ΣΙΝΕΜΑ

Από ‘Nocturnal Animals’ μέχρι νέο ’24’: Όλα τα τρέιλερ της εβδομάδας

Δολοφονικά σπίτια, κανόνες που φτιάχτηκαν για να σπάνε, κατάσκοποι, παλιοί γνώριμοι και πολλά ακόμη.

Και τον Θεό να μένει στις Βρυξέλλες έχουμε και καινούριο Warren Beatty έχουμε και 23 προσωπικότητες έχουμε. Δες τα τρέιλερ της εβδομάδας παρακάτω.

I Am The Pretty Thing That Lives In The House

Πάνω στην ώρα για το Halloween. Ξέρει τι κάνει το Netflix. “Μπαλάντα φόνου” μας το περιγράφει και από την ατμόσφαιρα του τρέιλερ καταλαβαίνουμε γιατί. Μία νεαρή νοσοκόμα μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο σπίτι για να φροντίσει τη συγγραφέα ιστοριών φαντασμάτων που μένει εκεί, αλλά σιγά που θα πήγαιναν όλα καλά. Μας είχε λείψει να δούμε τη Ruth Wilson σε κάτι creepy μετά το ‘Luther’ κι ας μην είναι αυτή που θα τον κάνει τον σαματά εδώ. (Λογικά).

Πρεμιέρα: 28 Οκτωβρίου στο Netflix

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Η πρεμιέρα πλησιάζει και η Warner Bros. το έχει ρίξει στα tv spots. Το τελευταίο είναι μάλλον το πιο spooky μέχρι τώρα, αλλά μπορείς να δεις και τα υπόλοιπα εδώ.

Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου

Rules Don’t Apply

Το τελευταίο τρέιλερ πριν την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Warren Beatty μας δείχνει τα περισσότερα που είχαμε δει έως τώρα για το τρίγωνο Beatty – Ehrenreich – Collins. Ο Alden Ehrenreich θα είναι ο καινούριος Han Solo σου και η Lily Collins ετοιμάζει ενδιαφέροντα πράγματα μετά από μία flat περίοδο, αλλά ο σταρ εδώ είναι ο Beatty και η σκηνοθετική του επιστροφή μετά από 18 χρόνια.

Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου

Gilmore Girls: A Year in the Life

Άργησε (πολύ άργησε, βρε Netflix!), αλλά ήρθε. Το τρέιλερ του νέου κύκλου ‘Gilmore Girls’ είναι αυτό που περιμέναμε και κάτι παραπάνω. Η νέα σεζόν θα αποτελείται από 4 επεισόδια των 90’, οπότε μιλάμε ουσιαστικά για 4 ταινίες, μία για κάθε εποχή του χρόνου. Θα σκάσουν και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, άρα το πρόγραμμα για το ΣΚ τότε θα έχει καναπέ, κουβέρτα, ρόφημα και Stars Hollow.

Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου

3%

Εάν το ‘Gilmore Girls’ παραείναι γλυκό για τα γούστα σου, μπορείς την ίδια μέρα να τσεκάρεις το ‘3%’, την πρώτη βραζιλιάνικη σειρά του Netflix. Δυστοπικό περιβάλλον που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε δύο πλευρές, την Offshore και την Inland, με ένα επίπονο σύστημα που λέγεται The Process. Εσύ μέχρι πού θα έφτανες για την τέλεια ζωή;

Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου στο Netflix

Man Down

Ο Shia LeBouf συνεργάζεται ξανά με τον Dito Montiel (‘A Guide to Recognizing Your Saints’) σε ένα πολεμικό θρίλερ για έναν στρατιώτη με μετατραυματικό στρες, που επιστρέφει στην Αμερική μετά τον πόλεμο του Αφγανιστάν για να βρει μία μετα-αποκαλυπτική πραγματικότητα. Μαζί του ο Gary Oldman, η Kate Mara και ο Jai Courtney.

Πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου (για την Αμερική)

Split

23 προσωπικότητες; Σε 1 άτομο; Που το παίζει ο James McAvoy; Πού υπογράφουμε; Εντάξει, ο M. Night Shyamalan έχει πάψει να είναι λόγος για να επενδύσεις σε ταινία-σιγουράκι, αλλά ποτέ μην υποτιμήσεις την ικανότητα του McAvoy να σε απορροφά μέχρι να αρχίσεις να το διασκεδάζεις. Ο Kevin απαγάγαει τρία έφηβα κορίτσια και τα κλειδώνει σε ένα δωμάτιο. Κάτσε, ή μήπως το έκανε ο Hedwig; Ή κάποιος από τους υπόλοιπους 21;

Πρεμιέρα: 19 Ιανουαρίου

Nocturnal Animals

O Tom Ford έκανε την έκπληξη με το ‘A Single Man’ και τώρα επιστρέφει με Amy Adams σε ρόλο-έκπληξη για όσους αμφισβητούν τις δυνατότητές της να παίξει τις γκρίζες (έως και μαύρες) αποχρώσεις ενός χαρακτήρα. Ο Jake Gyllenhaal συμπληρώνει το πρωταγωνιστικό ζευγάρι του ατμοσφαιρικού θρίλερ – θρίλερ με την πολύ ευρεία έννοια του όρου – και υποδύεται τον πρώην σύζυγο της Adams. Ένοχες αλήθειες θα φέρουν στο φως τη λεπτή γραμμή μεταξύ αγάπης και αγριότητας. Δες περισσότερα για όσα κρατήσαμε από την ταινία στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Πρεμιέρα: 26 Ιανουαρίου

The Brand New Testament

Ήξερες εσύ ότι ο Θεός ζει και μένει στις Βρυξέλλες με την κόρη του; Και η κόρη είναι τόσο τσαντισμένη με τον πατέρα που μαζεύει δικούς της αποστόλους για να φτιάξει νέα Καινή Διαθήκη; Το ‘Brand New Testament’ ήταν υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά τώρα πάει Αμερική και έρχεται κι Ελλάδα, οπότε έχει και καινούριο τρέιλερ.

Πρεμιέρα: 28 Ιανουαρίου

11 Days

Η Misty Upham ήταν ανερχόμενη Ινδιάνα ηθοποιός που μπορεί να είχες δει σε μικρούς ρόλους στο ‘Django Unchained’, το ‘August: Osage County’ ή το ‘Cake’, πριν εξαφανιστεί στις 5 Οκτωβρίου του ‘14. Έντεκα μέρες μετά την εξαφάνισή της, η Upham βρέθηκε δολοφονημένη από την οικογένειά της και την ομάδα εξερεύνησης που είχαν φτιάξει, ενώ η αστυνομία δε βοήθησε ποτέ ούτε στην αναζήτησή της, ούτε με έρευνα για την ανεξιχνίαστη δολοφονία της. Ο πατέρας της έφτιαξε το παραπάνω ντοκιμαντέρ για την υπόθεσή της, με την ελπίδα ότι θα φέρει δημοσιότητα στο πρόβλημα των 1000 και πλέον Ινδιάνων εξαφανισμένων γυναικών, που η αστυνομία δεν αναζήτησε ποτέ.

24: Legacy

Είναι τόσο απασχολημένος με το ‘Designated Survivor’ ο Kiefer Sutherland ή μας τον φυλάνε για έκπληξη; Το 1ο τρέιλερ της σειράς ήταν περισσότερο παρουσίαση της πλοκής, το αυτονόητο δηλαδή για ένα τρέιλερ, αλλά τώρα το ‘24: Legacy’ φαίνεται έτοιμο για ανατινάξεις και σφαίρες. Ο Corey Hawkins του ‘Straight Outta Compton’ είναι ο μόνος από την ομάδα του που επέζησε μετά την αποστολή του εναντίον ενός τρομοκράτη, αλλά τώρα πρέπει να τα βάλει και με τους ακόλουθους που έμειναν ζωντανοί. Μαζί του η Miranda Otto (‘Homeland’, ‘Lord of the Rings’) και ο MVP Jimmy Smits.

Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου