ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Tom Hardy έφτυνε ρίμες το 1999 και τώρα μπορείς να τις ακούσεις

Ημίσκληρο ραπερόνι με αξιοπρεπέστατο flow.

Πίσω στο 2011, ο Tom Hardy είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο BBC ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο ως έφηβος για ένα ραπ άλμπουμ που τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ήταν περίπου 14-15 και ως γόνος μεσοαστικής οικογένειας ήταν δύσκολο να πείσει ως φίνο ραπερόνι που μεγάλωσε μέσα στην αλητεία. Επίσης, είχε δηλώσει, δεν ήταν και πολύ καλός.

Έτσι, όταν το mixtape ‘Falling on Your Arse in 1999’ που είχε φτιάξει με το ψευδώνυμο Tommy No 1 παρέα με τον παραγωγό DJ Eddie Too Tall (κατά κόσμον Edward Tracy) ανέβηκε στο Pitchfork – νωρίτερα μέσα στον μήνα είχε ανέβει στο Bandcamp από τον ίδιο τον DJ – ήμασταν έτοιμοι να γελάσουμε στην καλύτερη, να κράξουμε στην χειρότερη. Αλλά ξέρεις κάτι;

Δεν είναι κακό.

Ο Tracy έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην παραγωγή με jazzy beats (το ‘Bring the F_king Noise’ είναι highlight) και έξυπνα samples από τα σάουντρακ του ‘Godfather’, του ‘Once Upon a Time in the West’ και άλλων ταινιών (ΝΑΙ για το ‘Wiser’), και ο ίδιος ο Hardy πειραματίζεται με το flow και τη φωνή του σχεδόν σε κάθε track (λίγη υπομονή αν δεν αντέχεις το φαινόμενο της ραπ προφοράς από βρετανούς ράπερ που νομίζουν ότι βγήκαν απ’ το Brooklyn).

Η συνέχεια για τον Hardy είναι γνωστή, αλλά και ο Tracy βρέθηκε τελικά στον κόσμο του θεάματος. Της τηλεόρασης συγκεκριμένα, ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών (έχει μάλιστα και ένα BAFTA για τη δουλειά του στο βρετανικό ‘Fonejacker’ και μία υποψηφιότητα για International Emmy για το ‘Facejacker’) και σε συνεργασία με τον street artist Banksy για τη σειρά animation ‘The Antics Roadshow’. Δεν εγκατέλειψε όμως τελείως τη μουσική. Εκτός από τις συνθέσεις που έχει κάνει για τις σειρές του, έκανε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία του ‘Dark Hearts’ του Riz Ahmed.

Ναι, του breakout σταρ του ‘The Night Of’ που κάνει ραπ με το ψευδώνυμο Riz MC.

Από το mixtape στο παρελθόν είχε ανέβει στο Youtube μόνο το ‘We Makes The Beats’, αλλά μεμονωμένα είχαν βγει και τα ‘Jesus hopped A‘, ‘Free As F**k’, ‘LucifaTookHim’ και το ‘I Know You All’ όπου ραπάρει ‘Henry IV’ από Shakespeare που θα ακούσεις παρακάτω:

Πάμε λίγο.

Μπορείς να κατεβάσεις το ‘Falling On Your Arse In 1999’ σ’ αυτό το λινκ.