ΣΙΝΕΜΑ

Το ‘A Ghost Story’ θα σε στοιχειώσει όσο καμία άλλη ταινία φέτος

Ο Casey Affleck δίνει την ιδανική συνέχεια στη μετα-Οσκαρική του καριέρα.

Λίγους μήνες μετά τη φετινή τους επεισοδιακή νίκη στα Όσκαρ με το ‘Moonlight’, το στούντιο A24 κυκλοφόρησε επιτέλους το τρέιλερ για μία από τις ταινίες που συζητήθηκαν περισσότερο στο πλούσιο, φετινό Sundance Festival.

Φρέσκος από τη δική του φετινή νίκη στην κατηγορία Α΄Ανδρικού ρόλου για το ‘Manchester by the Sea’, ο Casey Affleck υποδύεται έναν άντρα που απεβίωσε και επιστρέφει στο σπίτι του με τη μορφή φαντάσματος κάτω από ένα λευκό σεντόνι για να παρηγορήσει τη σύζυγό του, Rooney Mara, για να βιώσει τελικά τον πόνο της απώλειας και την ίδια του την ανάμνηση να απομακρύνονται από την καθημερινότητα, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό.

Το φιλμ και ο σκηνοθέτης του, David Lowery, που μετά το ηχηρό ντεμπούτο του με το ‘Ain’t Them Body Saints’ – την πρώτη του συνεργασία με τον Affleck και τη Mara – επέστρεψε πέρσι με το γλυκύτατο ‘Pete’s Dragon’ της Disney, απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές στο Sundance και η συμβουλή όσων κριτικών είχαν τη χαρά να γράψουν γι’ αυτό, ήταν πως όσα λιγότερα ξέρεις για την ταινία, τόσο το καλύτερο.

Θα σου πούμε ωστόσο ότι το ‘A Ghost Story’ χειρίζεται τον θάνατο με έναν τρόπο στοχαστικό και ταυτόχρονα τολμηρό που δε θα σου θυμίσει τίποτα που έχεις ξαναδεί. Α, και το μεγαλύτερο hype στην ταινία μέχρι στιγμής το έχει κερδίσει μία σκηνή με τη Mara να τρώει πίτα για 5 περίπου λεπτά.

Είσαι αρκετά περίεργος;

* Το ‘A Ghost Story’ θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου.