STAR WARS

Αυτό είναι το πλήρωμα του Rogue One

Γνώρισε καλύτερα την εντυπωσιακή πολυπολιτισμική ομάδα που αναλαμβάνει να αντισταθεί στην Αυτοκρατορία στη νέα ταινία ‘Star Wars’.

Όπως γράφαμε και στο κείμενό μας για τη νέα προσθήκη στο σύμπαν του ‘Star Wars’, το ‘Rogue One’ είναι μια ιστορία της οποίας μεγάλο μέρος της δύναμής της προέρχεται από το πόσο πολυπολιτισμική είναι. Άνθρωποι από όλα τα μέρη του πλανήτη πολεμούν απέναντι σε έναν κοινό εχθρό, την Αυτοκρατορία και τις δυνάμεις του φασισμού.

Αυτή η κυρίαρχη δύναμη στην αφήγηση των Star Wars ήταν παραδοσιακά ένας από τους κυριότερους λόγους για το πόσο το κοινό πάντα αγαπούσε αυτές τις ιστορίες, και είναι κι ο λόγος που, παρότι εκτυλίσσεται σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακριά, πάντα οι θεατές ένιωθαν δυνατή σύνδεση, από όπου κι αν προέρχονταν.

Συνεπές λοιπόν που φέτος μπορείς να βρεθείς κι εσύ σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακριά, αυτόν του Ορλάντο συγκεκριμένα. Η COSMOTE TV στέλνει μια 4μελή οικογένεια στη γιορτή Star Wars Celebration που διοργανώνεται φέτος στη Φλόριντα τον Απρίλιο. Ο νικητής του διαγωνισμού θα ταξιδέψει στις 12 Απριλίου και για 6 μέρες και για να συμμετάσχουν οι συνδρομητές COSMOTE TV μπορούν να στείλουν απλώς το μήνυμα COSMOTE TV στο 19129 ως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Ως τότε, και για εμάς τους υπόλοιπους, τα ταξίδια γίνονται παρέα με το άφοβο πλήρωμα του Rogue One στις αίθουσες. Και είναι μια ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Felicity Jones

Παίζει: Την Jyn Erso, άθελά της επαναστάτρια

Είναι από: Την Αγγλία

Ένας ρόλος της που πρέπει να ξέρεις: Στο ‘Theory of Everything’ ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου παίζοντας δίπλα στον βραβευμένο Eddie Redmayne. Αλλά ψάξε να δεις και το ερωτικό δράμα ‘Like Crazy’ του 2011 όπου τραβάει πολλά αισθηματικά ζόρια δίπλα στον Anton Yelchin.

Diego Luna

Παίζει: Τον Cassian Andor, που όπως κάποτε κι ο Han Solo, δε φοβάται να πυροβολήσει πρώτος.

Είναι από: Μεξικό

Ένας ρόλος του που πρέπει να ξέρεις: Στο αριστούργημα ‘Θέλω και τη Μαμά Σου’ του Alfonso Cuaron, έπαιζε δίπλα στον Gabriel Garcia Bernal έναν από τους δύο φίλους που μαζί ξεκινούν ένα road trip με μια μεγαλύτερη γυναίκα την οποία ξεκάθαρα ερωτεύονται.

Donnie Yen

Παίζει: Τον υπερ-κουλ Chirrut Imwe, ό,τι κοντινότερο σε Zatoichi είχε ποτέ το σύμπαν του SW.

Είναι από: Χονγκ Κονγκ

Ένας ρόλος του που πρέπει να ξέρεις: Ο επικός ‘Ip Man’, μια ως τώρα τριλογία ταινιών που βασίζονται στη ζωή ενός grandmaster πολεμικών τεχνών που ήταν δάσκαλος του Bruce Lee.

Alan Tudyk

Παίζει: To γενικώς έξαλλος ρομπότ K-2SO που δεν περνάει και πολύ καλά.

Είναι από: Τέξας

Ένας ρόλος του που πρέπει να ξέρεις: Ήταν ο πιλότος Wash στη σπουδαία σειρά γουέστερν επιστημονικής φαντασίας ‘Firefly’ του Joss Whedon, αλλά τα τελευταία χρόνια κάνει αξιοσημείωτη καριέρα ως voice actor: Τα ‘Wreck-It Ralph’, ‘Frozen’, ‘Big Hero 6’, ‘Zootopia’ και ‘Moana’ τον έχουν κάνει μόνιμο ντισνεϊκό παίχτη, ενώ τώρα δίνει τη φωνή του και στο απαραίτητο Star Wars ρομπότ.

Riz Ahmed

Παίζει: Τον πιλότο Bodhi Rook γύρω από τον οποίο κινείται η βασική πλοκή του φιλμ.

Είναι από: Οξφόρδη στην Αγγλία, με πακιστανική καταγωγή.

Ένας ρόλος του που πρέπει να ξέρεις: Ήταν φυσικά ο πρωταγωνιστής του ‘The Night of’ του ΗΒΟ, στο οποίο συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για ένα έγκλημα πληρώνοντας κατά κύριο λόγο τις προκαταλήψεις των ανθρώπων και τις δομικές καταπιέσεις ενός συστήματος που δε νοιάζεται.

Jiang Wen

Παίζει: Baze Malbus, φίλος του Zatoichi.

Είναι από: Κίνα

Ένας ρόλος του που πρέπει να ξέρεις: Είναι παιδάκι σε εκείνη την ταινία, αλλά ας το αναφέρουμε όπως και νά’χει, επειδή στο ‘Red Sorghum’ του 1987, ο Wen έτυχε να παίζει στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του μεγάλου Zhang Yimou και (ταυτόχρονη) της Gong Li. Δυνατός.

Το καστ του ‘Rogue One’ είναι γενικώς εξαιρετικό, έχοντας επιπλέον ηθοποιούς σαν τον Ben Mendelsohn και τον Mads Mikkelsen σε κεντρικούς ρόλους, όμως η πιο μεγάλη δύναμη του φιλμ αντλείται από το κεντρικό του πλήρωμα, που αναλαμβάνει την πιο δύσκολη αποστολή αντίστασης.

Για να ζήσεις κι εσύ τον κόσμο του Star Wars και του ‘Rogue One’ από κοντά, δήλωσε συμμετοχή στέλνοντας COSMOTE TV στο 19129 ως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου. Στις 12 Απριλίου, και για 6 μέρες, η COSMOTE TV στέλνει μία 4μελη οικογένεια στο Star Wars Celebration στο Ορλάντο για να τα ζήσει όλα από κοντά.