FORTNITE

Το Fortnite είναι το νέο σου κόλλημα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το video game που θα σου στερήσει τα μπάνια αυτό το καλοκαίρι.

Εκατό παίκτες κάνουν ελεύθερη πτώση από το ‘Battle Bus’ -το όχημα που σε βάζει στο map του Fortnite- διαλέγοντας ένα οποιοδήποτε μέρος του χάρτη για προσγείωση. Στόχος  κάθε παίκτη είναι να βρει τα καλύτερα όπλα για να σκοτώσει τους αντιπάλους του. Για να το πετύχει αυτό, πέρα από καλά όπλα και πανοπλία χρειάζεται να παραμένει στο ‘Safe Zone’, τον χώρο που γλιτώνεις το damage από το storm, το οποίο σκάει τρία λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Να τονίσω πως αυτή η ζώνη είναι τυχαία και σε κάθε παιχνίδι αλλάζει.

Το Fortnite Battle Royale είναι ένα  παιχνίδι που παρέχεται δωρεάν για Microsoft Windows, Μac OS, PlayStation 4 και Xbox One.  Κυκλοφόρησε από την Epic Games τον Σεπτέμβριο του 2017. Πρόκειται για ένα παιχνίδι επιβίωσης , στο οποίο οι παίκτες μπορούν να παίξουν μόνοι τους, σε ‘duos’ και σε ‘squads’ των τεσσάρων ατόμων. Σε κάθε ‘lobby’ του παιχνιδιού μπορούν να χωρέσουν μέχρι 100 άτομα.

Το Fortnite έχει εξελιχθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες καθώς αρκετοί youtubers και streamers παίζουν αυτό το παιχνίδι για πολλές ώρες σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει πρότυπα για τους νέους. Να ξεκαθαρίσουμε πως το παιχνίδι δεν είναι μόνο για παιδιά, αφού δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που έχουν κολλήσει μαζί του.

Πρόκειται για ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι μέσα από το οποίο γνωρίζεις καινούργιο κόσμο και πρέπει να δοκιμάσουν όλοι όσοι αγαπούν το gaming. Παρ’ όλα αυτά, μερικές φορές μπορεί να γίνει εκνευριστικό επειδή κολλάει ή δεν τραβάει το ίντερνετ. Προσωπικά παίζω αρκετά και ειδικά με τους κολλητούς μου, γιατί έχει πλάκα να τους ακούω να νευριάζουν όταν πεθαίνουν. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η ‘σκοτεινή’ πτυχή του Fortnite που ονομάζεται ‘hackers’. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν βάζετε προσωπικά δεδομένα, όπως τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας διότι αν κάποιος hacker καταφέρει και πάρει πρόσβαση στο account σας μπορεί εύκολα να σας κλέψει την κάρτα.

Τέλος, μέσω του παιχνιδιού κάθε παίκτης μπορεί να αγοράσει V-bucks, με τα οποία μπορεί ν’ αποκτήσει διαφορετικούς χαρακτήρες και χορούς (ένα από τα φαν στοιχεία του παιχνιδιού). Επιπλέον με τα V-bucks μπορούν οι παίκτες να αγοράσουν το Battle Pass (κάθε δύο μήνες κυκλοφορεί καινούργιο). Με 950 V-bucks ανταμείβεσαι με διάφορους χαρακτήρες, χορούς και επιπλέον δοκιμασίες για να ανέβεις πιο εύκολα level. Επίσης, κάθε Season αλλάζει ‘theme’ και μας προσφέρει καινούργιους χαρακτήρες και χορούς.