GAMES

PlayStation VR: Φανταστική Πραγματικότητα

Οι παρουσιαστές του Try Me δοκίμασαν το virtual reality headset της Sony για το PS4, το PlayStation VR, και πέρασαν θαυμάσια. Το Oneman παρακολούθησε τα γυρίσματα της εκπομπής.

Σήμερα η Μαντώ ζει τη δοκιμή με όλο της το είναι. Με το που προσαρμόζει στο κεφάλι της το PlayStation VR, τη νέα κάσκα εικονικής πραγματικότητας της Sony για το PS4, η οποία μόλις κυκλοφόρησε, εκστασιάζεται και της είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει καθισμένη στην πολυθρόνα απέναντι από την οθόνη.

Σε αυτό το δίδυμο, όπως καταλαβαίνετε βλέποντας το video, είναι ο Δημήτρης που κρατά τις ισορροπίες και φροντίζει να παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά των προϊόντων εύληπτα και ξεκάθαρα, ενώ η Μαντώ προσθέτει την απαραίτητη τρέλα, όταν το πράγμα σοβαρεύει. Ενθουσιώδης και παρορμητική, κάνει ερωτήσεις με προσποιητή ή αληθινή αφέλεια, εκφράζοντας ίσως το μέσο χρήστη, και δείχνοντας κάθε φορά γνήσια περιέργεια για το αντικείμενο του τεστ.

Ο Άλεξ, που χειρίζεται την κάμερα , είναι συνηθισμένος να “χορεύει” στο πλατό, σήμερα όμως πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο, καθώς η Μαντώ ανακαλύπτει πόσο πραγματική μπορεί να είναι η εικονική πραγματικότητα μέσα από το PlayStation VR και δεν σκοπεύει να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της. Ούτε τη γλώσσα της, που εκφράζει αυθόρμητα τη χαρά της. Ούτε το σώμα της, που χορεύει στους ρυθμούς του virtual περιβάλλοντος. Μάταια ο Δημήτρης προσπαθεί να τη συγκρατήσει.

-Έλα πιο πίσω, κάτσε στην καρέκλα, μη μου πέσεις κάτω!

-Τι πράγμα είναι αυτό. Είναι τόσο αληθινό!

-Θα χρησιμοποιείς μόνο το κεφάλι σου. Κουνάς το κεφάλι σου και αποφεύγεις τα αυτοκίνητα.

Εκείνη κουνάει το κεφάλι της και παράλληλα ανοίγει τα χέρια της και μιμείται τις κινήσεις ενός αεροπλάνου σε σλάλομ επίδειξης, προσπαθώντας να μείνει ζωντανή σε μία κατάβαση χωρίς φρένα.

-Είναι τέλειο, έτσι; Παιδιά, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Είναι ό,τι καλύτερο μου έχει φέρει.

Η Μαντώ δοκιμάζει το φόβο της επερχόμενης σύγκρουσης και στη συνέχεια τον πανικό, στο τρενάκι του τρόμου. Εθίζεται πολύ γρήγορα σε αυτή τη μηχανή παραγωγής αδρεναλίνης – μπορεί να μην έχει χρόνο για να περάσει από όλη την κλίμακα των συναισθημάτων που μπορεί να χαρίσει στους gamers το νέο gadget της Sony, αλλά το θέλει ήδη σπίτι της, αν είναι δυνατόν μαζί με τους 20 τίτλους οι οποίοι το συνοδεύουν προς το παρόν και, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν αυξηθεί σε πάνω από 50.

 

Παρότι στη σημερινή εκπομπή το στούντιο έχει μεταβληθεί σε playground, ο Δημήτρης βρίσκει και το χρόνο και τον τρόπο να κρατήσει τις ισορροπίες, δίνοντας μερικές ουσιώδεις πληροφορίες για το προϊόν. Έτσι ο θεατής μαθαίνει ότι η οθόνη είναι OLED, ανάλυσης 1080p και full RGB. Μαθαίνει ακόμη ότι το PlayStation VR χρειάζεται απαραιτήτως την Sony PlayStation 4 Camera, η οποία εντοπίζει το headset στον χώρο (και δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο της συσκευασίας). Φυσικά, η κάσκα προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς ταινίες και να παίξει παραδοσιακά παιχνίδια σε μια τεράστια εικονική οθόνη. Επιπλέον, υπάρχουν παιχνίδια τα οποία είναι σχεδιασμένα για να παίζει κάποιος με το headset και οι υπόλοιποι της παρέας να συμμετέχουν χωρίς να το χρησιμοποιούν.

“Όμως, από ό,τι έχω μάθει, έχει ήδη ξεπουλήσει”, αναφέρει ο Δημήτρης. Λογικό: αν η Μαντώ που, όπως λέει η ίδια είναι “του πανασχέτου”, το έχει ερωτευτεί, μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο “έτοιμοι” ήταν για το λανσάρισμά του οι φανατικοί gamers.