ΛΙΣΤΕΣ

Οι Bazooka και οι Α Victim of Society διαλέγουν τα 10 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς

Οι δύο μπάντες που θα δούμε σε λίγες μέρες live στο Gagarin μας βοηθούν με τη μουσική ανασκόπηση της χρονιάς.

Οι Bazooka και οι Victim of a Society είναι δύο από τα πιο γνωστά συγκροτήματα στο χώρο της εναλλακτικής μουσικής σκηνής στην Ελλάδα. To Σάββατο στις 23 Δεκεμβρίου θα τους δούμε μαζί live στο Gagarin 205.

Τους ζητήσαμε λοιπόν να διαλέξουν, μιας που κλείνει η χρονιά, τα 5 αγαπημένα τους άλμπουμ για το 2017.

ΒΑΖΟΟΚΑ

Οι Bazooka δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2008 στο Βόλο και από τότε έχουν ως βάση τους την Αθήνα. Το 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single ‘Shame Take My Brain/Ravening Trip’, το 2013 το ομώνυμο ντεμπούτο album τους και τρία χρόνια μετά το δεύτερο album τους ‘Άχρηστη Γενιά’. Έχουν πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία στην Αμερική, ενώ ταυτόχρονα έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 10 Ευρωπαϊκές περιοδείες. Το EP ‘Ζούγκλα’ κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2017 από την Inner Ear και μαζί και το πολύ ωραίο κλιπ τους για το ομώνυμο κομμάτι του EP.

Exploded view – Summer came early EP

Λιγο σκοτεινη και lazy ψυχεδέλεια με με αυτοσχεδιαστικες ριζες αιθερια φωνητικα και περιεργα vibes με synthesizer.

Sleaford Mods – English Tapas

Μπάντα από Αγγλία που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρύτερα γνωστή. Ο ένας τύπος κάνει τις λουπες και ο άλλος είναι κάτι μεταξύ Johnny Rotten και Wu Tang Clan, αλλά χωρίς το περιττό στυλ και το πολύ ύφος. Super minimal ήχος, σκαλωτικες επαναλαμβανόμενες μπασογραμμές και σχεδόν ισοπέδωση της έννοιας της σύνθεσης και της μελωδίας έτσι όπως οι περισσότεροι την έχουμε στο μυαλό μας για ένα δίλεπτο κομμάτι.

ΤσΟΠ – ΤσΟΠ

Οι ΤσΟΠ συνδυάζουν ακομπλεξαριστα τις μουσικές επιρροές τους και το αποτέλεσμα είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς που μας πέρασε. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Satyricon – Deep Calleth Upon Deep

Έχει φοβερές συνθέσεις, και – βασικό – αν είσαι ντράμερ και το έχεις ακούσει δεν χρειάζεται να σου το εξηγήσει κανείς περισσότερο.

King Gizzard and the Lizard Wizard – Flying Microtonal Banana

Garage με μέταλ και χίπικη/ψυχεδελική φάση με ανατολιτικες κλίμακες. Τα ρίχνεις σε ένα μίξερ, ανακατεύεις και βγαίνουν οι King Gizzard and the Lizard Wizard από την Αυστραλία.

A VICTIM OF SOCIETY

To τελευταίο άλμπουμ τους ‘Freaktown’, που έγινε διαθέσιμο τον Απρίλιο, αποτέλεσε ένα καινούριο ξεκίνημα για την μπάντα, αφού με την προσθήκη του Παντελή στα τύμπανα οδηγήθηκαν σε νέα ηχητικά μονοπάτια, με σεβασμό πάντα προς το μουσικό παρελθόν τους. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησαν και εκείνοι ένα πολύ ωραίο μουσικό κλιπ, γυρισμένο στο Μπάγκειον στην Ομόνοια.

The Man From Managra – Half a Century Sun

Το “Half A Century Sun” αποτελεί το δεύτερο άλμπουμ του Coti K κάτω από το όνομα The Man from Managra. Πατώντας πάνω στις γραμμές του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ, ο Coti K για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από τρυφερές μελωδίες, φωνές που ακούς και καταλαβαίνεις και φυσικά μια άριστη παραγωγή για να έχεις έναν από του καλύτερους δίσκους του 2017 που πολλοί θα ζήλευαν.

Thurston Moore – Rock n Roll Consciousness

Το πέμπτο σε σειρά άλμπουμ του Thurston Moore, σε συνοδεία με τους James Sedwards (Nought) στην κιθάρα, την Deb Googe (My Bloody Valentine) στο μπάσο και τον Steve Shelley (SY) στα τύμπανα. Μοναδικά κουρδίσματα και συγχορδίες συντονίζουν με τα συναισθήματα προκαλώντας σου ηδονή. Επαναλαμβανόμενα μοτίβα που σε παγιδεύουν σε μια κατάσταση αλλά δεν θες να ξεφύγεις από αυτήν, γιατί μέσα από αυτά τα 6 κομμάτια καταλαβαίνεις ότι οι κιθάρες δεν έχουν πεθάνει ακόμη.

King Gizzard & The Lizard Wizard – Polygondwanaland

Σε μια συνέντευξη τους για την προώθηση της τελευταίας δουλειάς τους, οι Gizzard παραδέχτηκαν πως δεν είχαν ακόμα ηχογραφήσει τους 5 δίσκους που ανακοίνωναν στο τέλος του 2016, ότι θα κυκλοφορήσουν πριν φύγει το 2017, για όποιον έχει έστω και ελάχιστη εμπειρία ξέρει ότι η οργάνωση για κάτι τόσο μεγάλο εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει όταν ρίξουμε μια ματιά στο ασταμάτητο ταξίδι τους, οι τύποι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν παίξει παντού. Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια, όπως και να ‘χει, όλα να τα περιμένεις. Όλες οι δουλειές τους φέτος ήταν ποτισμένες με αυθορμητισμό και μοναδικότητα.

Kendrick Lamar – DAMN

O Kendrick εδώ αρπάζει την ντουντούκα και φτάνει με μανία στα αυτιά όλων. Από τους έφηβους που τον είδαν/άκουσαν στο βίντεοκλιπ που έκανε με την Rihanna για το Loyalty μέχρι τους σκληροπυρηνικούς ακολούθους του που μένουν μαζί του γιατί έχει δείξει ότι σέβεται την ιστορία του Compton. Αλλά, πάει ένα βήμα παραπέρα το Hip-Hop συνολικά. Όταν είδαμε τις εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις του μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Έχει σίγουρα το momentum και την ψυχολογία, έχει την προσοχή όλων, ανυπομονούμε να δούμε/ακούσουμε την συνέχεια.

LCD Soundsystem –  American Dream

Όταν ένα συγκρότημα που έχει διαλυθεί για κάποιο καιρό, ανακοινώνει καινούργια κυκλοφορία από την μία χαίρεσαι για την καινούργια μουσική που θα ακούσεις, από την άλλη φοβάσαι μην σου χαλάσει τα όσα έχεις στο μυαλό σου για αυτούς. Οι LCD Soundsystem κατάφεραν να επιβεβαιώσουν το πρώτο και να αποφύγουν το δεύτερο. Μέσα σε μία ώρα και οχτώ λεπτά περίπου, επιβεβαίωσαν γιατί τους μνημονεύουν τόσες μπάντες αυτά τα χρόνια σαν επιρροή και γιατί ο κόσμος που τους αγάπησε έχει ακόμα τους δίσκους τους πρόχειρους για άλλη μία ακρόαση. Η μουσική τους έχει την δική της ταυτότητα η οποία δεν άλλαξε στην βάση της, αλλά δεν ήταν ένας δίσκος μια απ’τα ίδια. Το American Dream είναι απλά ο επόμενος δίσκος τους, τελεία και παύλα.

INFO

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

BAZOOKA + A VICTIM OF SOCIETY

Gagarin205, Λεωφόρος Λιοσίων 205

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 8 ευρώ, ταμείο 10 ευρώ

Σημεία προπώλησης: viva.gr, τηλεφωνικά στο: 11876, Viva Kiosk, Ευριπίδης, Seven spots, Reload, Media Markt, Τεχνόπολη, Syd Records