ΣΙΝΕΜΑ

Μη φας, είναι το τρέιλερ του ‘Raw’: Το θρίλερ κανίβαλων που έκανε κόσμο να λιποθυμήσει

Η Justine δε είναι αυτό που νομίζεις. Δεν είναι καν αυτό που νομίζει η ίδια.

Ένα από τα δωράκια που μας έδωσαν τα περσινά φεστιβάλ, ανάμεσά τους και οι δικές μας Νύχτες Πρεμιέρας, ήταν το ‘Raw’. Δωράκι για τους λίγο πιο ψύχραιμους βέβαια, γιατί στο Φεστιβάλ του Τορόντο όπου προβλήθηκε, πήγαν ασθενοφόρα στην προβολή για τους λιπόθυμους.

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από την Julia Ducournau, το ‘Raw’ είναι η ιδιότυπη ιστορία ενηλικίωσης της Justine, ενός κοριτσιού που πηγαίνει στη σχολή Κτηνιατρικής όπως έκαναν και όλοι στην οικογένειά της. Η Justine μπλέκει σε έναν σαγηνευτικό κόσμο που ελάχιστη σχέση έχει με τις αρχές που έχει πάρει από το σπίτι της. Όταν δοκιμάζει ωμό κρέας για πρώτη φορά με αφορμή κάποια καθιερωμένα καψόνια που γίνονται στη σχολή, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του πραγματικού της εαυτού που έρχεται στην επιφάνεια.

Από την αναλυτικότερη κριτική μας:

Η Ducournau στήνει ένα τρομακτικής έντασης και σωματικότητας coming of age φιλμ συναισθηματικού τρόμου καθώς ακολουθεί μια ηρωίδα-avatar αθωότητας, σε μια διαδρομή προς την κόλαση και, παράλληλα, προς την ελπίδα. Ίσως. Εξερευνά την ανεξαρτησία, την ηθική, τη σεξουαλικότητα, μέσα από μια ταινία όχι ακριβώς τρόμου αλλά περισσότερο της φρίκης που συναντάμε όταν ερχόμαστε πρώτη φορά σε επαφή με πράγματα που ανακαλύπτουμε πως κρύβουμε μέσα μας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ‘Raw’ και όλες όσες μεταμεσονύκτιες Νύχτες Πρεμιέρας είδαμε

Α, και να σου πούμε ότι ήταν χορτοφάγος πριν από όλο αυτό:

ΟΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ POPCODE ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ