ΜΟΥΣΙΚΗ

Το ‘Κοκτέιλ’ της Nalyssa Green είναι το ελληνικό κομμάτι του καλοκαιριού

Χαρακτηρίστηκε και ως 'το ελληνικό 'Get Lucky'.'

“Δε μπορώ να σταματήσω να το ακούω και το εννοώ,” μου έστειλε μέιλ πριν λίγο καιρό ο ένας άνθρωπος που δεν έχει αστοχήσει ποτέ σε προσωπική μουσική πρόταση. Δεν έχετε κι εσείς τον φίλο εκείνο που όταν σας πει “άκου αυτό” ξέρετε πως θα κολλήσετε;

Τελοσπάντων μη τα πολυλογούμε, δίκιο είχε. Το κομμάτι που μου έλεγε ήταν το ‘Κοκτέιλ’ της Nalyssa Green. Η Nalyssa έχει ήδη δύο δίσκους στο ενεργητικό της, γράφει μουσικές για παραστάσεις, παίζει θέρεμιν που είναι ως γνωστόν το πιο κουλ όργανο του σύμπαντος, έχει παίξει πάμπολλες συναυλίες, και έχει συνεργαστεί με ένα σωρό μουσικούς της indie σκηνής της Αθήνας, αλλά μέχρι πρόσφατα υπήρχε κάτι που δεν είχε κάνει: Ελληνόφωνο στίχο.

 

Το ‘Κοκτέιλ’ βέβαια, που διαγωνίζεται εδώ στο Jumping Fish Artist Contest για δυο ακόμα μέρες και θα την ήθελε παραπολυ τη βοήθειά σου ευχαριστεί πολύ, είναι καταρχήν απολαυστικό χάρη στον δροσιστικά εθιστικό ήχο του. Κάπου είδα να το λένε ‘το ελληνικό ‘Get Lucky’,’ και έχει σίγουρα αυτό το ανέμελα, εντελώς καλοκαιρινά γνώριμο στοιχείο. Δηλαδή τι να λέμε τώρα, είναι το κομμάτι που σκάει στο ρεφρέν με το στίχο:

Κοκτέιλ να σε κάνω με παγάκια
Θα σε πιω με δύο καλαμάκια

Πολύ δυνατή.

Και έχει στο βιντεοκλίπ εικόνες όπως:

Καταπληκτικά.

Ο Φάμελλος την πρότεινε για τον διαγωνισμό μετά τη φετινή τους συνεργασία το χειμώνα και κάτι ξέρει ο άνθρωπος. Αν σας αρέσει το κομμάτι όπως και σε εκείνον, και σε πολλούς από εμάς (που δε μπορούμε να σταματήσουμε να το ακούμε, και το εννοούμε), δώστε την ψήφο σας.

Και αυτό το καλοκαίρι αν ερωτευτείτε, ξέρετε τι να πείτε: “κοκτέιλ να σε κάνω με παγάκια / θα σε πιω με δύο καλαμάκια”. Έτοιμο σας το έδωσε η Nalyssa.