ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Πάρα πολλές σειρές, αρκετοί Trump, και μία εκτέλεση. Τα κολλήματα της εβδομάδας για τη συντακτική ομάδα του PopCode.

Κάθε βδομάδα η συντακτική ομάδα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά της. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με την εκτέλεση της Αμαλίας Βλάχου στο House of the Rising Sun ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Δεν έχω ιδέα ποια είναι η κυρία Βλάχου. Αλλά πραγματικά, δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Αυτό που μετράει, είναι πως μας χαρίζει μια μαγική εκτέλεση σε ένα κλασικό ροκ τραγούδι. Το House of the Rising Sun δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο στα αυτιά μου, χωρίς τα “μπλουτζζζζζιιιιιινς” της Αμαλίας. Ας πέσει το βίντεο:

 

Mε το Aftermath ο Πάνος Κοκκίνης

Μισή ντροπή δική μου, που το παραδέχομαι δημοσίως ότι το βλέπω. Και άλλη μισή δική τους που κάθισαν και έφτιαξαν ένα μετα-αποκαλυπτικό ποτ πουρί, όπου παίζουν ταυτόχρονα σεισμοί, καταποντισμοί, ψάρια και φίδια που πέφτουν από τον ουρανό, skinwalkers, feverheads, μετεωρίτες και -κυριολεκτικά- τρομπέτες που βαράνε την λήξη. Low budget φάση στα εφέ, η -ξεχασμενή από Θεό, ανθρώπους και την Ellen- Ann Heche πρώτη μούρη και εγώ, στη μέση, να συνειδητοποιώ πόσο τρισάθλιος tv junkie είμαι σε ότι ‘μυρίζει’ αποκάλυψη.

Με το Westworld o Γιάννης Σαμούρκας

Μόλις προστέθηκε μια ακόμα ειδοποίηση στην εφαρμογή TVShow Time. Ε ήταν προβλέψιμο να συμβεί. Μάλιστα τώρα που το γράφω βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου (φυσικά, κότα, μη τυχόν και χάσω πραγματικά από κάποιον) ότι σίγουρα άλλοι δύο από το team θα γράψουν για το Westworld. Οι κριτικοί ανά τον κόσμο λύσσαξαν κι εμείς εδώ το περιμέναμε πως και πως. Αν ο πιλότος είναι ένα πραγματικά αντιπροσωπευτικό δείγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σ’ αυτή τη σειρά, τότε θα γίνει μακελειό! Φυσικά και δεν έχω καταλάβει τα μισά από όσα συνέβησαν, γι’ αυτό και κατέβασα να δω και την ταινία με τον Yul Brynner (μόλις έτρεξα στο imdb να δω πως γράφεται το όνομα του). Η περιγραφή και μόνο αρκεί και κερδίζει για πάντα. Sci-fi western. Αυτό και ο Bravestarr μόνο, με κείνο το άλογο που σηκωνόταν στα δύο πόδια και θέριζε κόσμο με μια επαναληπτική χραπαχρούπα σα κανόνι.

Με το 24K Magic η Ιωσηφίνα Γριβέα

Εντάξει, το ξέρω ότι μόλις βγήκε, αλλά πρόλαβα και κόλλησα, τι θέλετε; In Bruno Mars we trust (και φανταστείτε ότι κάποτε δεν ήθελα να τον ξέρω λόγω ‘Grenade’), οπότε όταν άνοιξα το PC στη δουλειά σήμερα και μου το πρότεινε το Youtube, έκανα το κλικ. Από τις πρώτες νότες με πήγε πίσω στις σε beats των ’90s και early ’00s. Μπορούμε να φέρουμε πίσω αυτόν τον ήχο, παρακαλώ;  Πες μου ειλικρινά τώρα, δε θες να σηκωθείς από την καρέκλα και να δώσεις λίγο πόνο;

Με τον πρώτο κύκλο του Billions ο Μάκης Ραπτόπουλος

Πριν δύο εβδομάδες σου κάρφωσα σε τι τηλεοπτικό mode βρίσκομαι οπότε, όχι, δεν έχω κολλήσει (ακόμη) με το Westworld (επίσης, θα προτιμούσα να ολοκληρωθεί ο κύκλος και να τα δω όλα μαζεμένα). Σε μία πολύ πρώτη ανάγνωση, ή μάλλον θέαση, το Billions έχει κάτι από House of Cards, υπό την έννοια ότι παίρνει ένα θέμα που θα μπορούσε εύκολα να φέρει χασμουρητά και το μετατρέπει σε ενδιαφέρον, χάρη (και) στα μικρά-μικρά της πλοκής και τις έξυπνες ατάκες. Δεύτερον, κι αυτό το θεωρώ ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της σειράς, δεν τοποθετείται, δεν είναι καλό εναντίον κακού, δεν είναι ο αμέμπτου ηθικής εισαγγελέας αλά Νίκος Κούρκουλος versus του σατανά καπιταλιστή που θέλει να τον βάλει στη φυλακή για να ξεβρωμίσει ο τόπος. Αυτή είναι επίφαση και μόνο.

Πρόκειται στην ουσία για προσωπική υπόθεση/ βεντέτα μεταξύ ανθρώπων, εγωιστών, με αδυναμίες και “αρρώστιες”. Κατ’ επέκταση, οι δημιουργοί της σειράς (Brian Koppelman, David Levien, υπεύθυνοι για το σενάριο του τεράστιου Rounders, καθώς και ο δημοσιογράφος/ συγγραφέας Andrew Ross Sorkin που ουδεμία σχέση έχει με τον Aaron τον Sorkin), δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται να συμπαθήσεις έναν εκ των δύο, να επιλέξεις παράταξη, προσέγγιση με την οποία συμφωνώ.

Εδώ μία φίλη με σκουντάει να σου πω ότι κάνει μπαμ από μίλια η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στον Paul Giamatti και στον Damian Lewis. Γενικότερα, είμαι μαζί της, ειδικότερα δεν θα συμφωνήσω φουλ. Νομίζω ότι μία υπερβολή χαρακτηρίζει τις ερμηνείες και των δύο, άρα μάλλον συζητάμε για κατευθυντήρια γραμμή. Επιπλέον, το season φινάλε ήταν λίγο απότομο και δίχως την απαιτούμενη, για τηλεοπτική σειρά, κλιμάκωση. Κατά τα άλλα, όλα καλά, περιμένω τη συνέχεια με συγκρατημένη αισιοδοξία, είχε και Metallica για τους fans κι όχι μόνο.

Με την Jess να κάνει Trump στo S06E02 New Girl η Έρρικα Ρούσσου

Χωρίς σπόιλερ, όλο το δεύτερο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Ντόναλντ της καρδιάς των Αμερικανών και την καθόλου καλή διάθεσή τους να τον χειροκροτήσουν ως Πρόεδρο των Η.Π.Α.. Χωρίς σπόιλερ, ο υπέρτατος Schmidt έχει τις καλύτερες ατάκας as usual επί του θέματος, ενώ στο κλείσιμο του επεισοδίου η λατρεμένη μου Jess μιμείται τον Trump με μαλλί ψαρί και μία εξαλλοσύνη του στυλ ‘δεν μου πέτυχε η βαφή’ άλλο πράγμα.

Εννοείται ότι η πρόθεση ψήφου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ψηφίζουμε Winston.

 

(Ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα έβαζα κάτι από New Girl αφού (ΝΑΙ!!!!!!!111) την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε ο έκτος κύκλος.)

Με τον ίδιο τον Donald Trump ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

Προλαβαίνω όποιους πάνε να με ρωτήσουν αν είμαι άρρωστος λέγοντας πως ναι είμαι, κυριολεκτικά, άρρωστος. Ήμουν από το προηγούμενο Σάββατο αλλά είχε πάρτυ λήξης στις Νύχτες Πρεμιέρας όπου ο ρόλος μου είναι σχεδόν εκθεματικός πλέον και δε γινόταν να λείπω τελοσπάντων τι σας νοιάζουν όλα αυτά, για τον Trump λέγαμε. Επειδή λοιπόν είμαι στην ουσία άρρωστος εδώ και 6 μέρες, εκ των οποίων τις 3 τις πέρασα ανάσκελα ανήμπορος ακόμα και πλευρό να αλλάξω (ΑΓΙΟ NETFLIX ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ PLAY ΣΟΥ, ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ), η κύρια ασχολία μου ήταν να σκρολάρω διαρκώς στο twitter μέχρι το twitter να ξεράσει από το τράβηγμα. Και δεν. σταμάτησα. να. διαβάζω. αναλύσεις. για. τον Trump. Βοηθάει που κάθε μέρα έκανε κι από 2-3 ακραία (χθες ζήτησε από όσους έχουν μπροστά τους λίγο χρόνο ζωής να πάνε να τον ψηφίσουν πριν πεθάνουν- αλήθεια γέλασα- είμαι 37% σίγουρος ότι συνέβη όντως και δεν το φαντάστηκα στον πυρετό μου), βοηθάει που τα media είναι τώρα στο peak του πανικού τους, μέχρι και το Atlantic πήρε επίσημη θέση, που έχει κάνει endorse 2 υποψήφιους σε 160 χρόνια ιστορίας και η μία από τις άλλες δύο ήταν για να σταματήσει η σκλαβιά. Δεν είναι απλά ότι ο Trump είναι ιστορικά κακός υποψήφιος, είναι ότι είναι 7χρονο αγόρι. Όσο τον τσιγκλάνε τόσο πιο παιδικά αντιδρά. Το δεύτερο ντιμπέιτ της Κυριακής είναι η must-watch ταινία μου για το υπόλοιπο 2016. Α α α και είδατε και τον Ted Cruz να κάνει καμπάνια για τον Trump ενώ μέσα του εύχεται κάποιος να τον ξεκοιλιάσει εδώ και τώρα σε live TV; Καταπληκτικό. Απλά καταπληκτικό.

Με το Goodreads ο Γιάννης Σαχανίδης

Εντάξει, δεν ανακάλυψα αυτή την εβδομάδα το Goodreads αλλά τώρα αποφάσισα να ξεκαθαρίσω τα ράφια μου, να προσθέσω βιβλία, να δημιουργήσω υποwishlists (γιατί η μοναδική μου λίστα με βιβλία που θέλω να αγοράσω/διαβάσω ξεπέρασε τα 300 και είναι ένα χάος). Ικανοποιώντας το OCD μου και περνώντας μερικές ώρες εκεί μέσα, επανεκτίμησα το πόσο σημαντικό κομμάτι της αναγνωστικής μου καθημερινότητας έχει γίνει το Goodreads πια. Κάθε βιβλίο που διαβάζω βρίσκεται εκεί, πολλά πλέον και με σύντομα reviews, όπως και όλα τα βιβλία που βρίσκονται στα ράφια μου, είτε έχω προλάβει να τα πιάσω στο παρελθόν είτε με περιμένουν στο μέλλον. Βλέπω τι διαβάζουν οι friends μου και πόσο τους άρεσε ή συγκεντρωμένες τις εντυπώσεις τους όταν ψάχνω ένα βιβλίο που θέλω να αγοράσω. Μόνο ένα σημαντικό πρόβλημα έχω με το site: Η έλλειψη μισών αστεριών στις βαθμολογίες. Καλά όμως, δε θα τα χαλάσουμε για μισό αστεράκι τώρα.

Με το Veep η Ναστάζια Καπέλλα

Την σειρά την είχα ακουστά, αλλά την πρόσεξα πρώτη φορά φέτος όταν έμαθα ότι η Dreyfus πήρε για δεύτερη φορά το Emmy, και έβαλα επιτέλους να την δω. Στο πνεύμα του “Office” και του “Parks and Recreation”, χωρίς να ναι όμως mocumentary, στο Veep βλέπουμε τα έργα και τις ημέρες της υποτιθέμενης Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Selina Meyer. Η σειρά έχει ήδη ολοκληρώσει πέντε σεζόν (και ευτυχώς η καθεμία έχει μόνο 10 επεισόδια γιατί πια έχουμε καλομάθει στα λιγότερα επεισόδια σε έναν κόσμο που έχει τόσα πολλά δεις) και έχει ανανεωθεί για έκτη, η οποία θα προβληθεί το 2017. Μεγάλο αβαντάζ στη σειρά ο υπέροχος Tony Hale, που παίζει ένα ρόλο όχι πολύ μακριά από αυτόν που είχε στο Arrested Development. Yeih!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ