δύσκολος καιρός για Blade Runners. Έχει αλλάξει το επάγγελμα λέει στο αποκλειστικό μας featurette ο Ryan Gosling. Έχει γίνει “διαφορετικό, πιο πολύπλοκο” κι αν κρίνουμε από το παρακάτω βίντεο ακόμη πιο επικίνδυνο.

Για τον χαρακτήρα του Gosling, τον K ειδικά, η ανακάλυψη ενός παλιού μυστικού που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο χάος θα τον οδηγήσει στην άκρως παρακινδυνευμένη αναζήτηση του εδώ και 30 χρόνια εξαφανισμένου Rick Deckard (και στη μπουνιά του Harrison Ford αλλά αυτό είναι γι’ άλλο άρθρο).

Σύμφωνα με τον Ridley Scott ωστόσο, η ιστορία του K θα οδηγήσει κυρίως στην εσωτερική δική του αναζήτηση, οπότε θεματικά το ‘2049’ κρατά το DNA του ορίτζιναλ, μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του σινεμά που βρίσκει συνέχεια με τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη, Denis Villeneuve (‘Arrival’, ‘Sicario’), ένα τρομερά εντυπωσιακό neon production design που δε θα προδώσει το επιδραστικό deisgn της ορίτζιναλ ταινίας, και ένα καστ από δυνατούς παίκτες.

* Το ‘Blade Runner 2049’ θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου από τη Feelgood.