ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Menta μας συστήνονται μέσα από 10 κομμάτια

Και μας λένε για όλα όσα συνέδραμαν στο να φτάσουν στο 'Polyend'.

Oι Menta είναι ο Νίκος Παπαδημητρίου, ο Κώστας Βλαχάς, ο Δημήτρης Λαϊνάς και ο Πάνος Γαλάνης και στις 9 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο, ‘Polyend’, ενώ λίγες μέρες πριν είχε δημοσιευτεί και το πολύ ωραίο κλιπ τους για το κομμάτι ‘So’.

Ο Νίκος Παπαδημητρίου (μπάσο, synths) μας μίλησε για τη δημιουργική διαδικασία και για τα τραγούδια, που τους ενέπνευσαν κατά τη διάρκειά της, τα οποία και παρεμβάλλουμε ανάμεσα στα λόγια του.

“Σύντομα μετά την κυκλοφορία του ‘Telepherique’ τον Φεβρουάριο του2015, ο Κώστας Βλάχας με το Δημήτρη Λαϊνά άρχισαν να ηχογραφούν νέες ιδέες χωρίς να είναι σαφής ο τελικός υφολογικός προορισμός τους.

Όμως, είχαν κατά νου αυτό που και οι τέσσερις είχαμε καταλάβει χωρίς να το κουβεντιάσουμε: αφού η στροφή πάρθηκε, βρεθήκαμε κάπου από όπου δεν επιστρέφεις πια.

Οι Μέντα ήταν πλέον μια μπάντα ηλεκτρονικής μουσικής που φτιάχνει κομμάτια χωρίς στίχους και βλέπουμε. Έτσι, περίπου ένα χρόνο μετά, έφτασαν να σκαλίζουν 18 κομμάτια.

Τα ακούσαμε όλοι και είπαμε στο τέλος του 2016 να κυκλοφορήσουμε 4 από αυτά όχι σε φυσικό φορμάτ, γιατί πρώτον μας θύμιζαν έντονα την ατμόσφαιρα του ‘Telepherique’ και το συμπλήρωναν κάπως και δεύτερον θέλαμε να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να μαζέψουμε τα χρήματα για τον επόμενο δίσκο -από το ξεκίνημα σχεδόν είμαστε ένα αυτοχρηματοδοτούμενο σχήμα. Aυτό ήταν το K.I.D.  

Εκείνη την περίοδο ο Δημήτρης πρότεινε να δώσουμε στον αδερφό του, Χρήστο Λαϊνά, να μιξάρει και να κάνει παραγωγή σε ένα κομμάτι, δοκιμαστικά.

Ενθουσιαστήκαμε από αυτό που έφτιαξε, γιατί, ενώ το κομμάτι ήταν ποπ, αυτός του έδωσε μια σκληράδα που δεν είχαμε εμπνευστεί.

Αμέσως αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε τις μίξεις και των 8 τελικών επιλογών με το Χρήστο.

Για mastering engineer διαλέξαμε τον John Davis στο Metropolis του Λονδίνου, γιατί στο παρελθόν μας είχε κάνει τη διασκευή μας στο ‘Δυο μικρά γαλάζια άλογα’ του Γ. Ρωμανού που μας άρεσε πολύ. Πέρα από αυτό δουλεύει εκπληκτικά τον ηλεκτρονικό ήχο. Τον Απρίλιο του 2017 στέλνουμε το άλμπουμ για mastering και επιστρέφει καλύτερο από αυτό που είχαμε φανταστεί.

Ο Δημήτρης Μπόρσης στο μεταξύ έχει φτιάξει το artwork και έχει βρει για άλλη μια φορά τίτλο δίσκου για εμάς.

Το ‘Polyend’ είναι στα χέρια μας από τις 3/1/2018 και η νέα χρονιά ξεκίνησε με τον πιο αισιόδοξο τρόπο”.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.