NETFLIX

2 ταινίες και 2 σειρές για το ΣΚ σου

Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο.

Είτε μείνετε μέσα για σειρές είτε έχετε όρεξη για σινεμά αυτό το ΣΚ, σας έχουμε καλυμμένους.

Κάθε Παρασκευή θα διαλέγουμε ταινίες και σειρές που ανοίγουν αυτό το τριήμερο (ή ίσως και λίγο νωρίτερα) και αξίζει να τσεκάρουμε.

Ταινίες

Deadpool 2

Είδος: Υπερήρωες με δονητές και πάνες

Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin, Zazie Beetz, Bill Skarsgård, Terry Crews

Στη σκηνοθεσία: David Leitch (John Wick, Atomic Blonde)

Ποιος θα το ‘λεγε στο Χόλιγουντ ότι μια ταινία απαγορευμένη για άτομα κάτω των 17 άνευ συνοδού θα του έφερνε όσα χρήματα μαζεύουν οι υπερηρωικές, πιο ασφαλείς ταινίες της Disney και μάλιστα με τα μισά λεφτά στο μπάτζετ. Ο Ryan Reynolds το έλεγε και βγήκε αληθινός όταν το ‘Deadpool’ σάρωσε τα ταμεία το 2016.

Τώρα επιστρέφει με παρέα έναν μουντρούχο από το μέλλον και μία μεταλλαγμένη που θες στο πλευρό σου όταν η ελπίδα πετάει απ’ το παράθυρο. Πίσω από την κάμερα βρίσκεις τον David Leitch του ‘John Wick’ και του ‘Atomic Blonde’ με μπόλικη όρεξη για μακελειό και εκείνη τη διαρκή, αιχμηρή κίνηση που ανεβάζει και την πιο βασική πλοκή. Τα αυτοαναφορικά, meta, χοντροκομμένα αστεία είναι τόσα πολλά που θα νιώθεις ότι βλέπεις ένα ζωντανό meme να σφάζει κόσμο στην οθόνη σου, αλλά η τρομερή διάθεση της ταινίας κατά πάσα πιθανότητα θα σε βοηθήσει να προσπεράσεις την εξάντληση.

Μάλλον εκεί κερδίζει ο Deadpool τελικά. Οι συντελεστές του μοιάζουν να περνούν τόσο καλά που όντως βγαίνει προς τα έξω. Είναι σπάνια αίσθηση όταν κάθε επόμενο βήμα της υπερηρωικής μηχανής είναι τέλεια πακεταρισμένο και στρατηγικά πλαναρισμένο για κυκλοφορία.

Θα το αγαπήσεις με τα ελαττώματά του. – Ιωσηφίνα Γριβέα

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Odeon.

Last Flag Flying

Είδος: Εσωτερικό δράμα για πολλά χαρτομάντιλα

Πρωταγωνιστούν: Steve Carell, Bryan Cranston, Laurence Fishburne

Στη σκηνοθεσία: Richard Linklater

Μέρος της κριτικής μας από το Φεστιβάλ του Λονδίνου:

Τρεις άντρες που υπηρέτησαν στο ναυτικό μαζί, επανενώνονται δεκαετίες μετά όταν ο γιος του ενός σκοτώνεται στο Ιράκ και τους ζητάει να πάνε στην κηδεία μαζί. Ό,τι ακολουθεί σχεδόν αγνοεί την ιδέα της πλοκής ή ακόμα και ώθησης- αποτελούμενο από οριακά θεατρικού τύπου μεγάλες σεκάνς διαλόγων […] Το φιλμ είναι σαν να περνάς την ώρα σου με τρεις άντρες που θυμούνται τα χρόνια που πέρασαν, για να διαπιστώσουν πως εκεί που περίμεναν να βρουν νοσταλγία, ανακαλύπτουν μόνο πίκρα […]

Είναι μια απαλή ταινία για σκληρές διαπιστώσεις πάνω στην μνήμη, την μιλιταριστική εμμονή, τον πατριωτισμό, και τις ανθρώπινες συνδέσεις. Και που παρά το περιεχόμενό της, δεν επιχειρεί ποτέ να αρπάξει τον έλεγχο από τους ίδιους τους ερμηνευτές, αφήνοντας τον Steve Carell να γεμίσει το χώρο με τις σιωπές του, τον Laurence Fishburne με τη στιβαρότητά του και τον Bryan Cranston με, βασικά, τα πάντα. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη Seven Films.

Σειρές

13 Reasons Why: Season 2

Είδος: Εφηβικό δράμα με πολαρόιντ

Πρωταγωνιστούν: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro, Ross Butler

Έφηβη αυτοκτονεί και αφήνει πίσω της 13 κασέτες. Μία για κάθε συμμαθητή που την οδήγησε στην απόφαση να πάρει τη ζωή της. Η σοκαριστική διαδικασία συμπλήρωσης του παζλ στην οποία η 1η σεζόν του δράματος υπέβαλε κάθε θεατή αλλά και οι θεματικές κατά του bullying, του σεξισμού και της σεξουαλικής βίας, έκαναν το ’13RW’ ένα τρομακτικό χιτ για το Netflix. Η σειρά τελικά έγινε κέντρο σημαντικών συζητήσεων γύρω από την κατάθλιψη και την υπεύθυνη ή ανεύθυνη (αναλόγως ποιον θα ρωτήσεις) απεικόνιση της αυτοκτονίας στην οθόνη και έδωσε στους δημιουργούς της το κίνητρο να συμβουλευτούν περισσότερους ειδικούς για τη φετινή συνέχεια.

Πέντε μήνες μετά τον θάνατο της Hannah, οι γονείς της κινούνται δικαστικά εναντίον του σχολείου της με την κατηγορία ότι άφησαν το παιδί τους εκτεθειμένο σε μειωτικές και βίαιες συμπεριφορές, χωρίς να το βοηθήσουν όταν απευθύνθηκε στον σχολικό σύμβουλο. Η δίκη αυτή πλαισιώνει ολόκληρη τη 2η σεζόν, δίνοντας αφορμή για την εμβάθυνση όλων (ναι όλων, ακόμα και των νεκρών) χαρακτήρων που γνώρισες στην 1η σεζόν και τη σχέση τους με την πρωταγωνίστρια. Μπορείς να περιμένεις νέα, αποκαλυπτικά φλάσμπακ, νέες οπτικές γωνίες και δύσκολες ερωτήσεις με δύσκολες απαντήσεις. – Ιωσηφίνα Γριβέα

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Patrick Melrose

Είδος: Δραματική μίνι σειρά με αλκοολικούς

Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Jennifer Jason Leigh, Hugo Weaving, Sebastian Maltz

Μετά το snap του Thanos, ο Benedict Cumberbatch βρέθηκε στο παράλληλο σύμπαν του Patrick Melrose. Eνός αριστοκράτη playboy που μέσα από την αυτοκαταστροφική του συμπεριφορά, προσπαθεί να ξεπεράσει τα τραύματα που του άφησε ο βίαιος πατέρας του. Δραματική μίνι σειρά 5 επεισοδίων, βασισμένη στην ομώνυμη σειρά βιβλίων με αυτοβιογραφικά στοιχεία από τον βραβευμένο με Booker, Edward St Aubyn.

H σειρά έκανε πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 4HD την Δευτέρα 14/5 στις 21.00, σε Α΄τηλεοπτική προβολή, αμέσως μετά την προβολή της στη Μ. Βρετανία.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

O Bryan Cranston είναι καλύτερος από ποτέ στο ‘Last Flag Flying’
Είδαμε ολόκληρη τη 2η σεζόν του ’13 Reasons Why’ και σου λέμε τι να περιμένεις (χωρίς σπόιλερ)
Quiz: Πόσο Deadpool είσαι;