ΣΙΝΕΜΑ

Κυριακάτικα τρέιλερ: Matt Damon, Tom Hanks ξανά με Meg Ryan και νέος Mel Gibson

Και τα τρία (τρέιλερ) ήταν υπέροχα.

Ακόμα και στις πιο φτωχές καλοκαιρινές σεζόν όπως είναι ομολογουμένως η φετινή, μπορείς τουλάχιστον να υπολογίζεις στα τρέιλερ. Εντάξει, προφανώς και δε μπορούν να συγκριθούν με ταινία ολάκερη, αλλά τουλάχιστον σου φτιάχνουν τη λίστα για τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Μετά το πολύ ενδιαφέρον τρέιλερ για το ‘The Accountant’ του Ben Affleck που είδαμε χτες, η λίστα μεγαλώνει:

‘THE GREAT WALL’

To ‘The Great Wall’ είναι μια περίεργη, πλην όμως πολλά υποσχόμενη περίπτωση. Στην προσπάθειά του το Χόλιγουντ να κόψει ένα γενναίο κομμάτι της πίτας από την κινηματογραφική αγορά της Κίνας, έχει στήσει στη χώρα μικροστούντιο, βάζει γνωστούς ή ανερχόμενους Κινέζους ηθοποιούς στις ταινίες του και ετοιμάζει και τον Captain China. Λογικό, αφού η παλιά 50%-50% ισορροπία μεταξύ εγχώριων και χολιγουντιανών παραγωγών έχει δώσει τη θέση της στο made-in-China 75%.

Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα του ‘Great Wall’ του Zhang Yimou, τον σκηνοθέτη που μας έδωσε το ποιητικό ‘House of Daggers’ και το ακόμα καλύτερο ‘Hero’ λίγο νωρίτερα. Πρόκειται για ένα monster movie, με το Σινικό Τείχος να στέκεται μεταξύ πληθυσμού και ενός τέρατος που θέλει να τον αφανίσει. Κάπου κάπως κάποτε θα μπλεχτεί και ο Matt Damon για να βάλει κι αυτός το λιθαράκι του. Απλά δε μπορεί μόνο εμείς να αναρωτιόμαστε τι στο καλό κάνει εκεί ο Matt Damon κάτι εκατοντάδες χρόνια πριν. Μαζί του θα βρούμε τους Pedro Pascal, Willem Dafoe και πολλούς Κινέζους ηθοποιούς, όπως ο Andy Lau.

‘ITHACA’

Το ‘Ithaca’ είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Meg Ryan – στην οποία έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο – και θα μας έκανε εντύπωση εάν δεν έλεγε στο αιώνιο κολλητάρι της Tom Hanks να κάνει κι αυτός ένα πέρασμα. Η ταινία έχει θέμα ένα νεαρό αγόρι που προσπαθεί να στηρίξει την οικογένειά του από το πόστο του αγγελιαφόρου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά θα μας συγχωρέσετε που προς το παρόν θα δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην πολύ σύντομη επανένωση ενός από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της οθόνης.

‘HACKSAW RIDGE’

Μία απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία πολέμου θα μας αφηγηθεί από τη θέση του σκηνοθέτη ο Mel Gibson, πριν βρεθεί κι ο ίδιος στις οθόνες μας με το ‘Blood Father’. Χαρακτηρίσαμε έτσι την ιστορία γιατί εάν ο μέσος άνθρωπος άκουγε ότι υπήρξε ποτέ στρατιώτης που πήγε στον πόλεμο χωρίς να θέλει καν να οπλοφορήσει – πόσο μάλλον να σκοτώσει – δύσκολα θα το πίστευε.

Αυτό ακριβώς όμως συνέβη με την περίπτωση του Desmond Doss, τον στρατιωτικό νοσοκόμο που αρνήθηκε να κρατήσει όπλο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά παρ’ όλα αυτά έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω, σώζοντας 75 άντρες σε μία από τις πιο αιματηρές μάχες του πολέμου. Τον ήρωα υποδύεται ο Andrew Garfield που έχει κρατήσει μέχρι στιγμής χαμηλό προφίλ μετά την αποχώρησή του από τον ρόλο του Spider-Man, αλλά ακούγεται ότι μπορεί και να κερδίσει Oscar buzz για το ‘Hacksaw Bridge’.