ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

H R’n’B playlist για τον καλοκαιρινό μας συνδυασμό burger και ρούμι

Ένας συντάκτης εμπνέεται από το νέο R'n'B μενού των Fridays και βάζει τη μουσική.

RnB Ορισμός:

Κατά Wikipedia: Το R&B είναι ένα μουσικό είδος που συνδυάζει στοιχεία από rhythm and blues, pop, dance, soul, funk και hip-hop.

Κατά Fridays: Το R&B είναι ένα γαστρονομικό όργιο που συνδυάζει το ρούμι με τα burgers.

Στα Fridays έδωσαν το δικό τους ορισμό για το RnB. Ίσως καταφέρουν να αλλάξουν και την ιστορία. Κι αν όχι σίγουρα έχουν καταφέρει να αλλάξουν τις γαστρονομικές μας συνήθειες. Εγώ για παράδειγμα, μέχρι τώρα ήμουν φανατικός με ό,τι περιείχε Jack Daniels sauce.

 

Το καινούργιο καλοκαιρινό μενού του Fridays είναι για όσους έχουν αρκετές κενές σελίδες στο αμαρτιολόγιο τους. Το δικό μας παρότι έχει τιγκάρει, το ρισκάραμε. Τρία νέα πιάτα συν τρία καινούργια cocktails προστέθηκαν και ήταν απαραίτητο να τα δοκιμάσουμε.

 

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να σας τα παρουσιάσουμε διαφορετικά. Έξι κομματάρες R&B που σφηνώθηκαν στο κεφάλι μας για κάθετί που γευτήκαμε.

I’m Out (Ciara-Nicki Minaj)

Μια καλή έξοδος ξεκινάει με ένα καλό ποτό. Ένα καλό δείπνο ξεκινάει με ένα νόστιμο cocktail. Το Havana Summer Elixir είναι το ελιξίριο που θα σου ανοίξει την όρεξη. Αχλάδι και μάνγκο συνδυάζονται άψογα με το ρούμι και μαζί με την οξύτητα του lemongrass syrup δένουν απόλυτα.

 

Ice Ice Baby (Vanilla Ice)

Είναι προφανές και στοιχειώδες. Το Inferno είναι ένα all-time classic burger με jalapeno κάψιμο για τους τολμηρούς και μπέικον με μπόλικο πιπέρι. Δεν θα ταίριαζε πουθενά περισσότερο στην καριέρα του ο Vanilla Ice μ’ αυτό το κομμάτι.

 

Watermelon Man (Dan The Automator)

Δύο πράγματα είναι το καλοκαίρι. Το φιδάκι για τα κουνούπια και το καρπούζι. Μην ανησυχείτε εδώ θα βρείτε μόνο το δεύτερο. Το Watermelon Rum Splash είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος σε ένα ποτήρι με μαύρο ρούμι άρωμα βανίλιας και λίγη σπιρτάδα ginger. Εμείς δυσκολεύτηκαμε πολύ να σταματήσουμε στα δύο συνεχόμενα. Δεν θέλει ερώτημα γιατί το πρώτο κομμάτι που μας έσκασε στο μυαλό ήταν αυτό το remix του Dan The Automator των Gorillaz.

 

Something’s Got A Hold On Me (Etta James)

Το διαβάσαμε στον κατάλογο και ξέραμε τι να περιμένουμε. Και μέχρι να φτάσει στο τραπέζι το κομμάτι της Etta James ήταν ήδη στα χείλη μας, πριν από το burger. Αλλά όταν έφτασε, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Δυο ζουμερά μπιφτέκια με mozzarella και καραμελωμένα κρεμμύδια και κάπου εκεί μια γεύση από λάδι τρούφας. To Truffle Stacked είναι εξίσου επικό με το κομμάτι.

 

No Diggity (Blackstreet)

Absolutely no diggity. Είναι το πιο δροσιστικό πράγμα που έχουμε πιει από τότε που ο Grant Hill ανακάλυψε τη Sprite. Παλαιωμένο Havana Club 7 ετών με μαρμελάδα σύκο, δυόσμο και νέκταρ αγαύης. Κατεβαίνει σαν υγρός παράδεισος. Ονομάζεται 7 Nights In Havana. Και χίλιες και μία νύχτες θα το πίναμε!

 

Too Good (Drake-Rihanna)

To be true θα συμπληρώναμε. Και μόνο στην περιγραφή αυτού του πιάτου, ψάχνεις να βρεις κοντινή εκκλησία για να εξομολογηθείς. Και δεν είναι τα δύο μπιφτέκια ή τα onion rings ή τα τραγανά frizzled κρεμμύδια. Είναι αυτή η μεγαλειώδης ιδέα να τα βάλουν όλα αυτά ανάμεσα από tortillas γεμιστές με τυρί Philadelphia και barbeque sauce. Με το Onion Stacked κινδυνεύεις να πάθεις αυτό που έπαθε η Meg Ryan στο ‘When Harry Met Sally’. Μόνο που θα είναι αληθινό.

Photo credits: actionimages.gr/Μάρκος Χουζούρης