ΣΙΝΕΜΑ

Tο Dolphin Man από 1η Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους

Tο Dolphin Man είναι η συναρπαστική ιστορία του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, ήρωα της ταινίας Το Απέραντο Γαλάζιο του Λικ Μπεσόν.

Είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Λευτέρη Χαρίτου και κάνει την αθηναϊκή του πρεμιέρα στον Κινηματογράφο Δαναό την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου.

Εκεί θα βρίσκεται και ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ Ζαν-Μαρκ Μπαρ, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Μαγιόλ στο Απέραντο Γαλάζιο.

Παράλληλα, στον ημιώροφο του Δαναού, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την 10λεπτη ταινία 360 μοιρών Dolphin Man VR. Η Samsung με το Gear VR προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία στους θεατές της ταινίας να πραγματοποιήσουν ελεύθερη κατάδυση στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Το ντοκιμαντέρ Dolphin Man μας ταξιδεύει στον κόσμο του Ζακ Μαγιόλ, μεταφέροντας το επείγον μήνυμά του για την προστασία της θάλασσας και τη βιωματική εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση.

Από την Κάρπαθο ως τις Μπαχάμες και από την Έλμπα της Ιταλίας ως την Ινδία και την Ιαπωνία, συγγενείς, φίλοι και ‘κληρονόμοι’ του Μαγιολ, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατάδυσης William Trubridge και Umberto Pelizzari, μοιράζονται το όραμα αυτού του πολυδιάστατου χαρακτήρα που έμελλε να αλλάξει ριζικά τη σχέση μας με την θάλασσα.

Το Dolphin Man συνδυάζει σπάνια αρχειακά φιλμ με σύγχρονες υποβρύχιες λήψεις, για να ανακαλύψει πώς ο ‘άνθρωπος δελφίνι’ έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, συνδέοντας την ελεύθερη κατάδυση με ένα εσωτερικό ταξίδι που μας φέρνει σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας.

Ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ θα βρίσκεται στον κινηματογράφο Δαναό και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και θα απαντήσει στις απαντήσεις του κοινού μετά την προβολή των 20.00, ενώ θα έχει επίσης την ευκαιρία να μιλήσει για την συμμετοχή στο Dolphin Man αλλά και το θρυλικό του ρόλο στην ταινία του Λυκ Μπεσόν Το Απέραντο Γαλάζιο σε συνέντευξη τύπου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 12.00.

Σε παραγωγή της εταιρείας Anemon, το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (EKK και EΡT), Γαλλίας (ARTE, CNC, Region Pays de la Loire), Καναδά (Knowledge, TVO, Canal D, Canada Media Fund, OMDC), Ιαπωνίας (WOWOW), Ιταλίας (Sicilian Film Commission), με τη συμμετοχή των καναλιών SVT-Σουηδία, RTS-Ελβετία, DBS-Ισραήλ και CYBC-Κύπρος, με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe της Ε.Ε., των κινηματογραφικών φακών Angénieux και της ΑΝΕΚ.

Η ταινία έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου του Τόκιο, της Θεσσαλονίκης και της Αδελαΐδας, ενώ η πρεμιέρα στη βόρειο Αμερική θα γίνει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι (Μάρτιος 2018). Η κινηματογραφική της διανομή στην Ελλάδα περιλαμβάνει προβολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο και το Ηράκλειο από το CineDoc,  σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τη Samsung, το Authentic Big Blue, το WWF, την AIDA, το Moving Docs και το Περιοδικό Φωτογράφος.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ:

Μετά το τέλος των ακόλουθων προβολών, θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, στην οποία θα συμμετέχει και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος:

Παρασκευή 2/1, 20:15 Q&A με τον Ζαν-Μαρκ Μπαρ, αφηγητή του Dolphin Man, για το ντοκιμαντέρ, την φιλία του με τον Μαγιόλ και Το Απέραντο Γαλάζιο…

Σάββατο 3/1, 20:15 Q&A με τον Στέλιο Αποστολόπουλο, διευθυντή φωτογραφίας του Dolphin Man, και συζήτηση με το Περιοδικό Φωτογράφος για την υποβρύχια φωτογράφιση.

Kυριακή 4/1, 18.15 Συζήτηση για την προστασία των θαλασσών με το WWF Ελλάς, το Δικτύου Μεσόγειος SOS και το Μουσείου Φυσικής Iστορίας Γουλανδρή

Κυριακή 4/1, 20:15 Συζήτηση με θέμα Yoga & Άπνοια, με συμμετοχή των δασκάλων γιόγκα Χριστίνας Καρκανιά, Αντώνη Φραγκάκη και Μιχάλη Φιλίνη.

Δευτέρα 5/1, 20:15 Συζήτηση για την ελεύθερη κατάδυση με την πρωταθλήτρια Jenna Apokotos, την παγκόσμια ομοσπονδία AIDA και το Authentic Big Blue.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.dolphinmanfilm.com