<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Grand Theft Auto V: Next-Gen και PC

Όλα τα καινούρια χαρακτηριστικά σε αυτό το άρθρο.

Η σειρά Grand Theft Auto καθήλωσε ένα μεγάλο κομμάτι από gamers ακόμα και από τις πρώτες εκδόσεις. Η δράση, οι παρανομίες και το σενάριο με ανατροπές, είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την συγκεκριμένη σειρά ως fan favorite. Μέχρι στιγμής η σειρά μετράει 15 τίτλους από τους οποίους ξεχωρίζουν οι: Grand Theft Auto: Vice City, San Andreas και φυσικά το Grand Theft Auto IV το οποίο μας κρατάει συντροφιά από το 2008 που κυκλοφόρησε. Υπεύθυνη για τα πιο επιτυχημένα games της σειράς είναι η Rockstar North (πρώην DMA Design) η οποία είναι και η προγραμματιστική εταιρία που δημιούργησε το πρώτο Grand Theft Auto το 1997.

Πέρυσι κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο Grand Theft Auto V! Οι πωλήσεις χτύπησαν ρεκόρ από την πρώτη μόλις εβδομάδα και οι servers γέμισαν σε σημείο που να μην ήταν δυνατόν να συνδεθεί κανείς στο Online κομμάτι με αποτέλεσμα να χρειαστούν πολλά wipes. Το hype ήταν μεγάλο και όπως έχουμε δει σε άλλα launches, όπως αυτό του Diablo III, τα προβλήματα της αρχής είναι αναμενόμενα.

Fast forward στον Νοέμβριο του 2014...το GTA V κυκλοφορεί ήδη για περίπου έναν χρόνο και το hype δεν έχει πέσει ούτε στο ελάχιστο. Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι τόσο μεγάλος που ακόμα ανακαλύπτω καινούριες περιοχές και νέους NPC με μπόλικη τρέλα. Κάπως σαν το Skyrim το οποίο παρόλο που κυκλοφόρησε τρία χρόνια πριν και έχω αφιερώσει άπειρες ώρες, συνεχίζω να βρίσκω νέα quests, περιοχές και ιστορίες.

GTA V σε Next-Gen

Στις 18 του μηνός θα κυκλοφορήσει η έκδοση του GTA V για PS4 και Xbox One. Οι ημέρες που απομένουν είναι λίγες και αρκετοί από εσάς θα αναρωτιέστε αν αξίζει η αγορά του, ειδικά εάν έχετε στην κατοχή σας ήδη την έκδοση του PS3 ή Xbox 360. Για αρχή, πριν αρχίσω να αναλύω τις διαφορές και προσθήκες που θα περιλαμβάνει το παιχνίδι στην νέα του έκδοση, δείτε το επίσημο βίντεο από την ίδια την Rockstar που συγκρίνει τα γραφικά ανάμεσα σε PS4 και PS3.

 

Grand Theft Auto V: PS3 to PS4 Comparison Video

Όσοι έχετε απορία, να σας εξηγήσω ότι και οι δύο εκδόσεις στο demo που μόλις είδατε τρέχουν στα 30 frames το δευτερόλεπτο. Θα ήταν ωραίο να είχαμε την δυνατότητα να παίξουμε το GTA V στα 60fps πάντα βασιζόμενοι στις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες κονσόλες,.Αν αναλογιστούμε όμως τον τεράστιο κόσμο και τα εκατοντάδες πράγματα που έχετε να κάνετε, τότε η λύση των 30fps φαίνεται ως η μόνη λογική για να τρέχει σωστά χωρίς game breaking frame drop το παιχνίδι.

Τα textures όπως βλέπετε έχουν βελτιωθεί κατά πολύ. Εκεί που στο PS3 υπήρχε άγονο έδαφος, στην έκδοση του PS4 βρίσκουμε βλάστηση. Χαρακτηριστικό του παραπάνω βίντεο είναι τα blooming effects και ο πιο αληθοφανής φωτισμός. Όπου υπήρχε παλιά φως, τώρα έχει αντικατασταθεί με γυαλάδα (την θέλουμε) τόσο στα οχήματα, όσο και στον κόσμο κάτω από το νερό. Τα shadows παρουσιάζουν επίσης υψηλότερη ανάλυση και τα character models έχουν βελτιωθεί. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα με ενοχλούσε η έλλειψη έντονων χρωμάτων από τους βασικούς χαρκτήρες, Michael, Trevor και Franklin.

Πέρα από τις οπτικές διαφορές, η Rockstar εισάγει στο παιχνίδι νέες ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Επιβεβαιώθηκε επίσημα πως το GTA V σε Next Gen κονσόλες και PC θα περιλαμβάνει το First-Person mode. Σίγουρα πρόκειται για κάτι αρκετά ενδιαφέρον αφού τόσα χρόνια παίζαμε το αγαπημένο Action σε προοπτική τρίτου προσώπου και τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να νιώσουμε πιο κοντά στο game. Στο PS4 θα υπάρχει επίσης χρήση της lightbar η οποία θα εναλλάσσεται ανάμεσα στο κόκκινο και μπλε χρώμα όταν θα σας κυνηγάει η αστυνομία. Οι κλήσεις που θα δέχεστε στο κινητό και οι επικοινωνία της αστυνομίας θα ακούγονται από το ηχείο του DualShock 4 και κάνοντας sweep στο touch panel του χειριστηρίου θα μπορείτε να αλλάξετε ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και όπλο.

Το GTA 5 κυκλοφορεί στις 18 Νοεμβρίου για PS4 και Xbox One.

Η έκδοση για PC

Σχεδόν όλοι οι gamers διαθέτουν ένα PC και αυτοί που έχουν στην κατοχή τους κονσόλα είναι λιγότεροι. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που όταν ανακοινώνεται ένα Game, τα forums γεμίζουν με ερωτήσεις για το αν θα το δούμε και σε υπολογιστές. Είναι γνωστό άλλωστε πως τα PC μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα γραφικά, ειδικά όταν αποτελούνται από δυνατές κάρτες γραφικών με μπόλικη RAM και επεξεραστική δύναμη.

Η κυριαρχία των PC στον κόσμο των games σημαίνει όμως και κάτι άλλο. Η πειρατεία μαστίζει αρκετούς Indie game developers αφού διάφοροι προτιμούν να κατεβάσουν games από Torrent sites παρά να τα αγοράσουν. Δεν είναι γνωστό για το αν η Rockstar φοβόταν την πειρατεία στο GTA V και αποφάσισε να κυκλοφορήσει το παιχνίδι πρώτα στις κονσόλες. Όπως και να έχει, η εταιρία αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να διαθέσει το GTA V για PC τον Γενάρη του 2015.

Το πιο σημαντικό ίσως χαρακτηριστικό όσον αφορά την νέα έκδοση είναι πως το GTA V στα PC θα υποστηρίζει ακόμα και ανάλυση 4K (4096x2160). Αντίστοιχα, για PS4 και Xbox 360, το game θα τρέχει στα 1080p. Τέλος, εννοείται πως το GTA V για υπολογιστές θα περιλαμβάνει και το First-Person mode που αναφέραμε πιο πάνω. Λογικά η εναλλαγή κάμερας θα γίνεται με το ροδάκι (όπως στα περισσότερα PC games), ενώ στο PS4 κάτι τέτοιο θα επιτυγχάνεται με το touchpad.

Το GTA 5 κυκλοφορεί στις 27 Ιανουαρίου 2015 για PC.

Bonus

Προσοχή: Αυτό το κομμάτι του άρθρου αφορά μόνο τους απόλυτους fans του GTA V.

Η Rockstar ανακοίνωσε μια ιδιαίτερη συλλεκτική έκδοση για το GTA V. Η Limited Edition για PS4 και Xbox One θα περιλαμβάνει το soundtrack του παιχνιδιού σε CD ή βινύλιο. Υπάρχουν δύο εκδόσεις για να διαλέξετε. Η πρώτη Limited περιέχει τα βινύλια με 59 τραγούδια από το παιχνίδι, ένα σημειωματάριο και μια αφίσα σε λιθογραφία. Η έκδοση για CD περιλαμβάνει όλα αυτά και μαζί ένα επιχρυσωμένο USB Stick.

Η τιμή της Limited Edition είναι άγνωστη μέχρι στιγμής. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι πως θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου για να την αποκτήσετε.

Ανακεφαλαιώνοντας, σε περίπτωση που σας ρωτήσει κάποιος φίλος, ή εσείς τον ευατό σας, "Γιατί να πάρω το GTA V σε PC ή Next-Gen κονσόλες; Τι νέο θα περιλαμβάνει;", η απάντηση είναι η εξής:

-Βελτιωμένα γραφικά, textures, shadows, draw distance, blooming effects και πολλά άλλα.

-Νέο First-Person Mode.

-4K ανάλυση σε PC.

-Χρήση του Touchpad του DualShock 4 για σημαντικές λειτουργίες.

-Η Limited Edition με τα βινύλια.

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

PRINT