ΜΟΥΣΙΚΗ

Συνέντευξη: Οι Playmen και ο Mossel μας μαθαίνουν τα μυστικά των Dj

Λίγες μέρες πριν το workshop και το live στο Lohan στα πλαίσια του BUD X Project της μπύρας Bud, μιλήσαμε με τους πασίγνωστους Έλληνες Dj, που θα λάβουν μέρος σε αυτό.

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου οι Playmen και ο Mossel, δύο από τα πιο επιτυχημένα ονόματα στο χώρο της dance μουσικής, με support από τους Sonarise και Altro, έρχονται στο Lohan για το BUD X Project. Τι σημαίνει αυτό;

Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί ένα τρίωρο workshop για επίδοξους, αλλά και δοξασμένους Dj, που θέλουν να μάθουν τα μυστικά αυτών των παραγωγών, που ουσιαστικά παγίωσαν το djing ως επάγγελμα στην Ελλάδα.

Φυσικά, αμέσως μετά στις 23:00 η βραδιά συνεχίζεται με πάρτυ ως το πρωί, και όχι μόνο. Το BUD X Project έχει live και την Παρασκευή 23 Μαρτίου με τους Alceen και Chris Child.

Όσο για αυτή την Παρασκευή, εμείς βρήκαμε τους Playmen, τον Mossel και τον Sonarise και τους ρωτήσαμε για το workshop, για το πώς έγιναν Dj και ποιος είναι ο αγαπημένος τους προορισμός για live.

Τι σας παρακίνησε να συμμετέχετε στο BUD X Project;

Playmen: Στο workshop θα  βρεθούμε στον ιδιο χώρο με ανθρώπους που αγαπάνε τη μουσική και Θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας μαζί τους. Είναι κατι πολυ όμορφο και δεν γινεται πολύ συχνά . Άρα δεν μπορούσαμε να απουσιάζουμε.

Mossel: Θα αποκαλύψω κάποια από τα βαθιά μυστικά το χώρου!

Sonarise: Γενικοτερα εχω παίξει και εχω αντιμετωπίσει απαιτητικό κοινό, μαγαζια και δύσκολες  καταστάσεις βρισκόμενος πίσω απο τα decks, οποτε ίσως καταφέρω να βοηθήσω κάποιους που θέλουν να ενταχθούν στον χώρο να μην πανικοβληθούν σε μια τετοια κατάσταση και να βρουν την λύση ετσι ώστε να κανουν το event στο οποίο παίζουν ευκολότερο για εκείνους αλλα και αξέχαστο για το κοινό τους. Στο κομμάτι του Live πιστεύω αυτό που θα φανεί είναι πως οταν παίζω βάζω πανω απ’ολα την διασκέδαση του κόσμου, χωρις βέβαια να αλλοιώνεται η μουσική μου ταυτότητα.

Τι προσφέρει το workshop σε έναν αρχάριο και τι σε έναν επαγγελματία DJ;

Playmen: Σε έναν αρχάριο μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να προσπαθήσει να κανει το όνειρο του πραγματικότητα, γιατι όλοι όσοι συμμετέχουμε στο workshop κάποτε ήμασταν αρχάριοι.Ένας επαγγελματίας DJ δε σταματάει ποτε να μαθαίνει άρα το να συμμετέχει στο BUD X μπορεί να του κάνει μόνο καλό και δεν έχει τίποτα να χάσει.

Mossel: Μπορεί να είναι η έναρξη ή ένα σημαντικό βοήθημα στο ταξίδι των ανθρώπων που θα παρευρεθούν μέσα στη μουσική αυτή.

Sonarise: Ειναι γνωστό ότι και η Bud γενικοτερα, αλλά και το BUD X πιο συγκεκριμένα είναι ένα brand, το οποίο παρουσιάζει με πολύ όμορφο τρόπο την dance μουσική και γενικοτερα όλο το club culture μέσα απο τα events τα οποία πραγματοποιεί, οπότε είμαι more than happy που εχω την ευκαιρία να είμαι κομμάτι του.  Στο workshop  θα έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν και να λυθεί κάθε απορία ή αμφιβολία για το τι συμβαίνει πριν, κατά την διάρκεια και μετα απο ενα Dj set, το κυριότερο ομως που κερδίζουν ειναι να ανέβουν πανω στα decks μαζί μας και να δουν κάποια tips and tricks που θα βοηθήσουν ακόμη και κάποιον ο οποιος εχει κάποια εμπειρία! Θα βιώσουν το πώς ειναι να βρίσκεσαι εκει πανω, κάτι που εγώ προσωπικά ήθελα πολύ στην αρχή.

Πώς γίνατε dj;

Playmen: Γνωριστήκαμε μέσω ενός κοινού φίλου του Πέτρου όταν τελειώναμε το σχολείο. Δέσαμε επειδή είχαμε κοινά ενδιαφέροντα. Ένα απο αυτά ήταν και η μουσική και ετσι ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί.

Mossel: Αποφάσισα να γίνω dj την πρώτη φορα που βγήκα σε νυχτερινό μαγαζί για να διασκεδάσω γύρω στα 14. Υποσυνείδητα πιστεύω ότι το ήθελα πάντα γιατί οποτε αγόραζα κάποιο cd από τους καλλιτέχνες της εποχής έψαχνα τρόπο να εκφραστώ μέσω αυτού.

Sonarise:  Γενικότερα δεν είχα σκεφτεί το djing απο πολύ μικρή ηλικία οπως πολλοί σήμερα , με την μουσική ασχολούμαι ομως απο μικρός , ξεκίνησα με πιάνο , κιθαρα και αργότερα στην εφηβεία άρχισα να εχω επαφή με ηλεκτρονική μουσική και εντελως τυχαία δοκίμασα σε ενα φιλικό πάρτυ να παίξω μουσική ! Απο τοτε «κόλλησα το μικρόβιο» και άρχισα να το κυνηγάω τόσο που το 16ο έτος της ηλικίας μου με βρήκε ήδη να παίζω στα πρώτα μου μαγαζιά στην γειτονιά μου, όχι τίποτα τοσο τρελό και εντυπωσιακό, αλλά ήταν η αρχή .

τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα;

Playmen: Ακούγαμε όπως και συνεχίζουμε να ακουμε όλα τα είδη μουσικής. Ίσως λίγο παραπάνω Italo Disco και disco.

Mossel: Paul oakenfold, ATB & “τιέστο” από ηλεκτρονική, Dr. Dre, Eminem & Snoop Dog από hip hop.

Sonarise:  Γενικα άκουγα κυρίως rock, punk ,jazz και metal, δεν ειχα κάποιο σταθερό είδος που ηταν στο μυαλό μου συνέχεια, όλα αυτά μέχρι να ακούσω τα πρώτα μου πιο «ηλεκτρονικά» κομμάτια βέβαια που με κυρίευσαν στην πορεία.

Πως σκεφτήκατε το nickname σας;

Playmen: Ξεκινήσαμε  να παίζουμε “ερασιτεχνικά” γι’αυτό όσοι μας ήξεραν, μας ήξεραν με τα μικρά μας ονόματα. Όταν αρχίσαμε να κάνουμε δικά μας remix προέκυψε η ανάγκη να έχουμε nickname. Για την ακρίβεια μας βαφτίσανε! Το nickname περιέχει τα αρχικά μας κάτι που μας άρεσε και έτσι το κρατήσαμε.

Mossel: Σχετικά με αυτό θα μιλήσω στο workshop γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ “ιδιαίτερη” η σκέψη του nickname μου.

Sonarise: Το nickname μου ειναι μια παραλλαγή του κανονικού μου ονόματος σε συνδυασμό με μια λέξη που μου άρεσε πολυ το νόημα της που απλα ο συνδυασμός τους έφτασε σε ένα τουλάχιστον για τα δικά μου αυτιά εύηχο αποτέλεσμα .

Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που σας κάνουν και τι απαντάτε;

Playmen: Η πιο συχνή ερώτηση που μας κάνουν ειναι το “ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση σχετική με το επάγγελμα που σας κάνουν και τι απαντάτε;” και απαντάμε  “ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση σχετική με το επάγγελμα που σας κάνουν και τι απαντάτε;”

Mossel: Μπορώ να γίνω και εγώ dj? – Ναι.

Sonarise: Συχνότερα με ρωτούν αν εχω άγχος πριν ανέβω να παίξω η κατά τη διάρκεια της βραδιάς . Σιγουρα παντα υπαρχει άγχος ειδικα οταν πηγαίνεις να παίξεις σε ενα μέρος και ενα μαγαζι το οποίο επισκέπτεσαι για πρώτη φορά, όμως αυτο μετα το πρώτο/δεύτερο κομμάτι εξαφανίζεται . Με τον καιρό βέβαια το άγχος ειναι κάτι το οποίο αισθάνεσαι όλο και λιγότερο συγκριτικά με το ξεκίνημα σου.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη δουλειά που δεν φανταζόσασταν όταν ξεκινούσατε;

Playmen: Το air piano και οι συνεντεύξεις!

Mossel: Το ξενύχτι, μετά από κάποιο σημείο σε εξουθενώνει ψυχικά και σωματικά.

Sonarise: Θεωρώ οτι το πιο δύσκολο πρώτα απ’ολα ειναι το βάρος της ευθύνης του πως θα εξελιχθεί μια βραδια σε ενα γεμάτο μαγαζι , διότι αν ο κόσμος δεν διασκεδαζει και αυτο ειναι κατι που φαίνεται ,ολα τα δάχτυλα δείχνουν τον Dj. Δεύτερο και πολύ σημαντικό επίσης είναι το θέμα του ύπνου και της ξεκούρασης που πολλές φορές οταν παίζεις καπου και την επόμενη μέρα είναι μηδαμινή.

Ποιο τραγούδι που έχετε ακούσει τελευταία θα θέλατε να μιξάρετε;

Playmen: Το Alice Merton-No Roots!

Mossel: “6IX9INE” Feat. Tory Lanez & Young Thug “Rondo”.

Sonarise: Θα ήθελα πολύ να μιξάρω το καινούριο κομματι των Chocolate Puma με τίτλο “Got get away” το οποίο περιμένω με ανυπομονησία να βγει από μέρα σε μέρα!

Αγαπημένος προορισμός εκτός Ελλάδας για live set;

Playmen: Σίγουρα το Βέλγιο και η Tomorrowland είναι ένας από τους τοπ αν όχι ο τοπ προορισμός.

Mossel: Νέα Υόρκη και India.

Sonarise: Θα ήθελα πολυ να παίξω κάπου στη Βόρεια Αμερική, είτε σε φεστιβάλ, όπως το EDC στο Las Vegas, είτε σε κάποιο club, όπως το Lavo στην Νέα Υόρκη.

INFO

Bud_X at Lohan Nightclub | Παρασκευή 16 & 23 Μαρτίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

20:00 – 22:30: Workshop

23:00 – 05:00: After Party με Playmen, Mossel, Sonarise & Altro

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

23:00 – 05:00: Party με Alceen, Chris Child, Sonarise & Altro

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.