ΣΙΝΕΜΑ

Από νέο Scorsese μέχρι νέο Obama: 15 τρέιλερ που πρέπει να δεις

Ιεραπόστολοι, διαστημάνθρωποι, μάγοι και αυτοκίνητα. Για περάστε.

Και ιεραπόστολους έχουμε και Edinburgh έχουμε και ice hockey έχουμε και Μάγο του Οζ έχουμε και Στρουμφάκια έχουμε. Για να δούμε τι θα δούμε.

Silence

Πριν αποφασίσει να γίνει σκηνοθέτης, ο Martin Scorsese ήθελε να γίνει παπάς. Στο ‘Silence’ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Shusaku Endo, μία ιστορία για δύο Ιησουίτες ιεραπόστολοι (Andrew Garfield, Adam Driver) που αποφασίζουν να αναζητήσουν τον μέντορά τους (Liam Neeson) στη μακρινή Ιαπωνία του 17ου αιώνα, λίγο καιρό μετά την εξαφάνισή του. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, αφού την εποχή εκείνη στην Ιαπωνία, οι ξένοι και κυρίως οι Χριστιανοί απειλούνταν με βασανιστήρια και σταύρωση. Αξίζει όμως και ο κίνδυνος που βάζουν τη ζωή των ντόπιων πιστών, για την υπεράσπιση της πίστης και του μέντορά τους;

Πρεμιέρα: 22 Δεκεμβρίου

Fences

Κάντε πέρα να περάσουν ο Denzel Washington και η Viola Davis. Κάπως έτσι νιώθουμε κάθε φορά που έχουμε κάτι καινούριο από το ‘Fences’. Το βραβευμένο θεατρικό έργο πολύ πιθανόν να γίνει βραβευμένο κινηματογραφικό έργο, οπότε αυτά τα Χριστούγεννα ξέρεις τι να κάνεις.

Πρεμιέρα: 25 Δεκεμβρίου

Passengers

Όσο πάει και το ‘Passengers’ μοιάζει με έναν Τιτανικό στο διάστημα. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλιν, ο Chris Pratt και η Jennifer Lawrence είναι ανάμεσα στους εκλεκτούς που συμμετέχουν στη μεγαλύτερη μετανάστευση που έχει κάνει η ανθρωπότητα στο διάστημα, αλλά ξυπνάνε 90 χρόνια πριν την προγραμματισμένη τους αφύπνιση. Προφανώς και σύντομα γίνονται οι καταραμένοι από τη μοίρα εραστές που πρέπει να επιβιώσουν.

Πρεμιέρα: 29 Δεκεμβρίου

T2: Trainspotting

Τη γιορτή για την επιστροφή της παλιοπαρέας από το Ediburgh την έχουμε στήσει από το πρώτο τρέιλερ, αλλά το νέο παγκόσμιο τρέιλερ έχει μπόλικο, καινούριο footage. Άρα το πάρτι δε σταματά. Trainspotters, ετοιμαστείτε για υπαρξιακά.

Πρεμιέρα: 27 Ιανουαρίου (για το Ηνωμένο Βασίλειο

Goon: Last of the Enforcers

Το πρώτο ‘Goon’ ήταν η ανέλπιστη κωμωδία του 2011 που σιγά-σιγά αποκτά cult στάτους. Αν αναρωτιέσαι τι κάνει ο Stifler (χωρίς τη μάνα του), μπορείς να τον δεις να διαπρέπει στο ice hockey ως Doug ‘The Thug’ Glatt. Είναι καλύτερο απ’ ότι ακούγεται, εμπιστέψου μας.

Πρεμιέρα: Μάρτιος 2017 (για την Αμερική)

The Book of Love

Η Arya θέλει να φτιάξει μια σχεδία για να περάσει απέναντι στο Winterfell, αλλά χρειάζεται τη βοήθεια του Jason Sudeikis. Του Henry δηλαδή, ενός εσωστρεφή αρχιτέκτονα που έχασε τη γυναίκα του και θέλει να βοηθήσει μία άστεγη έφηβη να φτιάξει μια σχεδία για να ταξιδέψει στον Ατλαντικό. Γλυκούλι φαίνεται τούτο.

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου 2017 (για την Αμερική)

The Comedian

Robert De Niro, Leslie Mann, Danny DeVito. Harvey Keitel, Billy Crystal, Patti LuPone. Με τον πρώτο να μη μπορεί να αποφασίσει αν είναι αστείος. Ο De Niro υποδύεται έναν κωμικό που καθιερώθηκε μέσα από μια τηλεοπτική σειρά, αλλά τώρα βάζει στόχο να επανεφεύρει τον εαυτό του και να βρεθεί ξανά στην κορυφή.

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου 2017 (για την Αμερική)

Η Disney έχει σηκώσει 2 Όσκαρ για Animated Short στο παρελθόν με τα ‘Feast’ και ‘Paperman’ και φαίνεται ότι μπορεί να τριτώσει το καλό με το ‘Inner Workings’, ειδικά αφού το short ‘Piper’ που συνόδευε το ‘Finding Dory’ ήταν πανέμορφο, αλλά αδύναμο. Το ‘Inner Workings’ θα το δεις πριν το ‘Moana’, αλλά μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από τώρα.

Πρεμιέρα: Με τo ‘Moana’ στις 22 Δεκεμβρίου

Cars 3

Η Pixar βγάζει σιγά-σιγά τα τελευταία της σίκουελ για να περάσει σε νέα εποχή με μονάχα ορίτζιναλ κόνσεπτ. Το ‘Cars 2’ δεν αγαπήθηκε από τους μεγάλους όπως συνήθως συμβαίνει με τις ταινίες της Pixar, αλλά η αξία του συγκεκριμένου franchise σε όρους παιχνιδιών και πωλήσεων είναι ασύλληπτη. Μήπως η τρίτη συνέχεια θα είναι και η τυχερή;

Πρεμιέρα: 16 Ιουνίου 2017 (για την Αμερική)

Smurfs: The Lost Village

Τουλάχιστον σ’ αυτήν την ταινία τα πάντα είναι animation και δε θα χρειαστεί να υποστούμε ξανά τον Hank Azaria ως Δρακουμέλ. Εμπρός γλυκά μου Στρουμφάκια, βρείτε το χαμένο χωριό πριν το βρει ο κακός Δρακουμέλ.

Πρεμιέρα: 7 Απριλίου 2017 (για την Αμερική)

Detour

Να τον σκοτώσεις ή να μην τον σκοτώσεις; Ο Harper φαίνεται αφελής σπασίκλας (ε, είναι και νομικάριος), αλλά όταν πεθαίνει η μητέρα του σκέφτεται μήπως πρέπει να δολοφονήσει τον πατριό του που υποπτεύεται ότι είχε σχέση με το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που της στέρησε τη ζωή. Μετά τους ‘X-Men’, ο Tye Sheridan προσθέτει ακόμα μία ταινία στο βιογραφικό του. Είναι τυχερός που ‘ανεβαίνει’ μετά τον Miles Teller, γιατί θα τους μπερδεύαμε.

Πρεμιέρα: 20 Ιανουαρίου 2017 (για την Αμερική)

Barry

Ο νεαρός Barack Obama, ή αλλιώς Barry όπως τον ονομάζουν οι φίλοι του, φτάνει στη Νέα Υόρκη το φθινόπωρο του ‘81 για να σπουδάσει στο Columbia, αλλά διαπιστώνει σύντομα ότι δε χωράει πουθενά. Δύσκολη σχέση με τη μητέρα του, ανύπαρκτη σχεδόν σχέση με τον πατέρα του, φυλετικά φορτισμένο περιβάλλον και διαφορετικοί κύκλοι που προσπαθούν να τον τραβήξουν ή να τον αποκόψουν, ο Barry ζει με τα προβλήματα πολλών Αμερικανών κι ας έχει η ιστορία του διαφορετική έκβαση. Μετά το ‘Southside With You’, το ‘Barry’ είναι η δεύτερη βιογραφική ταινία για τον απερχόμενο Πρόεδρο της Αμερικής μέσα στο 2016.

Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου στο Netflix

Mercy

Δύο αδερφοί συγκρούονται με τα ετεροθαλή τους αδέρφια, όταν συναντιούνται ξανά με την αφορμή την ετοιμοθάνατη μητέρα τους. Παλιά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια και ο καβγάς μετατρέπεται σε μάχη για επιβίωση. Και φοβάσαι τα δικά σου φετινά γιορτινά τραπέζια.

Πρεμιέρα: Διαθέσιμο τώρα στο Netflix

SUPERGIRL/THE FLASH/ARROW/LEGENDS OF TOMORROW

Τώρα που μαζεύτηκαν όλοι οι υπερήρωες του Greg Berlanti σε ένα κανάλι, καιρός να τους μαζέψουμε όλους σε crossover. Είχαμε πάρει κάποια snippets για να ανέβει το hype, αλλά τώρα έχουμε το πρώτο τρέιλερ για το μεγάλο τηλεοπτικό event της επόμενης εβδομάδας και μας αρέσει ό,τι μα ό,τι βλέπουμε. Αυτή η Δευτέρα είναι η μοναδική που ευχόμαστε να έρθει.

Πρεμιέρα: 28/29/30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου

Emerald City

“Δεν είμαι στο Κάνσας πια”. Η Dorothy χτύπησε τα παπούτσια της και βρέθηκε στο Westeros. Ή κάπως έτσι τελοσπάντων. Η 20χρονη Dorothy Gale και το K9 της βρίσκονται σε ένα μυστηριώδη τόπο πολύ, πολύ μακριά από τον δικό της και πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα γιατί κρατάει τη μοίρα τριών βασιλείων στα χέρια της. Ο κόσμος του Oz ξαναζωντανεύει με φρέσκο τρόπο και βασιλεύεται από τον Vincent D’ Onofrio.

Πρεμιέρα: 6 Ιανουαρίου 2017