ΣΙΝΕΜΑ

Σήμερα ξεκινά η Εβδομάδα Jodorowsky στον κινηματογράφο Ανδόρα

Από τις 24 έως τις 30 Μαΐου θα παίζονται καθημερινά οι δύο τελευταίες ταινίες του μεγάλου, ποιητικού σκηνοθέτη.

Ξεκινώντας από σήμερα και έως τις 30 Μαΐου θα παιχτούν αποκλειστικά στον κινηματογράφο Ανδόρα οι δύο τελευταίες, αυτοβιογραφικές ταινίες του Alejandro Jodorowsky.

‘Ο Χορός της Πραγματικότητας’ του 2014 και η ‘Ποίηση Χωρίς Τέλος’ του 2016 είναι τα δύο πρώτα μέρη της πενταλογίας που έχει σκοπό να δημιουργήσει ο Jodorowsky, για να αφηγηθεί τη ζωή του μέσα από το μαγικά ρεαλιστικό πρίσμα που βλέπει τον κόσμο.

Το πρώτο μέρος αντανακλά τη φιλοσοφία του Alejandro Jodorowsky για την πραγματικότητα, η οποία δεν είναι αντικειμενική, αλλά περισσότερο ένας χορός που γεννιέται μέσα από την ίδια μας τη φαντασία. Η υπόθεση αφηγείται τα παιδικά χρόνια του σκηνοθέτη και εστιάζει πολύ στον αυστηρό πατέρα του και την πολυτάραχη σχέση τους. Τον πατέρα του Jodorowsky υποδύεται ο μεγάλος του γιος, Βrontis.

Στη συνέχεια, το αγόρι – έφηβος πια – θα αποφασίσει να γίνει ποιητής, αποκόβοντας κάθε επαφή με την οικογένεια του. Έρχεται η περίοδος για μία ‘Ποίηση Χωρίς Τέλος’, μία περίοδο απελευθέρωσης από τους κοινωνικούς και οικογενειακούς περιορισμούς και ένταξης στο μποέμ καλλιτεχνικό κύκλο της εποχής. Μία ταινία-ωδή στην καλλιτεχνική κληρονομιά της Χιλής, αλλά κυρίως μια ταινία-ωδή στην αναζήτηση για την ομορφιά και την εσωτερική αλήθεια, ως παγκόσμια δύναμη ικανή να αλλάξει τη ζωή του ανθρώπου. Τον νεαρό Jodorowsky υποδύεται ο νεαρότερος γιος του Adan. Ο Alejandro Jodorowsky έχει και ο ίδιος ρόλο στις ταινίες του. Παίζει τον παροντικό του εαυτό και παρεμβαίνει στις πιο δυνατές συναισθηματικά σκηνές, αγκαλιάζοντας τον νεαρό εαυτό του ή τον πατέρα του.

Οι ταινίες είναι μια ψευδαίσθηση – αλλά πρέπει να είναι η πιο όμορφη ψευδαίσθηση

 – Alejandro Jodorowsky

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΔΟΡΑ | Σεβαστουπόλεως 117, Αθήνα

24/5 – 30/5

Ο Χορός της Πραγματικότητας: 18.30

Ποίηση Χωρίς Τέλος: 21.30

Γενική Είσοδος: 5,50 €

Ημερήσιο Εισιτήριο: 8 €

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Σκέψεις χωρίς τέλος για την ‘Ποίηση Χωρίς Τέλος’