FORTNITE

Μαθαίνουμε τα μυστικά του νέου Fortnite από τον καλύτερο

Ο ‘DoctorPwnz’ του Παναθηναϊκού μας εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε για το ‘Battle Royale’.

Ανήκεις κι εσύ στους κολλημένους με το ‘Fortnite’, το παιχνίδι-φαινόμενο που έχει ξεπεράσει σε δημοφιλία ακόμα και ‘κολοσσούς’ όπως το LoL; Θέλεις να το ξεκινήσεις αλλά ακόμα δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται; Μην ανησυχείς καθόλου, είμαστε εδώ για σένα.

Για την ακρίβεια, ο Γιάννης Καμπάς, γνωστός και ως ‘DoctorPwnz’ από την ομάδα e-sports του Παναθηναϊκού, ο οποίος ανήκει στους καλύτερους παίκτες της χώρας και με την πολύτιμη βοήθειά του και τις σωστές ερωτήσεις, θα σε βάλει στον κόσμο του μεγαλύτερου online κολλήματος στον κόσμο.

Μερικά πολύ βασικά tips για κάποιον που ξεκινάει τώρα το Fortnite, χωρίς να έχει πείρα από τις τρεις προηγούμενες σεζόν;

Το πιο βασικό tip που μπορώ να δώσω σε άτομα που ξεκινάνε τώρα το παιχνίδι, είναι να εστιάσουν στο buidling κομμάτι και όχι στο shooting. Για να βελτιωθούν πιο γρήγορα θα πρέπει να παρακολουθούν πολλά streams και να προσπαθούν να νικήσουν χωρίς να κρύβονται. Όταν πεθαίνεις, μαθαίνεις περισσότερα απ’ όταν κερδίζεις”.

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν και τι πρέπει να προσέξει ένας έμπειρος gamer;

Στο πιο πρόσφατο patch άλλαξε αρκετά το map και με το νέο gravity hop αλλάζει πολύ το macro play στα rotations. Ένας ήδη έμπειρος παίκτης πρέπει να εστιάσει στο να μάθει πώς να κινηθεί στον χάρτη με τις νέες αλλαγές”.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στοιχείο στο νέο Fortnite;

Για να είμαι ειλικρινής δεν μου άρεσαν τόσο οι αλλαγές του νέου patch, μιας και κάνουν το παιχνίδι όλο και λιγότερο ανταγωνιστικό, βγάζοντας αρκετά ‘mechanics’ απ’ το gameplay, όπως είναι το ‘quickfarm’ που μπορούσαν να κάνουν οι παίχτες με το reset animation του pickaxe. Αυτό που μου άρεσε, είναι ότι θα κάνουν συχνά αλλαγές στον χάρτη, οπότε θα πρέπει να κάνεις κάθε φορά adapt στο meta”.

Πού μπορεί να συλλέξει κάποιος στοιχεία για το παιχνίδι; Υπάρχει κάποια online κοινότητα;

Το Reddit είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ενημερωθεί κάποιος για το παιχνίδι (bugs, κλπ)“.

Τι θα ήθελες να δεις στην πέμπτη σεζόν του  Fortnite;

Θα ήθελα να κρατήσουν ψηλά το fun επίπεδο αλλά να προσπαθήσουν να το κάνουν όσο πιο ανταγωνιστικό γίνεται για να μεγαλώσει περισσότερο το e-Sport κομμάτι του παιχνιδιού”.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

10 tips για το Fortnite Battle Royale που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη
7 spots του νέου ‘Fortnite: Battle Royale’ που περιμένουν να τα ανακαλύψεις