<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Η επιτυχία γράφεται με “I”: Indie Games

Ο τυπάς που δεν πας έφτιαξε ένα game και ξαφνικά έγινε διάσημος.

Παίρνω το θάρρος να πω ότι gamers έχουν όνειρο να φτιάξουν κάποια στιγμή ένα δικό τους game. Οι περισσότεροι φοβούνται βλέποντας δημιουργίες τύπου Uncharted, Battlefield ή World of Warcraft. Για εκείνους τους τύπους, το να δημιουργήσεις κάτι τόσο μεγάλο και να διεκδικήσεις μια θέση στο Hall of Fame των games αποτελεί κάτι το ακατόρθωτο. Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία gamers, μικρότερη, την οποία θα ονομάσουμε Gamer2.

Ο Gamer2 είναι εκείνος που θέτει υψηλούς στόχους και στην προκειμένη περίπτωση, να φτιάξει ένα δικό του Video Game. Είναι αυτός που βάζει για στόχο την Σελήνη και σε περίπτωση που αποτύχει, θα βρεθεί ανάμεσα στα αστέρια. Ο Gamer2 ξέρει ότι θα αφήσει το στίγμα του στο gaming industry και ξεκινάει δειλά δειλά από τον υπολογιστή του να προγραμματίζει...κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του Indie Developer.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε οποιαδήποτε απορία ως προς τί είναι ο Indie Developer ή τα Indie Games. Ένα Indie, είναι μια προσπάθεια από ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα να δημιουργήσει ένα game και να το βγάλει στην αγορά χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποια μεγάλη εκδότρια εταιρία. Βέβαια ο όρος Indie έχει και την σημασία του περιορισμένου budget. Για παράδειγμα, η Valve αν και δεν στηρίχθηκε σε κάποια εταιρία για να γίνει γνωστή, δεν μπορεί να θεωρηθεί Indie πλέον το 2014 αφού είναι εταιρία μεγατόνων.

Με αυτά τα λίγα περί θεωρίας, σας αφήνουμε για να διαβάσετε παρακάτω το Top Five των Indie Games σύμφωνα με την άποψή μας:

5: Limbo

(Xbox 360: 21/07/2010, PS3: 20/07/2011, PC: 02/08/2011, Mac: 21/12/2011)

Το Limbo είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά games που έχω παίξει ποτέ. Η ιστορία σε κάνει να δεθείς με τον χαρακτήρα και να φοβάσαι για το τι μπορεί να του συμβεί κάθε στιγμή. Σε συνδυασμό με την ασπρόμαυρη αισθητική, το Limbo προσφέρει λίγες αλλά γεμάτες ώρες. Το gameplay είναι εθιστικό και σας προτείνουμε να το παίξετε, ειδικά αν είστε λίγο πιο καλλιτεχνικής φύσης.

 

4: Fez

(13/4/2012)

Εδώ έχουμε μια κλασσική περίπτωση Indie game. Το Fez έχει για πρωταγωνιστή ένα άσπρο πιξελιασμένο ανθρωπάκι/ζωάκι...κάτι τέλος πάντων που δεν μπορούμε να διακρίνουμε με ευκολία. Το gameplay είναι φοβερά εθιστικό αφού προσφέρει μια γνήσια εμπειρία platform. Οι πιο παλιοί από εσάς που θα είχατε παίξει Mega Man ή Super Mario Bros, θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα το στυλ του Fez. Τώρα το Fez μετά την επιτυχία του, πρέπει να σας αναφέρουμε πως έχει ξεφύγει από τα όρια του Indie αφού έχουν αναλάβει την προώθησή του μεγάλες εταιρίες όπως η Microsoft. Η αναφορά μας σε αυτό έγινε για το παλιό καλό Fez του 2012 από τον Phil Fish.

 

3: Braid

(Xbox 360: 6/8/2008, PC: 10/4/2009, Mac: 20/5/2009, PS3: 17/12/2009, Linux: 14/12/2010)

To Braid είναι ένα διαφορετικό Platform/Puzzle, εξίσου εθιστικό με τα υπόλοιπα της λίστας. Σκοπός σας είναι να ολοκληρώσετε όλα τα quests μέσα στο απαιτούμενο χρονικό διάστημα και να ολοκληρώσετε τα κομμάτια του puzzle που βρίσκονται οπουδήποτε στον χώρο. Τα γραφικά του είναι λίγο ξεπερασμένα αλλά δεν θα έλεγα ότι ενοχλούν, κάθε άλλο. Όσο για τον ηχητικό τομέα από εμένα παίρνει 10 μιας και η μουσική του επένδυση θυμίζει μεσαιωνικές ταινίες...τις χαρούμενες μεσαιωνικές.

 

2: Path of Exile

(23/9/2013)

Δεν γνωρίζω ούτε ένα άτομο που να μην θέλει να παίξει Diablo δωρεάν. Οκ, οκ ίσως να υπάρχουν μερικοί εκεί έξω που να μην ενδαφέρονται...λόγικο μου ακούγεται άμα δεν γνωρίζουν τον τίτλο. Το Diablo είναι ένας από τους πιο γνωστούς τίτλους της Blizzard μαζί με το Starcraft και το Warcraft. Βέβαια πάμε πίσω, στο Path of Exile. Η όλη αναφορά στην Blizzard έγινε για να σας αναφέρουμε πως το Path of Exile είναι Diablo clone. Πρόκειται για ένα RPG με τεράστιο κόσμο, μια πληθώρα από τέρατα και ίσως το μεγαλύτερο skill tree που υπάρχει ή υπήρξε ποτέ. Υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές για το πως θα διαμορφώσετε τον χαρακτήρα σας και η κάθε επιλογή μετράει αφού αλλάζουν τα spells που αποκτάτε. Το PoE αποτελεί ένα από τα πιο εθιστικά Indie games, με πολλούς να το θεωρούν ανώτερο του Diablo.

 

1: Minecraft

(10/11/2011)

Το Minecraft είναι ένα παιχνίδι που με την πρώτη ματιά δεν γεμίζει το μάτι κανενός. Όλοι λένε...τι, με τουβλάκια θα παίξω; Έχει καταφέρει όμως να κατακτήσει τον κόσμο των games τόσο ανάμεσα σε παρέες από gamers, όσο και σε streams που παρακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άτομα. Στο Minecraft μπορείτε να δημιουργήσετε το σπίτι σας, μια πόλη, έναν κόσμο και ό,τι άλλο θελήσετε. Υπάρχει δυνατότητα να πάρετε μέρος σε αγώνες επιβίωσης, να κάνετε PvP με φίλους, να βάλετε παγίδες και να κυνηγάτε τέρατα. Πλέον, όπως και το Fez, το Minecraft έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο και δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως Indie πλέον μιας και κυκλοφορεί και αναμένεται να το δούμε σε περισσότερα format όπως τα παρακάτω: PC, PS3, PS4, PS Vita, Wii U, Xbox 360. Xbox One, Mac, Linux, iOS, Android

 

Το Top 5 που μόλις διαβάσατε αποτελεί προσωπική άποψη του γραφόντα. Υπάρχουν τόσα αξιόλογα Inide Games όπως το Super Meat Boy, το Spelunky, το Shovel Knight και άλλα πολλά τα οποία θα χωρούσαν σε μεγαλύτερη λίστα.

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

GAMES