ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Tom Odell δεν έχει ιδέα γιατί λιώσαμε το ‘Another Love’

Και δεν έχει δει ποτέ του Game of Thrones (!).

Σκέτο πιάνο. Μετά φωνή. Φωνή και πιάνο. Φωνή και πιάνο. Κουπλέ, ρεφρέν φωνή και πιάνο. Φωνή και πιάνο. Ώσπου, έρχεται το bit. Και δίνει. Δίνει. Και εκεί που είσαι σίγουρος ότι ακούς τον Ιωαννίδη της Αγγλίας, σου τα σκάει και αρχίζεις και χορεύεις μόνος. Στο δρόμο, στο γραφείο, στο μετρό, στο τραπέζι του φαγητού με τους παππούδες σου, δεν ξέρω. Οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, απλά χορεύεις. Χορεύεις και πατάς το repeat. Και δώστου πάλι.

Τι και αν ο Tom Odell υποστηρίζει ότι ‘Δεν περίμενε την επιτυχία του ‘Another Love‘, εμείς ας συμφωνήσουμε ότι 150.000.000 views στο Youtube δεν είναι ένας απλός αριθμός. Ούτε πετυχαίνεται εύκολα. Ούτε το να βρίσκεσαι σταθερά στο top 30 του ελληνικού airplay πετυχαίνεται εύκολα. Και δη, με ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 2011.

Και τώρα, ας κρατήσουμε τα προσχήματα και ας μην τσιρίξουμε όλοι μαζί ‘ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ ANOTHER LOVE ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ;’. Ναι, η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν το έχουμε ακόμα ξεπεράσει το συγκεκριμένο hit. Γι αυτό και το αντιμετωπίζουμε λες και βγήκε πέρσι. Αμ δε όμως.

Ο πλέον 27 ετών δημιουργός του μετρά ήδη δύο δίσκους στο ενεργητικό του, προετοιμάζεται για τρίτο και ήταν να έρθει στις 20 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη για να γνωριστούμε καλύτερα. Ωστόσο, δεν ήρθε γιατί η συναυλία του ακυρώθηκε και άρα είχες τη δυνατότητα να του πεις από κοντά ‘πολύ ωραία η καινούργια σου επιτυχία, Another Love‘. Ευτυχώς. Γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν θα το εκτιμούσε.

Fyi το ‘τι κομματάρα μας έφτιαξες‘ που του είπα εγώ όταν μίλησα μαζί του εκεί κοντά στα τέλη Αυγούστου, φάνηκε να του αρέσει.

ΕΝΑΣ ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ

O πιτσιρικάς που γράφει μουσική από τα 13 και ανακαλύφθηκε από τη Lilly Allen ως ‘η αρσενική εκδοχή της Adele’ είναι ντροπαλός και εξαιρετικά λιγομίλητος. Δηλαδή στο ‘αν περίμενε ότι θα έχει τέτοια επιτυχία το Another Love’, η απάντησή του ήταν “^^”. Ναι δεν ξέρω. Μάλλον δεν θα το περίμενε.

Σε ό,τι αφορά βέβαια την υπέρμετρη αγάπη του κοινού στο συγκεκριμένο τραγούδι, ήταν λαλίστατος: “Δεν έχω ιδέα γιατί το αγάπησαν τόσο. Απλώς έγινε. Και πραγματικά αγάπησα όλη αυτήν την εξέλιξη και το πόσο μακριά έφτασε το ‘Another Love’. Είναι απίστευτο ότι οπουδήποτε και αν βρεθώ, στα πιο άκυρα μέρη, μου λένε πόσο τους άρεσε το τραγούδι μου“.

Ωραία όλα αυτά, αλλά τι άλλο κάνει στην επαγγελματική του ζωή πέρα από το ότι έχει γράψει το’ Another Love’; Ετοιμάζεται για τον τρίτο του δίσκο. Αυτό κάνει. “Μόλις τελειώσω την περιοδεία μου ‘No Bad Days’ θα μπω πάλι στο στούντιο για τον τρίτο μου δίσκο. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος.

Ένας Θεός ξέρει πώς θα λέγεται η επόμενή μου επιτυχία“.

Ή ΜΗΠΩΣ ΕΝΑΣ LEONARD COHEN;

Παρότι ήταν να τραγουδήσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, δεν θα ήταν και η πρώτη του φορά στη χώρα μας αφού είχε ήρθε και πέρσι το καλοκαίρι για διακοπές με το κορίτσι του.”Νοικιάσαμε ένα μικρό σκαφάκι και κάναμε το τουρ ορισμένων νησιών. Ήταν τόσο όμορφα. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν οι καλύτερες διακοπές μου. Καταλήξαμε στην Ύδρα. Ένα νησί το οποίο ερωτεύθηκα. Θέλω τόσο πολύ να επιστρέψω εκεί“.

(Μετά την παρακάτω ατάκα για την Ύδρα, ο παραλληλισμός με τον Leonard Cohen, τον άντρα που αγάπησε τόσο το νησί ώστε σήμερα να έχει δική του οδό σε αυτό, ήταν σχεδόν αδύνατος να μην ειπωθεί. Παρότι ναι, συμφωνούμε. Ιεροσυλία.)

Α και κάτι ακόμα:

Τραγουδοποιός. Αναγνώστης. Διαλογισμός. Ταξιδιώτης. Καπνιστής“. Ο Tom Odell είχε πέντε λέξεις στη διάθεσή του για να μας περιγράψει τον εαυτό του. Διάλεξε τις παραπάνω.