ΜΟΥΣΙΚΗ

Bandage on Tour, μέρα 11η: Οι ευγενικοί νταλικέρηδες στα σύνορα

Οι Bandage μας γράφουν το ημερολόγιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας.

Κάθε μέρα για τις επόμενες 2 βδομάδες, η πανκ μπάντα Bandage θα μας γράφει ένα γράμμα από το βαν της ευρωπαϊκής τους περιοδείας. Πολλά live, πολλές εικόνες, πολλή μουσική και πολλά χιλιόμετρα μας περιμένουν.

***

Μέρα εντέκατη.

Εδώ Νικήτας (drums).

Ώρα για τη Σόφια.

Το ξυπνητήρι χτύπησε στις 8:30 και το μάτι άνοιξε με το ζόρι. Καφές, σπιτική μιλόπιτα και κερασόπιτα και ξεκινάει το φόρτωμα του βαν.

Κάπου γύρω στις 11:00 ξεκινάμε από Novi Sad για Σόφια, απόσταση περίπου 486χλμ., διασχίζοντας και σύνορα! Αποφασισμένοι να είμαστε στην ώρα μας, αρχίζουμε και καταπίνουμε τα χιλιόμετρα, τρώμε μέσα στο βαν και σταματάμε μόνο για τα ευκόλως εννοούμενα και βενζίνη, ενώ παίζει στα πίσω καθίσματα ένα laptop το ‘Police Squad!’ με τον Leslie Nielsen! Και εκεί που όλα βαίνουν καλώς, η κόμπλα έγινε στα σύνορα Σερβίας Βουλγαρίας.

Διακόσια μέτρα από νταλίκες στη σειρά να περιμένουν να περάσουν έλεγχο και να διασχίσουν τα σύνορα και εμείς τελευταίοι να απελπιζόμαστε, νομίζοντας ότι θα χάσουμε το live. Χάρις την καλοσύνη κάποιον νταλικέριδων, καταφέραμε και χωθήκαμε μπροστά, και αφού μας ζύγισαν το βαν και μας κατέβασαν όλα τα πράγματα για έλεγχο, τελικώς περάσαμε!

Κατά τις 19:30 φτάνουμε στο Grind House, το οποίο ήταν χωμένο σε ένα άλσος μέσα στη Σόφια, κάνουμε soundcheck, τρώμε noodles, τηγανιτό ρύζι και καραμελωμένο γλυκόξυνο κοτόπουλο και φύγαμε για το live!

Το όλο σκηνικό είχε ξεφύγει! Live πάνω σε μία halfpipe ράμπα για skateboard! Pale Oaks, Perfect Skies, Bandage και τέλος!

Πίνουμε τις τελευταίες μπύρες, φορτώνουμε το βαν υπό καταρακτώδη βροχή και φεύγουμε για το σπίτι του Niki (Ugly and Proud Records) για ύπνο…

Next stop, LA!

Καληνύχτα!

*Bandage Tour: tour info | facebook | bandcamp | instagram

Οι Bandage κλείνουν την περιοδεία τους το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Six Dogs. Κάθε μέρα θα μας γράφουν από το πούλμαν της περιοδείας.

BANDAGE ON TOUR:

Μια πανκ περιοδεία στα Βαλκάνια
Μέρα 1: Θεσσαλονίκη
Μέρα 2: Βελιγράδι
Μέρα 3: Στο κέντρο του Βελιγραδίου
Μέρα 4: Από το Βελιγράδι στη Βιέννη
Μέρα 5: Βιέννη και διπλός ελληνικός
Μέρα 6-7: Live σε κτίριο πρώην φυλακών
Μέρα 8η: Το youth center στον πρώτο όροφο
Μέρα 9η: Κάστρα, chili και ομίχλη
Μέρα 10η: Novi Sad