ENTERTAINMENT

Μικρά events Vs Μεγάλα events: Μια βόλτα σε Art Athina και Comic-zine Fest

Ένα απρόσμενο crash test ανάμεσα σε δύο σημαντικά πρόσφατα art events.

Την περασμένη Κυριακή πήγα στο Art Athina και στο Comic-zine Fest σαν ειδικά αποστολή για το PopCode. Και αφού στην αρχή ένιωσα λίγο έτσι, αποφάσισα να κάνω ένα ιδιότυπο crash test ανάμεσα στα δυο τους, μιας και οι διαφορές επεκτείνονται και σε κάθε αντίστοιχη συνύπαρξη μεγάλων και μικρών events.

 

ΧΩΡΟΣ

Art Athina: Κλειστό γήπεδο Π. Φαλήρου (Tae kwon do)

Comic-zine Fest: Green Park

ΧΡΟΝΟΣ

Art Athina: 21ος

Comic-zine Fest: 1ος

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Art Athina: Ιδιωτική υπό κρατική αιγίδα

Comic-zine Fest: Αυτοοργανωμένο

ΕΙΣΟΔΟΣ

Art Athina: 8 ευρώ

Comic-zine Fest: Ε, χωρίς

 

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

Στο Comic-zine Fest, όπως και παρόμοια event φτάνεις εύκολα (γιατί είναι πάντα στο κέντρο) κάθεσαι λίγο, μισή ώρα το πολύ, ή συχνά ρίχνεις απλά μια ματιά και φεύγεις, ειδικά αν δεν έχεις φίλο ziner και βρέθηκες εκεί τυχαία. Άμα αποφασίσεις να κάτσεις μπορείς να πάρεις κάτι από όλους τους πάγκους και να δώσεις συνολικά το πολύ 30 ευρώ. Ο κόσμος σου μοιάζει και είναι περίπου στην ηλικία σου.

Σε μεγάλα event σαν το Art Athina βαριέσαι να πας, αλλά αφού θα πας θα κάτσεις. Χρειάζεσαι δύο ώρες τουλάχιστον για να τα δεις όλα με γρήγορη ματιά και άλλη μία ώρα σπασμένη ενδιάμεσα που θα κάθεσαι να ξεκουραστείς, να βγεις μία βόλτα στο μπαλκόνι, να πάρεις αέρα, να καπνίσεις, να φας, να στείλεις κανά snapchat. Ο κόσμος είναι και σαν εσένα αλλά είναι και σαν τους άλλους ανθρώπους και οι ηλικίες γενικά παίζουν. Βλέπεις τόσα πολλά έργα που μετά ξεχνάς ακόμα και αυτά που σου άρεσαν, και φεύγεις μόνο με φυλλάδια από όσους έχουν να σου δώσουν, που σύντομα θα χάσεις κάπου μες στο σπίτι.

ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ

Art Athina:

*Aυτό το ωραίο βίντεο

 

*Φωτογραφίες από αυτά τα έργα

*Μια τυρόπιτα.

 

Comic-zine Fest:

*Αυτό το πόστερ

 

*Πόστερ μικρό και comic

 

*Πολλά comics

 

 

*Και αυτό,

 

με καλούς λόγους για να ζεις

 

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

Όλα χρειάζονται…;

Όπως ακριβώς κι οι εκθέσεις στο Lower, έτσι κι αυτό το άρθρο δεν καταλήγει πουθενά.