RELEASE ATHENS

Αυτά είναι τα τραγούδια που δεν θέλουμε να χάσουμε στο φετινό Release

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα λάιβ μου.

Στις 31 Μαϊου, στην 1η Ιουνίου και στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά το Release Festival στην πλατεία Νερού στο Φάληρο.

Δίπλα σου η θάλασσα, από πάνω σου ο ήλιος και τ’ αστέρια (όχι ταυτόχρονα) και μπροστά σου ωραίες μουσικές. Μαζέψαμε εδώ λοιπόν τα αγαπημένα μας τραγούδια από όλα τα ονόματα που θα φέρει το φετινό Release.

31 Μαϊου

London Grammar –  Wasting My Young Years

Οι London Grammar μπορεί να σπαταλούν τα νιάτα τους, όπως πολλοί από εμάς, βγήκε όμως και κάτι καλό από αυτή τη σπατάλη, αφού κάναν αυτό το χιτάκι που θέλουμε να ακούσουμε. Το τρίο από την Αγγλία έχει γίνει επίσης ξακουστό για τα επιτυχημένα covers του, όπως το ‘Nightcall’, το ‘In for the Kill’, αλλά και το ‘Wicked Game’, το οποίο χρησιμοποιήθηκε πολύ πετυχημένα στο τρέιλερ της φετινής σεζόνPeaky Blinders‘.

Rag’n’bone Man – Human

Ένα από τα πιο επιτυχημένα, πολυπαιγμένα τραγούδια της περσινής χρονιάς ήταν το ‘Human’. Το ‘Human’ είναι από τα τραγούδια που έχουν τη δύναμη να αρέσουν σε όλους, ό,τι μουσικές καταβολές και να χουν.

Είναι κρίμα που ο Παπακαλιάτης δεν έκανε σίριαλ, γιατί ήδη κάνω εικόνα την πολύ δυνατή σκηνής προδοσίας που θα έπαιζε χαλί το κομμάτι. Προσδοκώ για το μέλλον.

Kid Moxie – No Island

Η Kid Moxie έχει συνεργαστεί με τον David Lynch και αυτή η πληροφορία είναι από μόνη της αρκετή, για να θες να πας να τη δεις. Αν ακούσεις και τα κομμάτια της, θα θες ακόμα περισσότερο.

1 Ιουνίου

Thievery Corporation – The Cosmic Game

Η λίστα σε αυτό το σημείο παραγίνεται προσωπική, γιατί είχα κάποτε λιώσει αυτό το κομμάτι.

UB40 – Red Red Wine

Το κομμάτι αυτό είναι από εκείνα που αποκλείεται να μην ξέρεις τη μελωδία και είναι και αυτό που έκανε πασίγνωστους τους UB40 και ας μην ήταν δικό τους. Πρώτος το έγραψε και το τραγούδησε ο Neil Diamond, του άρεσε όμως τόσο πολύ η ρέγκε διασκευή των UB40,  που και ο ίδιος την προτιμά στα λάιβ του.

Αν λοιπόν δεν θέλουμε να ακούσουμε αυτό, ποιο να θέλουμε να ακούσουμε; (δεν ξέρουμε και άλλα).

Golan – Left me open

Δεν θα είναι καθόλου βεβιασμένο αν πούμε ότι οι Golan, προερχόμενοι από το γειτονικό Βουκουρέστι, θα είναι οι MVP των σουρούπων της Πλατείας Νερού. Ακούς από τώρα τα χαλαρωτικά μπιτάκια τους και μεταφέρεσαι με τη μία στο φαληριάτικο ηλιοβασίλεμα με δίπλα θαλασσίτσα.

Angelica Dusk – Gold

Το φρεσκότερο και το καλύτερο. Άσε που το καλοκαίρι είναι πάντα χρυσό και θα βρισκόμαστε στην πρώτη (ανεπίσημη, αλλά μην γελιόμαστε, στο μυαλό όλων καθιερωμένη) μέρα του.

17 Ιουνίου

Jamiroquai – Virtual Insanity

Πιο επίκαιρο από ποτέ το ‘Virtual Reality’ θα χαρούμε να το ακούσουμε και να το κάνουμε στόρι (oh, the irony).

Fu-tures

made-of

virtual insanity-now

Parov Stelar – The Sun

Νύχτα θα βγει, μιας και είναι το πρώτο όνομα, αλλά δεν πειράζει. Το ‘Sun’ θέλουμε να ακούσουμε. Καλοκαιράκι θα ‘ναι.

Cigarettes After Sex – Nothing’s Gonna Hurt You Baby

Σκληροί ανταγωνιστές των Golan για το καλύτερο ηλιοβασίλεμα (βλέπε μελλοντικό άρθρο “με ποιους έκανα το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στο Release”) οι Cigarettes After Sex είναι αυτό που θες να ακούς όταν ο ήλιος δύει. Το λέω από πέρσι.

Sillyboy’s Ghost Relatives & Σtella – Nightcall

Ξεκινήσαμε τη λίστα μας με τους London Grammar και αναφέραμε την πετυχημένη διασκευή τους στο ‘Nightcall’. Ε, η Σtella με τον Sillyboy έχουν κάνει ακόμη καλύτερο cover και ας μην πήρε εκατομμύρια views. Θα τους δούμε λοιπόν στο Release και θα αποφασίσουμε και από κοντά ποιος κάνει το καλύτερο νυχτερινό τηλεφώνημα.

INFO

Πλατεία Νερού, Φάληρο | 17:00 (doors open)

Τριήμερο εισιτήριο: 110€

Μονοήμερο εισιτήριο από 40€

Διάθεση: Online releaseathens.gr και viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s, στο Viva Kiosk Συντάγματος και στο Viva Spot Τεχνόπολης.

Η σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.