ΒΙΒΛΙΟ

Τα 19 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Και τώρα λίγο χαλαρό χάζεμα με μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε αυτό το μήνα. Περιοδικίσια, ναι.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Αυτό το μήνα, τα εξώφυλλα έχουν μια ιδιαίτερα μουντιαλική αύρα και είναι απολύτως λογικό. Από αθλητικά μέχρι lifestyle κι από fashion μέχρι οικονομικά έντυπα, οι πάντες ασχολούνται με το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα. Αυτά τα είναι τα καλύτερα του Ιουνίου.

Crumbs

Ξεκινάμε με μπριζόλες. ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ. Από το αγαπημένο μας αγγλικό φαγητοπεριοδικό φυσικά.

Forbes, το Σπανιόλικο

Η εμπορική πλευρά του Μουντιάλ. Είχε κι ένα εξώφυλλο με τον Μέσι αλλά προτίμησα να βάλω τον Κριστιάνο Ρονάλντο επειδή τον πάω περισσότερο. ΟΚ.

Time Out London

Για την επιστροφή των Monty Python, ένα εξώφυλλο οριακή γροθιά στην κοιλιά, με ένα εμφανές Χ εκεί που κάποτε (θα) υπήρχε ο Τσάπμαν. Always look on the bright side of life ωστόσο.

Epoca

Πορτογαλικά δε ξέρω αλλά θα ρισκάρω μια εκτίμηση, πως αυτό το εξώφυλλο του βραζιλιάνικου εντύπου Epoca για το Μουντιάλ μάλλον δεν είναι όλο καρδούλες και ουράνια τόξα, παρά εξετάζει και τη σκοτεινή πλευρά της διοργάνωσης.

Esquire, το Ουκρανέζικο

Κλασικές φοβερές πόζες στα εξώφυλλα όλων των Esquire, και ειδικά με τον ντάνι τον Τρέγιο δε λες όχι.

Variety

Έξυπνο και εντυπωσιακό παιχνίδι πάνω στις πολλές διαφορετικές ερμηνευτικές διαστάσεις των ηθοποιών, με την Κριστίνα Χέντρικς σε πρώτο πρόσωπο.

Mother Jones

Από τα καλύτερα longform ρεπορταζοκείμενα που βρίσκει κανείς οπουδήποτε, το Mother Jones κυκλοφορεί αυτό το μήνα με εξώφυλλο-homage στην αισθητική του ταμπλόιντ.

Stylist

Αγγλικό περιοδικό για το στυλ. Με μουντιαλικό εξώφυλλο. Όχι, αλήθεια, δες το προσεκτικά. Και μουντιαλικό είναι, και ευφυέστατο επίσης.

M

Ωραίο concept για το ένθετο της Monde πάνω στη ζωή της Τσέλσι Κλίντον που κινείται… γρήγορα; αργά; και τα δύο μαζί; Μμ. *ξύνει μούσι*

Sport

Το αγγλικό αθλητικό περιοδικό δε θα μπορούσε να μην έχει Μουντιάλ στο εξώφυλλο, αλλά η σύνθεση είναι φανταστική, με μουντιαλικούς ήρωες στη βάση του τροπαίου.

Adbusters

Ακτιβιστικό περιοδικό για διάφορα κοινωνικά θέματα με τον φανταστικό κεντρικό τίτλο ‘Rewild the Child’. REWILD THE CHILD. Θέλω να γυριστεί ταινία με αυτό τον τίτλο, δε με νοιάζει καν τι θα είναι.

Metropoli

Χωρίς το αγαπημένο μας pop culture ένθετο η στήλη δε βγαίνει στον αέρα, το έχετε καταλάβει. Πόσο μάλλον όταν έχει όντως αφιέρωμα στην ποπ και αλλάζει και το λογότυπό της με ένα έξτρα “p” για να χωρέσει όλη τη λέξη pop στο όνομά του. Μπράβο παιδιά.

Open Skies

Περιοδικό αερογραμμής με έναν vintage Πελέ για το γούρι του Μουντιάλ.

Polska

Ακαθόριστα cool μουντιαλικό εξώφυλλο.

Thursday

Το αγαπημένο ένθετο από το Ομάν πανηγυρίζει (;) κι αυτό για την έναρξη του Μουντιάλ με μια τρομερή αναπαράσταση του φετινού λογοτύπου.

Not Today

Ταϊβανέζικο περιοδικό για την τέχνη και τη ζωή με ένα εκπληκτικό εξώφυλλο κι ας μην ξέρουμε τι σημαίνει, εξάλλου ούτε το ‘για την τέχνη και τη ζωή’ ξέρουμε τι σημαίνει.

Corporate Knights

Καναδέζικο business περιοδικό, και να, πάλι αυτοί οι Καναδοί που ασχολούνται με ζητήματα όπως η υγεία και το περιβάλλον. Εξωφυλλάρα.

What’s On

Τι έχει στην τηλεόραση; Εσύ τι λες;

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Volksrant Magazine

Παιδιά κάποιος έπρεπε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να το κάνει αυτό. Θέλω να αγοράσω αυτό το τεύχος και να κάνω το εξύφυλλό του αφίσα. ΜΠΡΑΒΟ.

(Για περισσότερα φανταστικά εξώφυλλα περιοδικών, όρμα στο coverjunkie.)