ΣΙΝΕΜΑ

Αποκλειστικό τρέιλερ: Στο εντυπωσιακό ‘Κτήνος’ μια γυναίκα κοιμάται με τον εχθρό

Ίσως. Μπορεί και όχι. Μπορεί και ναι. Θα το μάθουμε όταν το βρετανικό θρίλερ κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες αυτό το Μάιο.

O Michael Pearce είναι νέος σκηνοθέτης, εκπρόσωπος ενός νέου ρεύματος στο αγγλικό σινεμά με έντονα αισθητικά στοιχεία και επιρροές γοτθικού παραμυθιού. Δεν έχει γυρίσει άλλη ταινία πριν το ‘Κτήνος’, αλλά μετά από αυτήν όλοι θα έχουν τα μάτια τους πάνω του.

Στο ‘Κτήνος’ (‘Beast’), που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το Μάιο από τη StraDa, μια νεαρή γυναίκα βρίσκει τον εαυτό της ανάμεσα σε δύο άκρα. Από τη μία, η φορτική οικογένειά της που παλεύει για να συνεχίσει να την ελέγχει. Από την άλλη, η εμφάνιση ενός γοητευτικού, σκληροτράχηλου και μυστηριώδους ξένου, ο οποίος είναι ύποπτος για μια σειρά από φόνους. Η Moll (στο ρόλο η ανερχόμενη Jessie Buckley που είδαμε και στο τηλεοπτικό ‘Taboo’) βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής της, καθώς αναζητά τη θέση της σε αυτή την απομονωμένη παραλιακή κοινότητα.

Και, καθώς έρχεται όλο και πιο κοντά στον ξένο, είναι όλο και πιο ασαφές το ποιος είναι τελικά το Κτήνος του τίτλου.

Η ταινία του Michael Pearce είναι ένα εντυπωσιακό, καθηλωτικό ντεμπούτο γεμάτο σασπένς και επιβλητικές εικόνες, σε ένα ψυχολογικό θρίλερ που δε φοβάται να βρωμίσει τους ήρωες και -κυρίως- την ηρωίδα του, με τρόπο που θα μείνει αξέχαστος στους θεατές. Το ‘Κτήνος’ προβλήθηκε σε πανελλήνια πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε καλεσμένος κι ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Εμείς μιλήσαμε μαζί του για το νέο βρετανικό σινεμά, τους κινηματογραφικούς εφιάλτες και το ‘Breaking Bad’, σε μια συνέντευξη που θα μπορείτε να διαβάσετε όταν η ταινία κυκλοφορήσει στις αίθουσες.

Ως τότε, απολαύστε σε αποκλειστικότητα το ελληνικό τρέιλερ της ταινίας:

*To ‘Κτήνος’ (‘Beast’) κυκλοφορεί τον Μάιο στις αίθουσες από τη StraDa.