ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Σειρές, εφαρμογές και πόστερ πιο ποπ κι από το PopCode. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με το ‘The Girlfriend Experience’, η Έρρικα Ρούσσου

Γιατί είναι α-πί-στευ-τα καλογυρισμένο. Και γιατί η απάθεια της Riley Keough που θυμίζει Isabelle Huppert στο λίγο πιο weirdo και ‘τι πάει στραβά με αυτό το κορίτσι’. Την ξεκίνησα (όπως τις περισσότερες σειρές) επειδή μου άρεσε το εξώφυλλο στο IMDB και επειδή είχε στην περιγραφή το όνομα του Steven Soderbergh. Αλήθεια, δεν περίμενα να δω απανωτά έξι επεισόδια ακόμα και αν η διάρκειά τους δεν ξεπερνάει τα 23”. Δεν το περίμενα γιατί εντάξει, δεν τη λες και σειρά δράσης, δεν ψάχνουμε δολοφόνο, δεν προσπαθούμε να δώσουμε ερμηνεία σε έναν καπνό, δεν είμαστε συμμορία και δεν παίζει η Zooey Deschanel με την οποία ως γνωστόν πιστεύω ότι κάποτε θα αποδειχτεί ότι είμαστε αδερφές ψυχές ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων.

Είναι μία σειρά που περιγράφει τη ζωή ενός call girl. Είναι μία σειρά που η περιγραφή της έχει μόλις μιάμιση σειρά. Παρόλα αυτά, και όσοι το δείτε θα με καταλάβετε: Δεν γίνεται να δεις μόνο ένα επεισόδιο. Απλά, δεν γίνεται.

To ‘Πες Βρες’, ο Γιώργος Μυλωνάς

Μπορεί οι χριστουγεννιάτικες διακοπές να τελείωσαν, ωστόσο σε όποια παρέα κι αν βρίσκομαι με την πρώτη παύση που ξεπερνά τα 30” βγάζω το κινητό και προτείνω να παίξουμε ‘Πες Βρες’. Σχεδόν ποτέ δεν βρίσκω ιδιαίτερη αντίσταση, οπότε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χωριζόμαστε σε δύο ομάδες και παίζουμε κάμποσες παρτίδες του παιχνιδιού της συγκεκριμένης εφαρμογής, στο οποίο προσπαθείς να βρεις 10 λέξεις σχετικές με ένα θέμα που σου ορίζει. Το πρόβλημα είναι πως αν και την τελευταία περίοδο το έχω λίωσει, δεν έχω αρχίσει να πέφτω πάνω στις ίδιες ερωτήσεις, κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται να ξεκολλήσω σύντομα.

Με την επιστροφή του ‘Man Seeking Woman’, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Δεν μπορώ με αυτή τη σειρά, αλήθεια, τρελαίνομαι. Τόσο μεγάλο κάψιμο, τόσο τραβηγμένα αστεία αλλά και τόσο μεγάλες αλήθειες δεν πίστευα ότι μπορούν να χωρέσουν σε μια κωμωδία. Κι όμως το FX το ‘χει κάνει και πάλι το θαύμα του και η σειρά με κέρδισε απ’ το πρώτο κιόλας επεισόδιο (δεν άντεξα την είσοδο του Χίτλερ, αλήθεια). Επιτέλους, o Τζος και το παλαβό σύμπαν του επέστρεψαν για την τρίτη σεζόν και μαζί τους εμφανίστηκε κι η Katie Findlay. Τι άλλο να ζητήσω; Με αυτό και το Sunny, η Πέμπτη είναι πια μακράν της δεύτερης η αγαπημένη μου ημέρα της εβδομάδας.

Με τα πόστερ του Butcher Billy για το ‘Black Mirror’, η Ιωσηφίνα Γριβέα

Αυτό το κόλλημα θα έπρεπε να το κάνω challenge. Δοκίμασε να δεις αυτά τα πόστερ για το ‘Black Mirror’ από τον Butcher Billy. Τώρα δοκίμασε να κοιτάξεις μακριά. Εμ, δε γίνεται.

Με το Letterboxd, ο Γιάννης Σαχανίδης

Εντάξει, δεν εννοώ πως ανακάλυψα τώρα το Letterboxd, είμαστε early adopters εμείς, αλλά περνάω μια δεύτερη φάση αγάπης για το σάιτ. Μέσα στο 2016 είδα ελάχιστες ταινίες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και με την αρχή του ’17 είπα να το αλλάξω αυτό, οπότε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για να δω τι έχω χάσει, τι βλέπουν όσοι ακολουθώ και να καταγράψω το τι βλέπω. Ο,τι πιο χρήσιμο για τους κινηματογραφόφιλους παιδιά. Μου λείπει βέβαια ένα Android app, αλλά δε βαριέσαι, θα κάνουμε δουλίτσα κι έτσι. Επίσης έχει μισά αστεράκια, που είναι και το σωστό. Άκους Goodreads; Ακούω να λες.

Με το ‘Silicon Valley’, ο Γιάννης Σαμούρκας

Ένας νέρντουλας βρήκε τον τρόπο να κάνει την απόλυτη συμπίεση αρχείων για εξοικονόμηση ιντερνετικού χώρου. Επαναστατικό! Αλλά οι μεγάλες εταιρίες θα κάνουν τα πάντα για να του φάνε την ιδέα και να πλουτίσουν. Όλο το στόρι είναι οι τρομερές του προσπάθειες και τα όσα τραγικά του συμβαίνουν μέχρι να τα καταφέρει. Φεύγει νεράκι αν και πολλές φορές είπα εντάξει ως εδώ. Δεν θέλω άλλο. Εκνευρίζομαι που του πάνε όλα στραβά. Που πάντα βρίσκει ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Και δεν είναι Chevy Chase άτυχος. Δεν είναι κρετίνος, είναι έξυπνος, αλλά κοινωνικά εντελώς ανάπηρος. Εντάξει μερικές φορές είναι και λίγο Chevy Chase. Κωμωδία που θίγει παράλληλα με κάφρικο τρόπο και την ανθρωποφαγική λογική των πολυεθνικών και των μεγάλων εταιριών. Στο μεταξύ έχει και αγωνία. Σε έχει στην τσίτα σε κάθε επεισόδιο γιατί η χοντρή αναποδιά παραμονεύει συνεχώς. Επίσης δεν χρειάζεται να γνωρίζεις και πολλά από τεχνολογία για να το καταλάβεις. Βασικό!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ