ΣΙΝΕΜΑ

Από ‘Justice League Dark’ μέχρι ‘Jackie’: 16 τρέιλερ που πρέπει να δεις

Πραγματικές ιστορίες, σατιρικά animation, οσκαρικό buzz και Απαλάχια Όρη. Για περάστε.

Και Πεντάμορφες με Τέρατα έχουμε και King Kong έχουμε και τραγούδια έχουμε και Δεύτερο Παγκόσμιο έχουμε και μυστήρια φορτηγά έχουμε και σκοτεινούς υπερήρωες έχουμε. ‘Ολα τα τρέιλερ ταινιών και σειρών που δεν πρέπει να χάσεις αμέσως τώρα.

Beauty and the Beast

Ακόμα δε βγήκε και έσπασε ήδη το πρώτο ρεκόρ του. Το τρέιλερ του ‘Beauty and the Beast’ είναι επισήμως το τρέιλερ με τα περισσότερα views μέσα σε 24 ώρες. Λογικό θα πούμε εμείς, αφού η ορίτζιναλ ταινία είναι από τις δημοφιλέστερες ταινίες της Disney. Αυτό σημαίνει ότι η live action βερσιόν του έχει μεγάλη κληρονομιά, αλλά και μεγάλο βάρος. Προς το παρόν βρίσκεται σε καλό δρόμο πάντως.

Πρεμιέρα: 17 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Όλες οι live-action ταινίες που ετοιμάζει η Disney
O Πινόκιο του Darren Aronofsky κι άλλα 10 Disney live action που απαιτούμε

Kong: Skull Island

Όταν είχαμε ακούσει ότι σύντομα θα είχαμε ακόμη έναν King Kong, μπορείς να πεις ότι ήμασταν αρκετά σκεπτικοί. Τελικά το πρώτο τρέιλερ της ταινίας που είδαμε από το Comic-Con του San Diego μας γέμισε το μάτι και το πρώτο full τρέιλερ που θα δεις παραπάνω, μας το γέμισε ακόμη περισσότερο. Παίζει σίγουρα ρόλο το συμπαθέστατο καστ, το – όπως φαίνεται – σωστά τοποθετημένο χιούμορ, αλλά και τα γραφικά που πείθουν.

Πρεμιέρα: 9 Μαρτίου 2017

La La Land

Το νέο παγκόσμιο τρέιλερ του ‘La La Land’ είναι μια μίξη των προηγούμενων δύο, με έμφαση και στους ονειροπόλους, φιλόδοξους χαρακτήρες, αλλά και στη μιούζικαλ πλευρά της ταινίας που φαίνεται να είναι ένα πολύ χορταστικό throwback στα ρομαντικά μιούζικαλ των ‘40s και ‘50s.

Πρεμιέρα: 22 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Ανταπόκριση από Φεστιβάλ Βενετίας: Η παντοτινή ευφορία του ‘La La Land’

The Zookeeper’s Wife

Η Jessica Chastain θα μας ταξιδέψει στην πραγματική ιστορία της Antonina Żabińska, μιας γυναίκας που αποφάσισε να κρύψει όσους Εβραίους μπορούσε στον ζωολογικό κήπο του συζύγου της στην Πολωνία του 1939. Η Antonina συμμετέχει στην αντίσταση εναντίον του καθεστώτος των Ναζί κι έτσι πρέπει να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει εμφανείς κινδύνους, όπως ο καινούριος ζωολόγος που έχει ορίσει ο Χίτλερ στη χώρα.

Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου 2017

Jackie

Natalie Portman σε μία βιογραφική ταινία για την Jackie Kennedy που δε θα είναι όπως όλες οι άλλες γιατί την έχει γυρίσει ο Pablo Larrain, η καλύτερη εξαγωγή που μας έχει στείλει η Χιλή τα τελευταία χρόνια. Ο Larrain φτιάχνει πειραματικά biopics που ξεφεύγουν από τη φόρμα του κλασικού έζησε-μεγάλωσε-πέθανε, οπότε αν συνήθως αποφεύγεις τα biopics, αυτή είναι η ταινία σου. Πάρε μια πρώτη γεύση του ‘Jackie’ από την ανταπόκρισή μας στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Όσο για τις πιθανότητες της Portman για υποψηφιότητα Α΄Γυναικείου, αυτές είναι μεγάλες.

Πρεμιέρα: 5 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Ανταπόκριση από Φεστιβάλ Βενετίας: Μία πρώτη γεύση από το ‘Jackie’

Hidden Figures

Όνομα και πράγμα ο τίτλος της ταινίας. Επιτέλους θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε περισσότερα για τις αφανείς ηρωίδες του διαστημικού προγράμματος, που δεν είχαν απλά το εμπόδιο που ερχόταν με το ίδιο τους το φύλο, αλλά και αυτό που ερχόταν με το χρώμα τους. Η ταινία εκτός από ενημερωτική φαίνεται και διασκεδαστική, και σίγουρα ανεβαίνει με τα ονόματα της Taraji P. Henson και της Octavia Spencer που έχουν αποκτήσει Oscar buzz από τις πρώτες προβολές της ταινίας σε φεστιβάλ.

Πρεμιέρα: 6 Ιανουαρίου 2017 (για Αμερική)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Τα προγνωστικά του PopCode για τα Όσκαρ

Patriots Day

Ο τρομοκρατικός βομβαρδισμός του μαραθωνίου της Βοστόνης έρχεται προβλέψιμα στη μεγάλη οθόνη από το ζευγάρι Mark Wahlberg-Peter Berg, αλλά αν χειριστούν το θέμα με τον σεβασμό που χειρίστηκαν και αυτό της πετρελαιοκηλίδας της BP στο ‘Deepwater Horizon’, τουλάχιστον θα μιλάμε για μια αξιοπρεπή ταινία σε λίγους μήνες από τώρα.

Πρεμιέρα: 12 Ιανουαρίου 2017

Monster Trucks

Φίλε, έχεις ένα τέρας μέσα στο φορτηγάκι σου. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την καινούρια ταινία του Chris Wedge, σκηνοθέτη των ‘Ice Age’. Μην περιμένεις κάτι μεταξύ ‘Chronicle’ και ‘Transformers’. Το ‘Monster Trucks’ φαίνεται περισσότερο σαν μία οικογενειακή ταινία που θα διασκέδαζε πολύ τους μικρούς της παρέας, χωρίς αυτό να σημαίνει και κάτι κακό απαραίτητα για τους μεγαλύτερους. Ο ‘MacGyver’ Lucas Till στο τιμόνι παρέα με την Jane Levy που απολαύσαμε τελευταία στο ‘Don’t Breathe’, αλλά και τους Rob Lowe, Danny Glover και Amy Ryan.

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου 2017

Why Him?

Το ‘Why Him?’ χτυπήθηκε από την κατάρα των τρέιλερ που δείχνουν παραπάνω απ’ όσα πρέπει, αλλά ελπίζουμε κάποια από τα καλά αστεία της ταινίας να τα έχουν κρατήσει για την ταινία. Ο Bryan Cranston θέλει να ξεφορτωθεί τον εκκεντρικό σύντροφο της μονάκριβης κόρης του, αλλά ο James Franco δε θα το βάλει εύκολα κάτω. Game on.

Πρεμιέρα: 29 Δεκεμβρίου 2016

Before I Fall

Λίγη ακόμα Zoey Deutch μετά το ‘Why Him?’. Αυτή τη φορά είναι μια μαθήτρια με την τέλεια ζωή μέχρι τη στιγμή που, μετά από ένα ατύχημα, συνειδητοποιεί ότι ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Το ‘Before I Fall’ είναι βασισμένο σε βιβλίο με φανατικό κοινό, αλλά για όσους από μας δεν το έχουμε διαβάσει ένα σκοτεινό, εφηβικό ‘Groundhog Day’ θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον.

Πρεμιέρα: 3 Μαρτίου 2017

Justice League Dark

Θα μπορούσες να το δεις σαν μια πρώτη γεύση για το ‘Justice League Dark’ που ετοιμάζει ο Doug Liman ή θα μπορούσες να το δεις σαν μία ακόμα animated ταινία της DC που μάλλον θα σκίσει (δε μιλάμε για το ‘Killing Joke’, σσσ). Η Warner Bros. και η DC έχουν πολύ καλό βιογραφικό στις animated ταινίες τους και το ‘Dark’ έχει όλα τα φόντα για να μπει στις αγαπημένες μας. Bonus η Rosario Dawson στη φωνή της Wonder Woman.

Πρεμιέρα: 24 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Οι 10 καλύτερες animated ταινίες της DC

Donnie Darko

Ο Donnie Darko επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ανανεωμένος και restored. Το cult classic ψυχόδραμα του 2001 δεν είχε τον ντόρο που φαντάζεσαι ότι μπορεί να είχε όταν κυκλοφόρησε βάσει του σημερινού του στάτους, αλλά

Πρεμιέρα: 17 Δεκεμβρίου (για το Ηνωμένο Βασίλειο)

Gilmore Girls: A Year in the Life

5 μόλις μέρες μακριά! Τα Gilmore Girls επιστρέφουν. Στην οθόνη μας, γιατί από το Stars Hollow δεν έφυγαν ποτέ. Ευτυχώς.

Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου στο Netflix

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events

Επιτέλους ένα κανονικό τρέιλερ για την επόμενη μεγάλη σειρά του Netflix. Σας παραθέτουμε την περιγραφή του δικτύου για να μπείτε απευθείας στο νόημα.

“Αγαπητέ θεατή,

Δυστυχώς πρέπει να σας παρουσιάσουμε το επίσημο τρέιλερ, μία λέξη που σημαίνει τη συλλογή των δυσμενών συμβάντων στις ζωές των τριών ορφανών Baudelaire και του αχρείου Count Olaf.

Για χάρη της ψυχικής σας υγείας και της γενικότερης καλής εμπειρίας σας στο Ίντερνετ, σας προτείνουμε να πληκτρολογήσετε “cats playing instruments” αμέσως και να περάσετε τα επόμενα 2,5 λεπτά παρακολουθώντας μια γάτα ντυμένη με t-shirt να προσπαθεί να παίξει αρμόνιο.

Με σεβασμό,

Netflix”

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου 2017 στο Netflix

Pacific Heat

Κάτι σαν το ‘Archer’ στην Αυστραλία. Η βραβευμένη ομάδα Working Dog φέρνει την παραμελημένη από το Netflix Αυστραλία στην οθόνη μας για μία σατιρική ιστορία “μιας ασυνήθιστης, μυστικής μονάδας αστυνομικών που εναντιώνονται στο έγκλημα κατά μήκος της γκλαμουράτης Χρυσής Ακτής”.

Πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου

Outsiders

To WGN έπαιξε πολύ καλά φέτος με τα ‘Outsiders’ και ‘Underground’, οπότε ήταν δεδομένο ότι και οι δύο σειρές θα ανανεώνονταν. Το ‘Outsiders’ εξερευνά τις ζωές μιας οικογένειας που ζει αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο στα Απαλάχια Όρη και προσπαθεί με ό,τι μέσο διαθέτει να διατηρήσει τον τρόπο ζωής της. Πολυ καλή επιλογή για όσους παρακολουθούσαν φανατικά ‘Sons of Anarchy’.

Πρεμιέρα: 24 Ιανουαρίου στο WGN