STAR WARS

Ο Luke Skywalker είναι εδώ για να (ξανα)καταστρέψει την ψυχολογία σου

Ο Mark Hamill συνδέθηκε με τον Luke του 'Last Jedi' μέσα από την αποκαθήλωση της γενιάς του.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που είχε μία σημαντική μερίδα των φαν των Star Wars με το ‘Last Jedi’, ήταν η σκληρή, κυνική εκδοχή του Luke Skywalker που γνώρισε η Rey. Ο θρυλικός Jedi, ο τελευταίος της θρησκείας του μέχρι την εμφανή παράδοση της σκυτάλης στη Rey λίγο πριν την εκπνοή της ταινίας, ήταν πολύ μακριά από τον αισιόδοξο ιδεαλιστή που αφήσαμε στο ‘Return of the Jedi’.

Η αλλαγή αυτή προβλημάτισε τον Mark Hamill που τον υποδύεται, αλλά την ίδια στιγμή κατάφερε να βρει μέσα του τον παραλληλισμό εκείνο που τον συνέδεσε με την ψυχολογία του χαρακτήρα. Ο Luke στη διάρκεια της ζωής του αποκαθήλωσε τους Jedi από το βάθρο τους. Ο Hamill, σε μία συνέντευξή του στο IGN, αποκαθήλωσε ολόκληρη τη γενιά του.

«Είναι τραγικό. Δεν ακολουθώ τη σχολή της μεθόδου,, αλλά μία από τις τεχνικές της που ακολουθεί ένας ηθοποιός είναι να προσπαθεί να χρησιμοποιεί πραγματικές του εμπειρίες για να συνδεθεί με το σενάριο που πρέπει να αποδώσει. Το μοναδικό πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ, με δεδομένο το σενάριο που διάβασα, ήταν ότι ήμουν μέλος της γενιάς των Beatles. ‘All You Need Is Love’, ‘ειρήνη και αγάπη’.

Σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή πως όταν ήμουν έφηβος έλεγα, ‘μέχρι να έρθουμε στην εξουσία δεν θα υπάρχουν πόλεμοι, δεν θα υπάρχουν φυλετικές διακρίσεις, και η μαριχουάνα θα είναι νόμιμη’. Οπότε έχω ένα από τα τρία. Αν το καλοσκεφτείς, [η γενιά μου] απέτυχε. Ο κόσμος είναι αναμφίβολα χειρότερος τώρα απ’ ότι ήταν τότε».

Σε μία από τις ευθύτερες και πιο πετυχημένες αναφορές στα λιγότερο δημοφιλή πρίκουελ που έγιναν στην ταινία, ο Luke είπε στη Rey ότι οι Jedi ενέπνεαν τον σεβασμό, αλλά στην πραγματικότητα οι πράξεις τους δεν τον δικαιολογούσαν. Οι παραβλέψεις και τα λάθη των Jedi οδήγησαν τον γαλαξία σε συστήματα που κατέστρεψαν την δημοκρατία, επέτρεψαν στη Galactic Empire να επικρατήσει, και έδωσαν στο First Order τη ραχοκοκαλιά του σχεδίου τους. Η δημιουργία του Darth Vader για παράδειγμα, ήταν σίγουρα ένας από τους λόγους που προκάλεσαν τον φόβο του Luke για την εξέλιξη του ανιψιού του και την ελκυστική ισχύ που κρύβει η Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης.

Όπως όμως του εξήγησε ο Yoda, οι δάσκαλοι – στη θέση τους μπορούμε να τοποθετήσουμε και την παλαιότερη γενιά – είναι εκεί για να τους ξεπεράσουν οι μαθητές τους.

Εσύ τι προσδοκίες έχεις για τη γενιά σου και για τη γενιά που θα ακολουθήσει;

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Αξίζαμε αυτή την κομμένη σκηνή του ‘Last Jedi’
Fandom vs. Γαλαξίας: Star Wars, Star Trek και η πρόκληση της αλλαγής
Στη σειρά: Και οι ταινίες 9 ‘Star Wars’, από τη χειρότερη στην καλύτερη