<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

24 ώρες στο Game 24

Παίξαμε τάβλι, πόκερ, μπιλιάρδο, Black Jack, και ένα adventure για ξεκάρφωμα. Πήγαμε στη δουλειά με ταινία συσκευασίας στα βλέφαρα

Είναι από αυτά τα δύσκολα εικοσιτετράωρα που όταν τελειώσουν πας στη δουλειά με σελοτέιπ στα βλέφαρα. Game 24. Εντάξει όχι συνεχόμενες αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, διαλείμματα για τουαλέτα, φαγητό και τα βασικά. Δουλειά βλέπεις. Επαγγελματική υποχρέωση. Πρώτα παίζουμε, δεν κοιμόμαστε καθόλου καλά και μετά γράφουμε.

Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι δεν ήμουν ποτέ πραγματικός gamer. Είχα μια αλλεργία από μικρός στα πολύπλοκα control και τις πολύπλοκες καταστάσεις gaming. World Of Warcract, Tekken ποτέ. Με έβλεπε το Playstation και έκλεινε αυτόματα.  Ήμουν περισσότερο των πραγματικών παιχνιδιών όπως το Gran Prix 2, το Flight Simulator ή geeky παιχνίδια όπως Tetris.

Θέλω να πω είμαι υπέρ του απλού addictive gaming και ας μην είναι το καλύτερο παιχνίδι του κόσμου. Μηδέν χρόνος προσαρμογής ίσον ακόμα περισσότερο gaming όταν μπορείς να πεις κατευθείαν στην πλατφόρμα του Game 24 με ένα απλό facebook login. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην όλη εμπειρία.

Στο Game 24 υπάρχουν όλες οι επιλογές όπως το strategy Forge Of Empires, το action 5Strike και ένα σωρό επιλογές αλλά επειδή ποτέ δεν κάνεις κάτι καλά αν δε σου αρέσει, έπαιξα εκ του ασφαλούς. Μπιλιάρδο, πόκερ, Black Jack και Dino Storm που για να είμαι ειλικρινής μπήκε στη λίστα για αυτό που λέμε ξεκάρφωμα.

Στο μπιλιάρδο για παράδειγμα το θέμα είναι να ξέρεις μπιλιάρδο. Εξομοιωτής είναι, μπαίνεις αμέσως. Ως παλιός πρωταθλητής Τζιτζιφιών Καλλιθέας, του τετραγώνου μου για να είμαι ακριβής και δύο στενών παρακάτω είχα άμεση προσαρμογή πήρα κατευθείαν το δεύτερο μου αστεράκι νικώντας εξάστερους πρωταθλητές. Έφαγα και μερικές. Αλλά έδωσα κιόλας.

Το θέμα, όμως, δεν είναι εκεί. Είναι ότι κάθε φορά βάζεις ένα λιθαράκι και αυτό βάζει στο τριπ να χτίσεις ένα reputation στην κοινότητα του Game 24. Αυτό είναι ένα έξτρα κινητράκι κάθε φορά που βλέπεις ότι βαλτώνεις και η φρεσκάδα σου, η συγκέντρωση σου πάει περίπατο.

Αν, ναι, αυτό ξέχασα να το πω. Το Game 24 είναι social gaming. Σου βρίσκει αντιπάλους. Μπαίνεις, παίζεις, μιλάς κάνεις διάφορα εκεί μέσα. Βασικά γνωρίζεις φίλους που σε βοηθάει να βελτιώσεις το παιχνίδι σου απο το να παίζεις τσάκα τσούκα κόντρα στον υπολογιστή. Μεγάλη υπόθεση. Γιατί κάτι θα πεις, κάποια πληροφορία θα μάθεις θα προσεγγίσεις το παιχνίδι από εντελώς διαφορετική σκοπιά

Εκεί που θα δυσκολευτείς να κάνεις φίλους είναι φυσικά στο Pokermania και στο BlackJack Arena.  Ο καλύτερος θα προσπαθήσει να σου πάρει και τα ψιλά που έχεις για το λεωφορείο. Ο χειρότερος θα στείλεις να ξεφυσήξεις ατμό στο μπαλκόνι. Ας είναι όμως. Κάτι τέτοιους τύπους τους αντιμετωπίζουμε όπως τους αξίζει. Με υπομονή και στρατηγική. Τους αφήνουμε να κουραστούν και να κάνουν λάθη. Και τους χτυπάμε όταν πρέπει.

Στο Pokermania παίζεις αρχικά Texas Hold’em σε τραπέζια των εννιά. Καθώς χτίζεις το bankroll σου και μαζεύεις πόντους, ξεκλειδώνουν κι άλλες δυνατότητες. Θέλει υπομονή δηλαδή στην αρχή είναι πιο αργό από ένα 6max παιχνίδι. Εκεί, όμως, φαίνεται ο παίκτης που έχει στρατηγική και χτίζει το παιχνίδι του γύρω από πιο σύνθες σκέψεις.

Αυτό που είναι πολύ γρήγορο, αν αυτό είναι το ζητούμενο, είναι το Black Jack. Απλές αποφάσεις, ρίξε, στοπ, 21 και Black Jack. Για καλύτερα αποτελέσματα καλύτερα πρέπει να μελετήσεις τους πίνακες και ξεκίνα να προπονείσαι στο card counting. Είναι κάποιες αποφάσεις που θα πρέπει να αποφασίσεις βάσει πιθανοτήτων αν πρέπει να τραβήξεις ή όχι.  Είναι skill game αλλά είναι είναι και παιχνίδι πιθανοτήτων.

Όπως και το τάβλι που έλιωσα χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερα σχόλια πλην ότι είναι πόρτες με διπλασιασμό. Και εδώ πρέπει να προσέξεις το μέτρημα στα pips και τις σωστές κινήσεις σε δεδομένες στιγμές.  Με καφενειακή λογική δεν κερδίζεις απέναντι σε καλούς παίκτες.

Αλλά αυτό που δεν περίμενα να μου αρέσει ποτέ ήταν το Dino Storm. Το έβαλα στη λίστα για το ξεκάρφωμα που λέμε. Με τον τρόπο του το Dino με έβαλε στο τριπάκι προσπαθήσω να βελτιωθώ εκεί που άλλες φορές θα είχα κλείσει τον υπολογιστή.  Βλέπεις το Dino Storm συνδυάζει RPG και Adventure στοιχεία, δεν ήταν σκέτο μπαμ μπου.

Στο Dino Storm προχωράς αναλαμβάνοντας αποστολές και όταν προσαρμόζεσαι καλά στο περιβάλλον. Στην πρώτη αποστολή ποτίζεις τον Δεινόσαυρο σαν καλός καουμπόι. 150 δολάρια και ένα αστέρι όταν την ολοκληρώσεις. Η δεύτερη αποστολή να βρεις τον Dan τον εργάτη να σου πει που είναι τα αγριογούρουνα. Όταν τον βρεις άλλα 150 δολάρια. Και όταν φτάσεις στα γουρούνια αρχίζει το πιστολίδι.             

Αυτό για μένα ήταν πιο σημαντικό αφού με έμπασε σε έναν καινούριο κόσμο. Στο επόμενο 24ώρο Game 24 εκεί μέσα θα χαθώ.

ADVERTISING
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

PRINT