ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Rihanna ή Beyonce;

Δύο γυναίκες που απασχολούν περιοδικά, site και τον ανδρικό νου, με τις καμπύλες, τις sexy φωτογραφήσεις, ενίοτα και τα σκάνδαλά τους. Ποιά θα επικρατήσει;

Beyonce ο Ηλίας Αναστασιάδης

Από μικρός. Καμία Rihanna. Η Beyonce είναι ένας άγγελος που έπεσε στη Γη (δυστυχώς κοντά στο σπίτι του Jay-Z). Είναι η ομορφότερη(!) γυναίκα(!!) στον κόσμο. Αυτό συνεπάγεται ότι σύντομα θα είναι η ομορφότερη milf του κόσμου, αλλά, βλέπεις, αυτή είναι η ουσία με την Beyonce. Είναι μια απόλυτη έννοια.

Στο μυαλό μου, δεν είναι παντρεμένη, δεν θα συνδεθεί ποτέ με την αναπαραγωγή, δεν θα είναι ποτέ μια μάνα. Αχ! Ξεφυσάω γιατί στη συναυλία της στην Ελλάδα, ήμουν φαντάρος. Όχι ότι θα πήγαινα, αφού είπαμε, η Beyonce ως απόλυτη έννοια και αξία, δεν είναι ούτε ποπ ούτε σταρ στα μάτια μου, αλλά δεν θα έχω άλλη ευκαιρία να την δω από τόσο κοντά.

Τώρα σχετικά με τη Rihanna, δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Χθες είδα 19 φορές το καινούργιο της βίντεο κλιπ. Συνεχόμενες.

Αυτό θα πει ότι την εκτιμώ ως ανερχόμενη πορνοστάρ (αν “δει το δρόμο” νωρίς, θα αφήσει εποχή), ως κορίτσι που έχει φάει ξύλο από το αγόρι της και ως τραγουδίστρια που έχει βγάλει 2-3 χιτ τα οποία θα μπορούσα να χορέψω. Αλλά δεν χορεύω. Τέλος, η καμιά φορά βγαλμένη από το Barbershop (την ταινία) αισθητική της (πιασμένο μαλλί ψηλά και φακιόλι) δεν παραπέμπει σε γυναίκα, αλλά σε κατίνα. Ευχαριστώ. Δεν θα πάρω.

Rihanna ο Στέλιος Αρτεμάκης

Με πάνω από 70% (παίρνω και το ρίσκο της πρόβλεψης).

Κανέναν πρόβλημα με τη Beyonce αλλά η Rihanna είναι μοναδική RnB ντίβα που -με το πιστόλι στον κρόταφο- θα μπορούσες να βάλεις δίπλα΄σε ιέρειες της alternative σκηνής όπως η Shirley Manson ή η PJ Harvey (ναι είναι σέξι). Γιατί κατά βάση είναι rock -απλά βρέθηκε σε “λάθος ήπειρο τη λάθος στιγμή”: Δε ντρέπεται να κάνει το τραύμα και την κατάθλα της βιντεοκλίπ (το ξύλο που έφαγε από τον Chris Brown) ακόμα και αν το θέμα της αυτοδικίας στο Man Down είναι παρατραβηγμένο.

Δεν κολώνει να τα βγάλει και να πασαλείψει τη μούρη της (και τι μούρη;) με λάσπη για τη φωτογράφηση του Esquire αποδεικνύοντας ότι δεν έιναι κότα. Τολμάει να φλερτάρει με το όριο του mainstream όπως με τα S&M σκηνικά στο S&M, να δείξει την cool arty πλευρά της, να πουλήσει την Ireland meets Guyana ομορφιά της αλλά να μη μείνει σε αυτή. Θες κι άλλα;

Beyonce ο Μάνος Μίχαλος

Δεν θα πέσω στην παγίδα. Όχι. Πρέπει να κρατήσω χαρακτήρα και να διαλέξω ανάμεσα σε δύο σοκολάτες αυτή, που μου αρέσει περισσότερο κι όχι αυτή που θα επιφέρει παράνοια τους σιελογόνους αδένες μου, από την πολύ γλυκήτητα. Θέλω, να πω η Lacta είναι τρομερή για τρεις δαγκωνιές, αλλά η ION αντέχει περισσότερο στο χρόνο (και το στόμα σου).

Γι’ αυτό και παρότι η Rihanna έχει καλύτερο σώμα (ίσως από τα καλύτερα εκεί έξω – γαμώτο, τι κάνω, μήπως να το σκεφτώ λίγο παραπάνω), έχει προκαλέσει πιο πολύ (αντέχει στο ξύλο, οι paparazzo φωτογραφίες της είναι για περισσότερα clicks) και τώρα ήρθε και το νέο βιντεοκλίπ της (φτηνά κόλπα για να κερδίσει μια μάχη), θα τιμήσω τη χρυσή γενιά του ΄82.

Γιατί, όταν οι Destiny’s Child έπαιξαν για πρώτη φορά στις ελληνικές τηλεοράσεις, με θυμάμαι να μιλάω μόνος μου και να λέω “αυτή η μεσαία, είναι στην ηλικία μου;”. Και ο σωστός άντρας τιμάει τις αρχές του, κρατάει τις παραδόσεις και στηρίζει τις επιλογές που έκανε σε κρίσιμα, κομβικά ηλικιακά σημεία της ζωής του.

Εγώ, τότε επέλεξα (όταν ακόμη ο Jay-Z δεν ήξερε ποια είναι και τώρα το παίζει “ο και καλά δικό της”) Μπιγιόνσε (ελληνικά, για να το τονίσουμε και σωστά). Δεν μπορούσα να προβλέψω ότι η Rihanna θα μας δείξει τόσες φορές τα οπίσθιά της. Σόρι, αλλά δεν θα πάρω. Πήρα άλλα, εδώ και χρόνια (και μεγαλύτερα).

Beyonce ο Θωμάς Σγουρός

Πόσα Grammies έχει κερδίσει η μία και πόσα η άλλη;’ Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει. ‘Ποια είναι πιο ‘προχώ’ στυλιστικά, στιχουργικά ή ερμηνευτικά;’Αγνοώ και καθόλου για αυτό δεν αγκομαχώ. ‘Και από κορμί, τι προτιμάς;’ Ειλικρινά, καμία τους. Ναι, μια χαρά βγαίνουν στις φωτογραφήσεις και στα βιντεοκλίπ. Αλλά είναι δεδομένο ότι το ‘κλέβουν’, ότι από κοντά διαθέτουν εκείνο το είδος κορμιού που τρελαίνει τα παιδιά από τα γκέτο –που αρχικά τις έκαναν σταρ-, δηλαδή τεράστιους γλουτούς. Αλλά επουδενί βραζιλιάνικους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι του πεταματού. Το προσωπό τους, κουκλίστικο και ταυτόχρονα καψωτικό, τις σώζει.

Άρα, τι μένει να συγκρίνω; Τον χαρακτήρα τους. Και μόνο. Και εδώ είναι που η Beyonce παίρνει κάργα προβάδισμα. Γιατί εκείνη έχει ένα δισεκατομυριούχο άντρα/μηχανή κοπής χρημάτων που της φέρεται σαν βασίλισσα. Ενώ η Rihanna είχε ένα γκόμενο που θεώρησε ότι τον παίρνει να την ξυλοφορτώσει. Το ξέρω ότι δεν είναι δίκαια αυτή η σύγκριση. Αλλά δεν μπορώ παρά να την κάνω.

Άσε που υπάρχει ακόμη κάτι στην Rihanna που με ενοχλεί πολύ. Το ότι μοιάζει απελπισμένη να μετατραπεί σε πολυεπίπεδο μπραντ (επιχειρηματίας, μουσικός, ηθοποιός), κάτι που στην Beyonce φαίνεται να βγαίνει αβίαστα. Αλλιώς πώς να εξηγήσεις ότι δέχτηκε να παίξει ένα ρολάκο στην επική σαχλαμάρα Battleship (βλέπε κινηματογραφική μεταφορά της Ναυμαχίας) που κυκλοφορεί του χρόνου. Ενώ, την ίδια ώρα, ολόκληρος Clint Eastwood περιμένει να δει πότε θα ευκαιρήσει η Beyonce για να ξεκινήσει γυρίσματα μαζί της στο remake του A star is born.

Beyonce ο Χρήστος Χατζηιωάννου

Βασικά το σύνθημα, όπως είπαν κι άλλοι, είναι “καμία Rihanna”. Αν για να σε μάθει η υφήλιος, πρέπει να φας ξύλο από τον γκόμενό σου και να διαρρεύσεις ημίγυμνες φωτογραφίες σου στο internet, μάλλον πρέπει να κάτσεις σε μια γωνιά, να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι παιδί – θαύμα και να πνίξεις στο αλκοοό το παράπονο που δεν γεννήθηκες Beyonce. Α η Beyonce είναι η άλλη του διλήματος ε;

Από τις Destiny’s Child, οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν μου άρεσε τόσο η Beyonce, όσο η Kelly Rowland. Ξέρεις εκείνη με το κοντό μαλλί. Αλλά δεν έκανα και τόσες διακρίσεις το 2001 που βγήκε το Survivor. Όταν είσαι 17 χρονών δεν κάνεις διακρίσεις. Απλά χαζεύεις γκόμενες στην οθόνη και ευχαριστείς μια ανώτερη δύναμη που σε γέννησε άντρα. Αλλά μην κοροϊδευόμαστε τώρα. Ποιά Rihanna;

Κανένα δίλημμα. Όχι, αλήθεια. Θα μπορούσε η δαρμένη Rihanna να βγάλει ένα τραγούδι για το αν κυβερνάνε τον κόσμο οι άντρες ή οι γυναίκες; Θα τολμούσαμε σε αυτό το site πριν μερικούς μήνες να βγάλουμε την Rihanna, αντί για την Beyonce, γυναίκα της 10ετίας;

Η Beyonce όμως έκανε και κάτι πολύ σημαντικό σε σχέση με την Rihanna, πέρα από το να μείνει στην κορυφή μπλα μπλα μπλα. Ανέδειξε όσο καμία άλλη (ακούς J-Lo?) την έννοια του booty. Απενοχοποίησε τα chubby γυναικεία οπίσθια προς τέρψιν των ανδρών και της σεξουαλικότητάς τους. Γι’ αυτό και μόνο αξίζει να αποθεώνεται στους αιώνες των αιώνων. Αν πάλι σ’ αρέσουν οι κοκκαλιάρες, βάλε Victoria Beckham να βλέπεις.

Rihanna η Ελιάνα Χρυσικοπούλου

Υπήρξα αδίστακτη με την καημένη Beyonce γιατί μου τη σπάσατε όλοι εσείς που την στηρίζετε.

Βασικά δεν υποστηρίζω καμία γιατί σιχαίνομαι τη μουσική τους. Η Rihanna ρωτάει σεξοπεινασμένη τον Rude Boy αν του σηκώνεται και η Beyonce με το Put A Ring On It, τραγούδι – ύμνο για τις χαροκαμμένες αστεφάνωτες, γκρέμισε σε 3:19 λεπτά ό,τι έχτιζε ο φεμινισμός εδώ και μισό αιώνα.

Αλλά ας αφήσουμε τη μουσική. Σε ρωτώ, φίλε άντρα: έχεις δει καλά τη Rihanna; Έχεις δει αυτά τα ακαθόριστου χρώματος -μεταξύ φουντουκί και πράσινου- μάτια; Αυτά τα σαν ζωγραφισμένα χείλη, μύτη, ζυγωματικά; Μιλάμε η κοπέλα είναι εξωτικό είδος, out of this world και λοιποί τραβηγμένοι χαρακτηρισμοί.

Επίσης, λόγω της ειδικότητάς μου (να με διαβάζεις στο section Στιλ) την εκτιμώ για ακόμη ένα λόγο: The girl knows her fashion. Παίρνει στιλιστικά ρίσκα, φοράει νέους σχεδιαστές, αλλάζει μαλλί κάθε εξάμηνο και μας δίνει εμφανίσεις που είναι πραγματικά avant garde, κάπως σαν καλή, ισορροπημένη εκδοχή της Lady Gaga (χωρίς την ασχήμια και τη λοβοτομή της προαναφερθείσας). Ενώ η άλλη; Φοράει πάντα κάτι στενό και στραφταλιζέ, την ξεπατικώνουν οι δικές μας οι εγχώριες και βγαίνουν στην πίστα σαν πορνό καρικατούρα του Michael Jackson.

Και κάτι τελευταίο για το σώμα: Αυτή η “απενοχοποίηση της καμπύλης”, για την οποία ευγνωμονείτε την Beyonce, είναι πολύ επικίνδυνη. Γιατί όταν πέρσι έβαλα κιλά και έγινα ακριβώς έτσι ήταν η πρώτη φορά που το αγόρι μου πρότεινε “να κάνουμε μαζί λίγο δίαιτα”. Εσύ τη βλέπεις on stage να το κουνάει και ψαρώνεις. Αν όμως έβλεπες την ίδια γυναίκα – αυτή τη γεματούλα με το φτηνό βαμμένο ξανθό μαλλί – κάτω στη Βαρβάκειο, αλήθεια, θα σου άρεσε;

Beyonce ο Στέφανος Τριαντάφυλλος

Ας μην είμεθα βιαστικοί. Αυτά τα πράγματα δεν είναι “παίξε-γέλασε”. Έχουμε και λέμε:

Φωνή: Στα σημεία Beyonce. Ένα βαθμός υπέρ, λοιπόν.
Παράξενο όνομα: Ισοπαλία. Από ένα βαθμό
Καριέρα: Η Beyonce είναι μεγαλύτερη κι έχει κάνει μεγαλύτερη καριέρα, αλλά ξεκίνησε από γυναικείο γκρουπ και τούτο είναι ασυγχωρητο. Οπότε ένας βαθμός στη Rihanna.
Παράλληλη καριέρα: η Beyonce έχει παίξει και σε 2-3 ταινίες (στο χειρότερο Austin Powers μεταξύ άλλων). Δεν είναι σωστα πράγματα αυτά. Ποινή ενός βαθμού.
Ομορφιά: Έλα τώρα… Καλή η Rihanna, αλλά στα καλά της η Beyonce παίζει χωρίς αντίπαλο. Οπότε δύο βαθμοί.

Σκέσεις: Η μια τα ‘χε με τον Chris Brown. Κι άλλη με τον Jay-Z. Δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα. …. 126 βαθμοί στην Beyonce.
Γυμνές φωτογραφίες: Η εμμονή της να φωτογραφίζεται γυμνή πρέπει να ανταμειφθεί. Rihanna +3, λοιπόν.

Do the math…

Rihanna η Έλενα Μπουζαλά

Στην αρχή νόμιζα ότι θα δυσκολευτώ να απαντήσω ποια από τις δύο χοντροκώλες (δεν νομίζω ότι χωράνε κάτω από την ίδια ομπρέλα), πλην καλλίφωνες στο είδος τους, επιτυχημένες, κυρίες πάντα, σταρ της μουσικής βιομηχανίας, ξεχωρίζει. Αλλά μετά, είπα, αν είναι να φορτωθώ μία κακόγουστη απάντηση, ας είναι η λιγότερο κακόγουστη, κι αυτή είναι η Rihanna.

Η Beyonce θα μπορούσε να είναι η πλούσια ξαδέρφη μου από την Αμερική. Κι άλλες γεννήθηκαν για να παντρευτούν, αλλά κάποια στιγμή χαλάρωσαν, αγάπη μου. Η Beyonce, λες και την έχει κάνει τάμα η μάνα της να μεγαλώσει με μια καλή δουλειά, να πάρει έναν καλό άντρα, να της αγοράσει ένα μεγάλο μονόπετρο, και να έχουν ένα σπίτι με back yard. Όσον αφορά στην μόδα και το στιλ της γενικότερα, πιο αμερικάνικο δεν έχω και, ευτυχώς για αυτήν, που και που αφήνει κανέναν άλλο να την ντύσει. Classic is fantastic, αλλά δεν μπορώ άλλο.
Τουλάχιστον την Rihanna, μπορείς να την πεις και σέξι. Καλόγουστη, όχι, που να χτυπιέστε! Λίγο “βρώμικη” και αρκετά υποσχόμενη. Διάλεξα.

ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΕΛΟΣ: Beyonce με 62,5%

“Κέρδισε η βλάχα;” είπε η Μπουζαλά μόλις ολοκληρώθηκε το debate, δείχνοντας έτσι ότι οι γυναικείες πένες των “αιωνίων διλημμάτων” είχαν κοινή γραμμή σε αυτό το θέμα. Τώρα, αυτό το “βλάχα” το προσπερνάμε, ως αντίδραση που δεν αρμόζει στο επίπεδο της Έλενας, και κρατάμε το αποτέλεσμα: η Beyonce σίγουρα έχει χάσει έδαφος στις αντρικές φαντασιώσεις των αντρών τα τελευταία χρόνια, αλλά κρατάει γερά στο ευθύ ερώτημα “πες, σοβαρά, στην πραγματικότητα ποια διαλέγεις;”. Όχι στη φαντασία σου.