AP Photo/Liu Heung Shing
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πώς ζούσαμε τόσα χρόνια χωρίς το ‘Nothing Compares 2 U’ από τον Prince

Για πρώτη φορά κυκλοφόρησε η χαμένη ηχογράφησή του.

To ‘Nothing Compares 2 U’ είναι κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο ωραία τραγούδια, που έχει βγάλει ο άνθρωπος.

Το καλοκαίρι του 1984 ο 26χρονος Prince έγραψε και ηχογράφησε το ‘Nothing Compares 2 U’. Η ηχολήπτης του Susan Rogers έχει πει ότι ο Prince εκείνες τις μέρες έγραφε ένα τραγούδι κάθε μέρα.

Στο τραγούδι ο πρωταγωνιστής απευθύνεται στην αγαπημένη του που έφυγε από το σπίτι τους και τον άφησε. Ο Prince ζούσε με την οικονόμο του, η οποία αναγκάστηκε να φύγει ξαφνικά, επειδή ο πατέρας της πέθανε από καρδιακή προσβολή. Η Sandy είχε πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή του και ο Prince όλο ρωτούσε πότε θα γυρίσει. Μια μέρα πήρε ένα τετράδιο, μπήκε στο δωμάτιό του και μέσα σε μια ώρα είχε γράψει το ‘Nothing Compares 2 U’.

Οι στίχοι λένε “All the flowers that you planted in the back yard all died when you went away”, πιο κάτω “And I know that living with me baby is sometimes hard, but I’m willing to give it another try” και απευθύνονται στη Sandy (με την οποία όμως δεν υπήρχε ερωτική σχέση). Γι’ αυτό τον λόγο θεωρείται ότι ο Prince δεν ήθελε να πει ο ίδιος το τραγούδι, γιατί θα εκλαμβανόταν αναντίστοιχο της πραγματικότητας.

Έτσι έδωσε το ‘Nothing Compares 2 U’ στους Family, πήγε όμως άπατο.

Μέχρι το 1990, που η Sinead O Connor έκανε τη δική της διασκευή, αλλάζοντάς το αρκετά.

Ο Prince δεν τα πήγε ποτέ καλά με τη Sinead, όπως έχει παραδεχτεί η ίδια, πράγμα καθόλου παράξενο αφού ούτε η ίδια η Sinead τα πάει καλά με τους ανθρώπους γενικότερα, ούτε ο ίδιος ο Prince ήταν ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι έπρεπε να πεθάνει για να ακούσουμε τη διασκευή του.

Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Κάντε το καλύτερα από τη Beyoncé, περιμένουμε
Αυτοί οι 25 δίσκοι θα καταφέρουν όντως να ζήσουν για πάντα