FESTIVALS

Το 1ο φεστιβάλ για το ελληνικό videogame είναι εδώ

Στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2017, 3.500 τετραγωνικά μέτρα θα είναι αφιερωμένα στο ψηφιακό παιχνίδι.

Έχεις λιώσει με games; Έχεις παίξει στη ζωή σου πιο πολλές ώρες από όσες έχεις κοιμηθεί; Είσαι εκείνο το παιδάκι που προτιμά τον καναπέ από τη φύση και τον ήλιο;  Ένιωσες δικαίωση με εκείνες τις έρευνες που βγαίνουν κατά καιρούς που λένε ότι οι gamers είναι πολύ πιο ευρηματικοί και καλύτεροι σε δουλειές που απαιτούν επίλυση προβλημάτων από το μέσο άνθρωπο; Σταμάτησες ήδη να διαβάζεις το άρθρο και παίζεις games;

Είσαι Game developer; Ακαδημαϊκός; Ερευνητής; Φοιτητής; Είσαι ένας ταπεινός gamer τέλος πάντων;

Αυτό είναι ένα φεστιβάλ που πρέπει να στηρίξεις.

Το πρώτο ‘Athens Games Festval’ θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo, στο Μαρούσι.

Σκοπός του AGF είναι η προώθηση του ελληνικού video game, η διασύνδεση του με την παγκόσμια αγορά, η ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας των game developers, η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και η προβολή της Αθήνας ως κόμβος καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το Athens Games Festival ’17 διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,  σε συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο White Nights Conference.

Πάνω από 60 δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και του videogame, θα βρίσκονται σε μια έκθεση που θα συνδυάζει την τεχνογνωσία με το ταλέντο, το εμπορικό ψηφιακό παιχνίδι με το εκπαιδευτικό, τον επαγγελματία Game developer με την ακαδημαϊκή κοινότητα και το κοινό.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να παρακολουθήσουν ομιλίες από πρωτοπόρους επαγγελματίες της βιομηχανίας του gaming, όπως Google, Facebook, Amazon, King, Unity και Wargaming.
  • Να συμμετάσχουν σε ακαδημαϊκές συναντήσεις (Coffee and Talk sessions) με εκλεκτούς καλεσμένους, όπως ο Paolo Pedercini, σχεδιαστής ψηφιακών παιχνιδιών και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και ο Adam Mayes, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, ο οποίος θα μιλήσει για την τέχνη της αφήγησης στα παιχνίδια.
  • Να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του χώρου σε Business to Business (Β2Β) συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Pitch and Match. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το επαγγελματικό τους προφίλ διαδικτυακά, να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους και να συναντήσουν τους μελλοντικούς τους εταίρους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φεστιβάλ (Meeting Area).
  • Να αναδείξουν τα παιχνίδια τους μέσω των διαγωνισμών ‘Nordic Game Discovery Contest’ και ‘Hamac Mobile Games Contest’.
  • Να γνωρίσουν από κοντά τον εκπροσώπους του gi-cluster του Corallia και να συζητήσουν μαζί τους για τις προοπτικές της ελληνικής βιομηχανίας (28 Οκτωβρίου 2017, 18:30-20:00, Main Lounge).
  • Να συμμετάσχουν στο εργαστήριο που διοργανώνουν εκπρόσωποι της πλατφόρμας iOs (Main Conference Hall). Παράλληλα, οι επαγγελματίες της iOs θα περιμένουν Έλληνες και ξένους developers, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Workshop Area), να δουν τα παιχνίδια τους και να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία τους.
  • Να συμμετάσχουν στο εργαστήριο της Google “Smarter Growth” -Powered by Google’s Machine Learning (29 Οκτωβρίου 2017, 14:00-17:00, Workshop Area).
  • Να παίξουν video games ανεξάρτητων παραγωγών και να επισκεφθούν την Game Αrena μας.
  • Να έρθουν σε επαφή με παλιές ρετρό κονσόλες που θα εκθέσουν οι RetroComputers.gr
  • Να απολαύσουν πρωτότυπα έργα από 2D artists και μουσικούς, με θέμα εμπνευσμένο από τα παιχνίδια.
  • Να διασκεδάσουν στο Saturday Night Party του AGF.

INFO

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Website

Facebook

Instagram

Youtube