<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Τι είδαμε (και τι δεν είδαμε) στην E3 2015

Θέλει ο gamer να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει. 

Ήρθε εκείνη η εποχή του χρόνου που ο gamer γεμίζει με όνειρα και επιθυμίες. Ορισμένα, ή μάλλον πολλά από αυτά, στη συνέχεια γκρεμίζονται, γιατί το παιχνίδι δεν ανταποκρίνεται σε «αυτό που έδειξαν τότε». Όμως, μην σου (μου) το χαλάσω: Η μεγαλύτερη έκθεση για videogames που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Los Angeles, λέγεται E3 και την αγαπάμε γι’ αυτό ακριβώς: πυροβολισμός εικόνων και γέννηση μεγάλων προσδοκιών και εντυπώσεων.

Στον κόσμο του internet, που πλέον σχεδόν τίποτα δεν μένει κρυφό, η E3 μοιάζει να έχει χάσει το στοιχείο της έκπληξης. Κι όμως, οι φετινές παρουσιάσεις τολμώ να πω ότι μετέτρεψαν την εν λόγω έκθεση σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών. Ακολουθούν αυτά που μου προκάλεσαν αίσθηση (έχει και video, όχι μόνο λόγια), γιατί αν γράψω τα πάντα θα είναι πλήρως αντι-ιντερνετικό λόγω μεγέθους, και όσα περίμενα να δω αλλά δεν... 

Bethesda

Η αρχή έγινε την Κυριακή 14 Ιουνίου (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) με την πρώτη press conference της Bethesda σε E3. Και υπήρχε λόγος σοβαρός, για την ακρίβεια 3-4, για να διοργανώσει ξεχωριστό event.

Doom

 Τα αποκαλυπτήρια του νέου Doom ήταν βίαια, ωμά και γρήγορου ρυθμού. Single player, multiplayer, mods, εργαλεία για διάφορες δημιουργίες. Το αναμέναμε καιρό τώρα, τα πολλά λόγια είναι καρμιριά, περνάμε στην εικόνα. Α, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει εντός του 2016, σε PS4, Xbox One και PC.

 

Dishonored 2/ Dishonored Definitive Edition

Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια για το 2012, το Dishonored, έρχεται ως Definitive Edition σε PS4 και Xbox One. Θα κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου, θα διαθέτει καλύτερα γραφικά (έκπληξη not) και θα περιλαμβάνει όλα τα DLC που κυκλοφόρησαν ως έξτρα για τη βασική original έκδοση (καμία έκπληξη x2).

Κι αυτό λειτουργεί ως ορεκτικό μέχρι να βγει το sequel, το Dishonored 2. Για την ακρίβεια, το προηγούμενο μπορεί να λειτουργήσει και ως βασικό πιάτο, γιατί είναι άγνωστο πότε θα βγει η συνέχεια (πιθανότατα εντός του 2016, PS4, Xbox One, PC). H αλήθεια είναι ότι μάθαμε ελάχιστα πράγματα, π.χ. θα μπορείς να ελέγξεις εκτός του κεντρικού ήρωα Corvo και την Emily Kaldwin, συνεπώς, προς το παρόν, καλή όρεξη...

Fallout 4

Πολλά περισσότερα έγιναν γνωστά για το παιχνίδι που ο κόσμος είχε τούμπανο. Το καμάρι της Bethesda, ή Fallout 4, ανακοινώθηκε επίσημα τώρα, αν και αναπτύσσεται από το μακρινό 2009. Παρόλα αυτά, η αναμονή μέχρι να το προσθέσεις στη συλλογή σου δεν θα είναι μεγάλη: 10 Νοεμβρίου (PS4, Xbox One, PC).

Επίσης, την επόμενη μέρα και στη συνέντευξη τύπου της Microsoft, ανακοινώθηκε ότι τα PC mods θα γίνουν διαθέσιμα και στο Xbox One. Ενδεχομένως να ισχύσει αυτό και στο PS4, αλλά πρώτα στο Xbox One, τέλος! Όπως και να ‘χει, δημιουργία χαρακτήρων, μάχη, VATS, crafting, για ποιο λόγο να χάνουμε χρόνο όταν μπορείς να τα ξεψαχνίσεις στα επόμενα δύο βίντεο;

 

 

Microsoft

Ένας από τους λόγους, ο βασικότερος, που η φετινή E3 συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες, καθώς η MS έθεσε από νωρίς ψηλά τον πήχη (σε ποιον άλλο, στο αντίπαλο δέος που λέγεται Sony). Οι κυριότερες ειδήσεις σε τίτλους, και κάτι παραπάνω.

Xbox One backward compatibility

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2015, το Xbox One θα μπορεί να τρέξει παιχνίδια του Xbox 360, είτε σε φυσική μορφή (δισκάκι) είτε σε ψηφιακή, δωρεάν, αρκεί να τα έχεις (εξυπακούεται). Η λίστα θα περιλαμβάνει αρχικά 100 games (π.χ. Mass Effect), και στην πορεία θα προστεθούν περισσότερα. Save files από το 360 μεταφέρονται στο One μέσω cloud, ενώ θα μπορείς να απολαύσεις και σε αυτά τα παιχνίδια τα προνόμια της new-gen κονσόλας (screenshots, εγγραφή, κτλ).

Xbox One Elite controller

Ένα ακριβό χειριστήριο (150 δολαριάκια), με αποσπώμενα μέρη που εναλλάσσονται μεταξύ τους, προσανατολισμένο στον σκληροπυρηνικό παίκτη που θέλει τη μέγιστη δυνατή απόδοση (και να μην υπεκφεύγει σε δικαιολογίες τύπου «έφταιγε το controller»). Απαιτεί θυσίες...

 

Xbox VR/ Hololens

Η MS μπαίνει με τα 1000 στο παιχνίδι της virtual πραγματικότητας. Συνεργασίες με Oculus Rift και Valve, και κερασάκι στη σοκολατίνα το HoloLens. Επειδή με λόγια θα είναι ζόρικο να περιγραφεί, δείτε το «επίμαχο» απόσπασμα με οδηγό το αγαπημένο Minecraft.

 

 

Halo 5

Single player, co-op (μόνο online, δυστυχώς) αλλά κι ένα νέο multiplayer mode, το Warzone, για έως και 24 παίκτας χωρισμένους σε δύο ομάδες. Θυμίζουμε ότι το Guardians κυκλοφορεί στις 27 Οκτωβρίου, αποκλειστικά στο Xbox One, και συνεχίζουμε με δύο βίντεο τίγκα στη σφαίρα.

 

 

ReCore

Το νέο sci-fi shooter του Keiji Inafune και αρκετών developers πίσω από το Metroid Prime. Αναμένεται την άνοιξη του 2016, αποκλειστικά στο Xbox One.

Sea of Thieves/ Rare

30 χρόνια επιτυχίες (βλέπε συλλογή, κυκλοφορεί στις 4 Αυγούστου) από την Rare στο Xbox One αλλά και νέο παιχνίδι. Το Sea of Thieves είναι ένα πειρατικό MMO για το οποίο μάθαμε ελάχιστα, απλούστατα γιατί αργεί ακόμα (Χριστούγεννα 2016 για Xbox One και PC).

Forza Motorsport 6

Θα μπορούσε να κλέψει την παράσταση με ευκολία, αλλά η παρουσίαση επικεντρώθηκε στο νέο Ford GT που θα δώσει το παρόν στο παιχνίδι. Δικαίως μεν γιατί είναι πανέμορφο, αδίκως δε για το ίδιο το Forza. Αργότερα, μάθαμε ότι το Forza 6 θα περιλαμβάνει καιρικά φαινόμενα και νυχτερινούς αγώνες, αλλά όχι δυναμικής μορφής (δηλαδή ν’ αλλάζουν κατά τη διάρκεια της κούρσας). Σε κάθε περίπτωση, κυκλοφορεί αποκλειστικά στο Xbox One στις 15 Σεπτεμβρίου και το θέλουμε σαν παλαβοί.

Cuphead

Απ’ όλα τα λιγότερα φανταχτερά games, μου κίνησε περισσότερο την περιέργεια, λόγω αισθητικής κυρίως (παλιά, καλά cartoons). Αναμένεται και σε PC, εντός του 2016.

Rise of the Tomb Raider

Κανονικά, θα έπρεπε να βρίσκεται στο section της Square Enix, αλλά λόγω της χρονικής αποκλειστικότητας (πρώτα στο Xbox One στις 10 Νοεμβρίου, οι υπόλοιποι βλέπουμε) που εξασφάλισε η Microsoft, το είδαμε με κάθε τιμή στην εν λόγω press conference. Βέβαια, στηρίχθηκε εν πολλοίς στις εντυπώσεις παρά στην ουσία, αλλά ας μην αρχίσουμε τις γκρίνιες. Τουλάχιστον, επιστρέφουν τα tombs, όπως μάθαμε μια μέρα μετά στο event της Square Enix.

 

Dark Souls III

Μια λιτή ανακοίνωση αρκεί; Ναι, αν πρόκειται για το Dark Souls 3 και την ανάμειξη του Miyazaki (δεν ήταν επικεφαλής στο DSII) στο project. Αναμένεται επίσης σε PS4 και PC, στις αρχές του 2016.

Gears of War 4/ Remaster

Ότι θα κυκλοφορήσει το remaster του πρώτου Gears of War (Xbox One και PC, 25 Αυγούστου), είναι ένα καλό πρώτο νέο, απορώ γιατί όχι και τα υπόλοιπα. Παρόλα αυτά, είναι πιο σημαντική η ανακοίνωση του Gears 4, με το οποίο έκλεισε το event. Χωρίς περισσότερα σχόλια (Χριστούγεννα 2016, αποκλειστικά στο Xbox One)…

 

EA

Χωρίς να σημαίνει ότι έθελξε, έχουμε και δει και χειρότερες παρουσιάσεις από την ΕΑ, οπότε θετικό το πρόσημο. Για πάμε...

Mass Effect Andromeda

Πέρσι, στην Ε3 2014, είχαμε κάτι αοριστίες. Φέτος, τουλάχιστον, έγινε η βάπτιση: Mass Effect Andromeda. Λίγα βγήκαν στη φορά, περιμένουμε περισσότερα μέχρι την περίοδο των εορτών του 2016 που επιθυμεί να κυκλοφορήσει. Γενικότερα, οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, να το ξέρετε εκεί στην BioWare.

Need for Speed

Κάτι σαν «ολική επαναφορά και επιστροφή στις ρίζες», με πολύ customization και focus στην ιστορία. Για reboot μιλούν λοιπόν εκεί στην ΕΑ, που θα ικανοποιήσει κάθε fan του NFS και μεγάλο open-world περιβάλλον. Ρίξε ένα μάτι στο βίντεο, κυκλοφορεί στις 3 Νοεμβρίου σε PS4, Xbox One και PC.

 

Unravel

Αυτό το συμπαθέστατο puzzle/ platform game έγινε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα μου. Και το λάτρεψα ακόμα περισσότερο όταν διαπίστωσα το άγχος και τη συγκίνηση του creative director της σουηδικής developer Coldwood, Martin Sahlin, όταν το παρουσίαζε επί σκηνής. Θα βγει σε PS4, Xbox One και PC, άγνωστο πότε ακριβώς, κι αν έχει το μισό από το πάθος που έδειξε ο δημιουργός, θα είναι υπέροχο. 

FIFA 16/ Αθλητικά

Αντίθετα, ο κυνικός επαγγελματίας και μετρ των δημοσίων σχέσεων (και των απολαβών) Πελέ πάνω στο stage, ήταν μια άχρηστη πληροφορία, καλύτερα να βλέπαμε τον Κατσουράνη. Ελάχιστα μας είπαν επί της ουσίας για το FIFA 16 (κυκλοφορία 24 Σεπτεμβρίου), π.χ. οι αμυντικοί θα είναι καλύτεροι. Το NBA Live έχει πέσει σε τέλμα και θέλω να δω πως θα βγει χάρη στο 16, ενώ για κάποια άλλα sports sims όπως τα NFL και NHL έχω τεράστια κενά ακόμα και στους κανονισμούς των αθλημάτων. Πάσο.

Mirror’s Edge Catalyst

Μαγικό. Καταρχάς, επιστρέφει η Faith, για την ακρίβεια θα μάθουμε στο Catalyst τα πρώτα της βήματα. Επιπλέον, διατηρούνται το ύφος και η gameplay φυσιογνωμία του αρχικού Mirror’s Edge. Από τη στιγμή που μας υποσχέθηκαν ότι όπλο δεν θα πιάσουμε στα χέρια μας, είμαστε πολύ υπέρ. Αναμένεται, με αγωνία, στις 26 Φεβρουαρίου 2016 σε PS4, Xbox One και PC.

Star Wars Battlefront

Ότι θα βγει expansion για το SW: The Old Republic, το Knights of the Fallen, δεν ξέρω πόσο ενδιαφέρει. Πάντως, το κλου του event ήταν το Battlefront, για πολλούς λόγους, και οι περισσότεροι ήταν οι σωστοί. Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο, έρχεται κατά τα φαινόμενα στις 17 Νοεμβρίου για PS4, Xbox One και PC. Εικόνα και γρήγορα.

Ubisoft

Πάνω-κάτω, ισχύουν τα ίδια με την ΕΑ, μπορούσε και καλύτερα, αλλά σίγουρα δεν μας άφησε παγερά αδιάφορους.

South Park: The Fractured But Whole

Εξαιρετικό ξεκίνημα με τους θέους Trey Parker και Matt Stone επί σκηνής, να δηλώνουν ότι μετά το υπέροχο Stick of Truth, το South Park επιστρέφει στα videogames με το The Fractured But Whole. Αν υπάρχει κάτι ανησυχητικό, είναι πως δεν αναπτύσσεται από την original developer Obsidian, αλλά την Ubisoft San Francisco.

For Honor

Εκ πρώτης οψέως, δείχνει πολύ καλό, είμαι και οπαδός των σπαθιών, τόξων και της medieval gameplay λογικής. Παρόλα αυτά, δεν καίγομαι για multi εμπειρίες (τέσσερις εναντίον τεσσάρων). Βίκινγκς vs ιππότες vs σαμουράι εντός του 2016 σε PS4, Xbox One και PC; Το παρακάτω βίντεο ίσως βοηθήσει.

 

The Division

Θα το παίξουμε στις 8 Μαρτίου 2016 σε PS4, Xbox One και PC. Το θέμα είναι ότι το φιλόδοξο MMO shooter τρίτου προσώπου έχει υποστεί αρκετές καθυστερήσεις και αλλαγές, ενώ το multi στοιχείο, όπως προανέφερα, δεν με συγκινεί. Κρατώ μικρό καλάθι.

Rainbow Six Siege

Με συμμετοχή της Angela Bassett στο παιχνίδι και παρουσία επί σκηνής (όχι, δεν τραγούδησε κάτι από Tina Turner), παρακαλώ. Στη συνέχεια, είχαμε μια επίδειξη του first person tactical shooter, για να αναδειχθούν οι αρετές της συνεργασίας, η οποία συνοδεύεται από άπειρο chat. Παραμένω χλιαρός.

Assassin’s Creed Syndicate

Το δικό μου θερμόμετρο ανεβαίνει εδώ. Καταρχάς, ψήνομαι με το setting του Λονδίνου και της Βιομηχανικής Επανάστασης, αλλά το ίδιο ίσχυε με το Παρίσι και την Γαλλική στο Unity, και τελικά στράβωσε το πράγμα. Απ’ ότι είδαμε στην Ε3, σοβαρό συμπέρασμα δεν βγαίνει.

Ghost Recon Wildlands

Το event έκλεισε δυναμικά, αυτό δεν μπορώ να τ’ αρνηθώ. Η ανακοίνωση του Wildlands και ο νέος προσανατολισμός που δείχνει ν’ ακολουθεί το Ghost Recon με ενδιαφέρει, πολύ περισσότερο από τον στρατιωτικό/ φουτουριστικό που είχε προηγουμένως. Το open world σκηνικό και το άρωμα από Far Cry 4 έχουν κάτι το ιντριγκαδόρικο, περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.

 

Sony

Υπήρξαν χρονιές που έπαιξε χωρίς αντίπαλο, π.χ. το 2013. Υπήρξαν άλλες που χρειάστηκε να το παλέψει πολύ, και φέτος βρισκόμαστε σε αυτήν ακριβώς την περίπτωση. Πιθανότατα, χρειαζόταν 2-3 έξτρα ανακοινώσεις αποκλειστικών τίτλων για να νιώσει ότι επιτέλεσε το καθήκον της εις το ακέραιο, αλλά με υποθέσεις...

The Last Guardian

Ένα δάκρυ κυλάει ακόμα στο μάγουλό μου. Η καλύτερη δυνατή αρχή στο event της Sony και επιτέλους ο «λύκος» εμφανίστηκε στην ιστορία του ψεύτη βοσκού. Πράγματι, ο τίτλος έχει μεταπηδήσει από το PS3 στο PS4, μιας και ο Yoshida παραδέχθηκε επιτέλους ότι το The Last Guardian θα ήταν τεχνικά αδύνατο να εμφανιστεί σε προηγούμενης γενιάς κονσόλα, ενώ ο τεράστιος Fumito Ueda δηλώνει παρών. Αναμένεται εντός του 2016 αποκλειστικά στο PS4, ιδού το συγκινητικό, απ’ όλες τις απόψεις, βίντεο.

 

Horizon Zero Dawn

Νέα IP από την Guerrilla Games, η οποία αποφάσισε να παραμερίσει στην παρούσα φάση το αγαπημένο της Killzone. Action RPG τρίτου προσώπου σε μια αγνώριστη Γη, αναμένεται εντός του 2016 αποκλειστικά στο PS4. Προσωπικά, το βάφτισα «Assassin’s Creed: The Last of Dino Robot Crisis» σε ένα ξέσπασμα τρολαρίσματος, αλλά μοιάζει αρκετά ενδιαφέρον και εξαιρετικά κοντά στα γούστα μου.

 

Street Fighter V

Αναμένεται σε PS4 και PC εντός του 2016, είδαμε Birdie και Cammy. Αυτό που θέλω να δω είναι πως η Capcom θα ανταγωνιστεί την πρόσφατη κυριαρχία που απολαμβάνει η NetherRealm, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να μάθουμε.

No Man’s Sky

Το μέγεθος και το βάθος του No Man’s Sky δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε ξαναδεί. Εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο που όποτε αποκαλύπτεται κάτι καινούριο, μου εξάπτει εκ νέου τη φαντασία. Θα κυκλοφορήσει σε PS4 και PC ταυτόχρονα, εντός του 2016, και δες το βίντεο για ν’ αντιληφθείς τι σημαίνει «ανοίγουν νέοι ορίζοντες».

 

Dreams

Η δημιουργική ασάφεια, με την καλή έννοια, της περίφημης Media Molecule συνεχίζεται, ακόμα πιο δημιουργική. Αλλά και ασαφής, γι’ αυτό θα περιμένω περισσότερες λεπτομέρειες για τον τίτλο.

Firewatch

Πρώτη φορά κονσολικά για το adventure της Campo Santo, που θα κυκλοφορήσει και σε PS4 (εκτός από PC, Mac και Linux). Εγκρίνω.

World of Final Fantasy/ FFVII remake

Οτιδήποτε για το World of Final Fantasy πέρασε σε δεύτερη μοίρα όταν ανακοινώθηκε το remake του θρυλικού Final Fantasy VII. Η φαντασίωση των FF οπαδών έγινε πραγματικότητα και θα κυκλοφορήσει πρώτα στο PS4, άγνωστο πότε ακριβώς. Tην επόμενη μέρα, η Square Enix δήλωσε ότι το PC port του FFVII στο PS4 (άλλο είναι τούτο, μην μπερδεύεσαι), θα αργήσει λίγο και θα καταφθάσει το χειμώνα του 2015. Δεν είδα κανέναν να βάζει τα κλάματα, λόγω της προηγούμενης ανακοίνωσης. 

Shenmue 3

Για κάποιους, το βασικό είναι ότι επιτέλους θα παίξουν το Shenmue 3, δεν μετράει τίποτα άλλο. Κάποιοι άλλοι, έχουν μείνει με ερωτηματικά: Ποιoς είναι ο βαθμός εμπλοκής Sony και Sega στο project; Με ποιο σκεπτικό μια καμπάνια του Kickstarter ανακοινώθηκε στο event του PlayStation; Το βέβαιο είναι ο διαφημιστικός σκοπός εξετελέσθη:  μέσα σε 102 λεπτά μάζεψε 1 εκατομμύριο δολάρια, κάνοντας ρεκόρ, ενώ μετά από μόλις 10 ώρες έφτασε τον στόχο των 2 εκατομμυρίων. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει (PS4 και PC), υπάρχει χρόνος για τις λεπτομέρειες.

Project Morpheus

Προσωπικά, με τα 3D, τα VR κι άλλα παρόμοια, ζαλίζομαι. Επιπλέον, μετά την επίδειξη του “Minecraft HoloLens” στην MS, οτιδήποτε άλλο μοιάζει «χειρότερο».Όπως και να ‘χει, το RIGS για PS4, με τη χρήση του Project Morpheus, έκανε μια στάση εδώ αλλά δεν με ακούμπησε.

Call of Duty: Black Ops III

Το νέο σπίτι του Call of Duty είναι το PlayStation, όπου εκεί θα κυκλοφορούν πρώτα τα DLC, οι χάρτες και τα ρέστα. Αδιαφορώ, σχώρα με.

Uncharted 4

Και στο τέλος κερδίζει ο Nate. To gameplay demo του Uncharted 4 κόλλησε αρχικά αλλά δεν πειράζει, αυτά έχουν οι ζωντανές εκπομπές. Εντυπωσιακό ως συνήθως, δες και μόνος σου.

 

Nintendo

Στην αρχή, πίστευα ότι η Ninty μας τρολάρει. Έπειτα, ο αρχηγός Reggie Fils-Aime, υποστήριξε ότι πρόκειται για μεταβατική περίοδο της εταιρείας και πως θα μάθουμε περισσότερα για τη νέα της κονσόλα NX, την επόμενη χρονιά. Κάπως έτσι, κατάλαβα ότι η παρουσία της Nintendo στη φετινή E3 έγινε απλά για να γίνει.

Τα StarFox Zero (μάλλον Χριστούγεννα 2015), Xenoblade Chronicles X (Δεκέμβριος 2015) και βαριά το Super Mario Maker (11 Σεπτεμβρίου) για Wii U, καθώς και τα The Legend of Zelda: Triforce Heroes, Metroid Prime Federation Force και Fire Emblem Fates για 3DS, έχουν ένα ενδιαφέρον μεν, κάπως περιορισμένο δε. Παρόλα αυτά, η εμμονή στα Amiibo και η φύση των παιχνιδιών (ακόμα κι αυτών που βασίζονται σε βαρύγδουπα franchises), κατέδειξαν ότι, πράγματι, η Ninty δεν βρίσκεται σε φάση έξαρσης αλλά ανασύνταξης. Προς το παρόν, βαστάει τα μπόσικα (μέχρι να ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση;).

Square Enix

Μετά από 3 χρόνια, η Square Enix διοργάνωσε το δικό της event στην E3 και είχε κάθε λόγο να το κάνει με τόσους τίτλους. Βέβαια, ορισμένα από αυτά, τα είδαμε και τ΄ακούσαμε στις συνεντεύξεις τύπου των MS και Sony, όμως και πάλι άξιζε τον κόπο. Διάβασε γιατί.

Just Cause 3

Αγαπάω την τρέλα του Just Cause, ενός μάλλον υποτιμημένου open world game. Μάλιστα, αν γεμίσουν το τεράστιο περιβάλλον του παιχνιδιού με ενδιαφέρουσες αποστολές, βασικές ή μη, μπορεί να λατρέψω το JC3 ακόμα περισσότερο. Έρχεται την 1η Δεκεμβρίου σε PS4, Xbox One και PC.

 

New Nier

Θυμάσαι το action RPG Nier του 2010; Καλό, αλλά του έλειπαν κάποια πραγματάκια. Πλέον, με τη βοήθεια της τρομερής Platinum Games (Bayonetta ντε), θα κυκλοφορήσει ένα νέο Nier, άγνωστο πότε ακριβώς και με ποια χαρακτηριστικά. Η ανακοίνωση έγινε για το PS4, αλλά δεν αποκλείεται να το παίξουμε κι αλλού.

Kingdom Hearts 3

Remake FFVII και KH3; Αφού οι fans δεν χτυπήθηκαν από βαρύ καρδιακό επεισόδιο, πάλι καλά. Η οθόνη γέμισε χρώματα, μάχες και Disney ήρωες και θα κυκλοφορήσει σε PS4 και Xbox One. Να πέσει το βίντεο.

 

Hitman

Αρχικά, ακούστηκε στην press conference της Sony, αλλά είδαμε και μάθαμε κάτι περισσότερο σε αυτήν της Square Enix. To νέο Hitman, νέτο-σκέτο, ακολουθεί τα βήματα ενός νεότερου Agent 47 με μία λογική «πιο open world» και timed events όπου έχεις συγκεκριμένο χρόνο να δολοφονήσεις το θύμα σου. Έρχεται στις 8 Δεκεμβρίου σε PS4, Xbox One και PC.

 

Star Ocean Integrity and Faithlessness

Καταρχάς, αυτός δεν είναι τίτλος πιασάρικος, δεν μπορείς καν να τον εκφέρεις με μία ανάσα. Πάντως, ένα νέο RPG της σειράς, είναι πάντα ευπρόσδεκτο από τους οπαδούς (2016, PS4).

Deus Ex Mankind Divided

Λατρεία μεγάλη, αναμένεται το 2016 σε PS4, Xbox One και PC. Το παρακάτω trailer τα λέει καλύτερα από μένα.

 

Project Setsuna

Εδώ και λίγο καιρό, η Square Enix είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον να επιστρέψει στις ρίζες της. Ένα νέο στούντιο (Tokyo RPG Factory), επιφορτισμένο με την ανάπτυξη J-RPG, και με πρώτη δουλειά το παιχνίδι με την κωδική ονομασία Project Setsuna, μετατρέπει τα λόγια σε πράξεις. Θα κυκλοφορήσει σε κονσόλες, κατά πάσα πιθανότητα το 2016.

Απουσίες/ Επίλογος

Στο ποδόσφαιρο, όταν χάνεις, λένε ότι αυτός που έκατσε στον πάγκο θα τα πήγαινε καλύτερα από τον βασικό. Παρόλα αυτά, είπαμε ότι η E3 2015 πήγε καλά, όμως σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να δω και κάτι από τα παρακάτω.

Νέο God of War ή κάτι από Santa Monica μεριά, Gran Turismo 7, καινούριο project από την Quantic Dream και όχι τις επανεκδόσεις των Heavy Rain και Beyond στο PS4.

Το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain να εμφανίζεται σε παρουσίαση μεγάλης εταιρείας, αλλά στη φάση που βρίσκεται η Konami  και ο Hideo Kojima, αυτό ήταν μάλλον ουτοπικό.

Νέο Resident Evil, Beyond Good & Evil 2, κάτι από Quantum Break στο event της MS (το πραναφερθέν, συν τα Crackdown και Scalebound έμειναν πίσω για να εμφανιστούν στην Gamescom),το «άλλο»  Star Wars από την Visceral Games,γιατί όχι ένα Watch Dogs 2...

Απ’ όσα είδαμε, ψάχνεις για το μεγάλο νικητή της E3 2015; Ξεκάθαρα, το multiplayer. Δεν μου αρέσει ως διαπίστωση, αλλά το σημειώνω, αυτή είναι η αλήθεια. Μεταξύ Microsoft και Sony; Οριακά η Microsoft, κυρίως γιατί η Sony έχει αφήσει το 2015 γυμνό από αποκλειστικές κυκλοφορίες στο PS4 και συνεχίζει ν’ αγνοεί ένα εξαιρετικό φορητό όπως το PS Vita, αλλά μια Ε3 δεν παύει πάντα να στηρίζεται στον εντυπωσιασμό. Η ουσία, ο λογαριασμός, έρχεται στο τέλος. Καλή E3 2016 να ‘χουμε!

ADVERTISING
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

GAMES