ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοφαγικό mashup v92: Πώς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο

Όλα τα λινκς, οι ειδήσεις, τα εξώφυλλα που χρειάζεται να ξέρεις αυτή τη βδομάδα από τον χώρο του βιβλίου.

Πολλά βιβλία έχουμε σήμερα, χαμός γίνεται, αλλά ταυτόχρονα θα μιλήσουμε και για εξώφυλλα, συγγραφείς, δραματοποιημένα διηγήματα στο ραδιόφωνο, πάμε να τα δούμε ένα-ένα και να γεμίσουμε και αυτή τη Δευτέρα με αναγνώσματα.

Ο FRED ARMISEN ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ένα από τα πιο αστεία segments του ‘Late Night with Seth Meyers’ ήταν πάντα οι improvised αλληλεπιδράσεις του Meyers με τον Fred Armisen, που εξακολουθεί να περνά συχνά-πυκνά από το set της εκπομπής και να εκτελεί χρέη bandleader.

Στο καινούριο κομμάτι της εκπομπής που αφορά τους 2 τους, ο Armisen ισχυρίζεται πως μπορεί να καταλάβει την υπόθεση του βιβλίου μόνο από το εξώφυλλο, αφού ο χρόνος του δεν επαρκεί για να διαβάζει όσα βιβλία θα ήθελε αλλά ταυτόχρονα δε θέλει να μένει και πίσω. Κ αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει, με τον Meyers να του δείχνει μέσα στην περασμένη εβδομάδα τα ‘Dreams of Falling’ της Karen White, ‘The Gray Ghost’ του Clive Cussler, ‘A Gentleman in Moscow’ του Amor Towles και ‘The Summer Sail’ της Wendy Francis. Κάτι παρόμοιο είχαν κάνει και παλιότερα, όταν στο “Fred Armisen’s Extremely Accurate TV Recaps” ο Armisen εξηγούσε το τι συμβαίνει σε μια τηλεοπτική σειρά ακούγοντας απλά τον τίτλο της.

Πιο κοντά πέφτει μάλλον στο ‘Ένας τζέντλεμαν στη Μόσχα’, αφού κάτι λέει περί ενός ξενοδοχείου, θα σας αφήσω να δείτε το βίντεο μόνοι σας και να κρίνετε αν τελικά όντως μπορεί να κρίνει την υπόθεση απλά κοιτώντας το εξώφυλλο.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Φίλες και φίλοι του Βιβλιοφαγικού mashup, σήμερα θα μιλήσουμε για μπόλικα βιβλία, μιας και η περασμένη εβδομάδα είδε πολλούς ενδιαφέροντες τίτλους να χτυπάνε τα ράφια των βιβλιοπωλείων, σε μια από τις τελευταίες εβδομάδες της φετινής εκδοτικής σεζόν που είναι γεμάτες με φρέσκα αναγνώσματα.

Ας ξεκινήσουμε με τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, που συνεχίζουν την έκδοση βιβλίων του Stephen King με το μυθιστόρημα ‘Το σκοτεινό μισό’ (‘The Dark Half’, 1989), την ιστορία του Θαντ Μπόμοντ που αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη συγγραφική του καριέρα, σταματώντας να γράφει πια ως “Τζορτζ Σταρκ”. Έτσι σκοτώνει το alter ego του, αλλά σύντομα μια σειρά δολοφονιών φαίνονται να έχουν διαπραχθεί από τον Σταρκ. Μόνο που αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια μιας και ο “Τζορτζ Σταρκ” είναι απλά ένα ψευδώνυμο, σωστά; Ο Θαντ θα ανακαλύψει σύντομα πως όλα είναι δυνατά.

Κι από το θρίλερ του King σε ένα από τα bestsellers του 2018, αφού ο εκδοτικός μας φέρνει το αγωνιώδες ‘Η σύζυγος ανάμεσά μας’ (‘The Wife Between Us’, 2018) των Greer Hendricks και Sarah Pekkanen. Το βιβλίο παρακολουθεί 2 νεαρές γυναίκες, την πρώην σύζυγο Βανέσα και την επόμενη σύζυγο Νέλι. Οι 2 τους αγαπούν και διεκδικούν τον Ρίτσαρντ, έναν επιτυχημένο άντρα, με τη Βανέσα να ζηλεύει και να μην είναι έτοιμη να τον αφήσει να συνεχίσει τη ζωή του, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποτρέψει το γάμο του με τη Νέλι.

Μαζί με τα παραπάνω ο Κλειδάριθμος μας φέρνει και το ‘Θα πέθαινα για σένα και άλλα χαμένα διηγήματα’ (‘I’d Die for You and Other Lost Stories’, 2017), τη συλλογή 18 ανέκδοτων διηγημάτων του F. Scott Fitzgerald που κυκλοφόρησε πέρυσι, αλλά και το συναρπαστικό ‘No Exit: Χωρίς διέξοδο’ (‘No Exit’, 2017) του Taylor Adams, όπου μια φοιτήτρια προσπαθεί μέσα στη χιονοθύελλα να σώσει ένα εγκλωβισμένο κορίτσι από τον απαγωγέα του.

Στις Εκδόσεις Ψυχογιός τώρα, έχουμε το πιο πρόσφατο μυθιστόρημα του σπουδαίου Αυστραλού συγγραφέα Peter Carey. Το ‘Πολύ μακριά απ’ το σπίτι’ (‘A Long Way From Home’, 2017) μας μεταφέρει στην Αυστραλία του 1954 και ασχολείται με τις εμπειρίες τριών ανθρώπων, της Ιρέν Μπομπς, του συζύγου της και ενός αποτυχημένου δασκάλου, καθώς συμμετέχουν μαζί στο Redex Trial, τον περίφημο αγώνα των 10,000 μιλίων, που τους φέρνει μακριά από την Αυστραλία των λευκών που γνωρίζουν, σε μια υψηλών ταχυτήτων, συναρπαστική ιστορία.

Μαζί με αυτό μας έρχεται και η επανέκδοση του ‘Εκατό χρόνια μοναξιά’ του Gabriel García Márquez σε νέα μετάφραση, μια καλή ευκαιρία να διαβάσει ακόμα περισσότερος κόσμος το σπουδαίο μυθιστόρημα που αφηγείται την ιστορία της πόλης του Μακόντο και της οικογένειας των Μπουενδία.

Πέρασμα και από τις Εκδόσεις Πατάκη, που μας φέρανε το ιστορικό μυθιστόρημα ‘Η ομορφιά είναι πληγή’ (‘Beauty Is a Wound’, 2002) του Eka Kurniawan, ένα βιβλίο που βρίσκεται αρκετό καιρό στη wishlist μου και χαίρομαι που βλέπω στα ελληνικά. Το ‘Η ομορφιά είναι πληγή’ ασχολείται με την ιστορία της Ινδονησίας και ακολουθεί τη Ντούι Άγιου, ολλανδικής και ινδονησιακής καταγωγής, που μαζί με άλλες αιχμάλωτες πολέμου κακοποιείται βάναυσα από Ιάπωνες στρατιώτες. Όταν η Ινδονησία απελευθερώνεται εκείνη προσπαθεί να επιβιώσει και γίνεται η πιο περιζήτητη πόρνη της πόλης, φέρνοντας στη ζωή 4 κόρες.

Μαζί με το must-read βιβλίο του Kurniawan ο εκδοτικός μας φέρνει την ‘Ανησυχία’ (‘Huzursuzluk’, 2017), το πιο πρόσφατο έργο του Zülfü Livaneli, το ταξίδι του Ιµπραήµ από την Κωνσταντινούπολη όπου ζει στην πόλη που γεννήθηκε στο βάθος της χώρας και ταυτόχρονα στο παρελθόν, αλλά και το ‘Πυρετός την αυγή’ (‘Fever at Dawn’, 2010) του Péter Gárdos, η μυθιστορηματοποίηση της γνωριμίας των γονιών του συγγραφέα, του Μίκλος και της Λίλι, επιζώντων του Ολοκαυτώματος που γνωρίστηκαν στη Σουηδία.

Το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε μέσα στη χρονιά ο Leonardo Padura μας φέρνουν οι Εκδόσεις Καστανιώτη, με το ‘Η διαφάνεια του χρόνου’ (‘La transparencia del tiempo’, 2018) να περιέχει την πιο πρόσφατη εμφάνιση του Μάριο Κόντε, που αναλαμβάνει να βρει ένα κλεμμένο άγαλμα. Ο Κόντε ακολουθεί την πορεία του αγάλματος, ξεκινώντας με τον άνθρωπο που απέδρασε από τον Ισπανικό Εμφύλιο φέρνοντας στην Κούβα το άγαλμα ως λαθρεπιβάτης και συνεχίζει στην Αβάνα, όπου έρχεται αντιμέτωπος με το κύκλωμα του εμπορίου έργων τέχνης.

Ενδιαφέρον και το ‘BalkaNoir’, μια ανθολογία που περιέχει πρωτότυπα διηγήματα σημαντικών σύγχρονων συγγραφέων της αστυνομικής λογοτεχνίας από επτά βαλκανικές χώρες, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία και την Τουρκία, δίνοντάς μας ένα πολύ καλό δείγμα για το τι παράγει το είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Επίσης από τις Εκδόσεις Καστανιώτη έχουμε το ‘Τραμ 83’ (‘Tram 83’, 2014) του Fiston Mwanza Mujila, όπου σε μια απροσδιόριστη αφρικανική πόλη, γεμάτη με ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό της πλούτο, βρίσκεται το Τραμ 83, το μοναδικό μπαρ της περιοχής που μαζεύει ύποπτες προσωπικότητες και όμορφα κορίτσια. Εκεί, θα συναντήσουμε τον Λισιέν που το μόνο που θέλει είναι να γράφει και τον φίλο του Ρέκβιεμ, έναν μικροαπατεώνα που ζει κλέβοντας.

Κλείνουμε σήμερα με την έκδοση του ‘Metro 2035’ (2015), το τρίτο μέρος της τριλογίας του Dmitry Glukhovsky που ακολουθεί τον Αρτιόμ στη ζωή του στα υπόγεια του μετρό της Μόσχας μετά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που σάρωσε τα πάντα. Μαζί με αυτό, επανεκδόθηκαν και τα προηγούμενα ‘Metro 2033’ και ‘Metro 2034’ με νέα εξώφυλλα, αναζητήστε τα στα βιβλιοπωλεία.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κι αφού δώσαμε αρκετά νέα αναγνώσματα σε όσους διαβάζουν στα ελληνικά, ας δώσουμε και μερικά σε όσους επιλέγουν να διαβάζουν στα αγγλικά ή απλά θέλουν να μένουν ενημερωμένοι για το τι κυκλοφορεί στην Αμερική. Έτσι για πιο δίκαια δηλαδή.

The Great Believers’ της Rebecca Makkai, ένα βιβλίο που πλέκει την ιστορία ενός διευθυντή μιας γκαλερί τέχνης, του οποίου οι φίλοι χάνονται στην επιδημία του AIDS στο Σικάγο των 1980s και εκείνη μια μητέρας που έχει αποξενωθεί από την κόρη της και τώρα προσπαθεί να τη βρει το Παρίσι του σήμερα.

History of Violence’ του Édouard Louis, ένα bestseller στη Γαλλία, βασισμένο στην πραγματική ιστορία του συγγραφέα, ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2012 βιάστηκε και παραλίγο να δολοφονηθεί από έναν άντρα, πράξη που τον έκανε να επιστρέψει πίσω στο χωριό του, να καταγράψει τις συνέπειες της σεξουαλικής βίας και να ρίξει μια ματιά στη Γαλλική κοινωνία γενικότερα.

The Grey Bastards’ του Jonathan French, που ασχολείται με μια συμμορία μιγάδων orcs που η κοινωνία αντιμετωπίζει με μίσος και ζει σε μια έρημη περιοχή, προστατεύοντας τον ανθρώπινο πολιτισμό από τα καθαρόαιμα orcs, αλλά ένα μυστικό υπάρχει στην αδελφότητά τους, όπως και η απειλή κάποιων πολύ σκοτεινών μαγικών που θα απειλήσουν τα πάντα.

Tell the Machine Goodnight’ της Katie Williams, μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας για τις σχέσεις και την ποπ ψυχολογία του σύγχρονου κόσμου, στην οποία μια γυναίκα που εργάζεται ως “τεχνικός χαράς”, με τη δουλειά της να είναι ακριβώς το να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους, ανακαλύπτει πως δυσκολεύεται πολύ να φέρει οποιαδήποτε χαρά στη ζωή του κυκλοθυμικού, εφήβου γιου της.

The Melody’ του Jim Crace, για τον μουσικό Alfred Busi, που ζει μόνος του σε μια βίλα στη Μεσόγειο και παρότι είναι διάσημος στην πόλη του για τα τραγούδια του, ο πρόσφατος θάνατος της γυναίκας του τον έχει οδηγήσει σε μια πιο ήσυχη ζωή, μέχρι που του επιτίθεται ένας μυστηριώδης εισβολέας που δε φαίνεται να είναι ούτε άνθρωπος ούτε ζώο, με την επίθεση να εκκινεί μια σειρά γεγονότων που θα ρίξουν μια σκιά στην καριέρα του Busi και θα αλλάξουν για πάντα την πόλη του.

Witchmark’ της C.L. Polk, όπου ένας νεαρός άντρας με το ανεπιθύμητο χάρισμα της μαγείας φεύγει για τον πόλεμο ώστε να ξεφύγει από το να κλειστεί σε ένα άσυλο για μάγους ή να υπηρετήσει την οικογένειά του, αλλά ούτε καν το να υποδυθεί το θάνατό του δε θα τον αποτρέψει από το να αποκαλύψει κατά λάθος τις δυνάμεις του ή να τις χρησιμοποιήσει για να ερευνήσει μια δολοφονία.

Providence’ της Caroline Kepnes, που επικεντρώνεται στη φιλία του Jon και της Chloe, μέχρι την απαγωγή του Jon λίγο πριν εξομολογηθεί τα πραγματικά του συναισθήματα στην Chloe, με εκείνη να προσπαθεί να προχωρήσει τη ζωή της και όταν ο Jon απελευθερώνεται ανακαλύπτει πως έχει υπερφυσικές δυνατότητες που μπορούν να βλάψουν ειδικά την αγαπημένη του φίλη.

Number One Chinese Restaurant’ της Lillian Li, που καταγράφει το σύμπαν του εστιατορίου Beijing Duck House στο Rockville, που λειτουργεί από μια οικογένεια και από υπαλλήλους που βρίσκονται χρόνια στο μαγαζί, οι ζωές των οποίων μπλέκονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όταν χτυπά η καταστροφή.

Ο GEORGE SAUNDERS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την επίσκεψη ενός σπουδαίου συγγραφέα θα έχουμε αυτό το Σάββατο στην Αθήνα, αφού ο George Saunders, νικητής του τελευταίου Man Booker Prize για το ‘Λήθη και Λίνκολν’ του και ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς διηγηματογράφους, θα βρεθεί στην πρωτεύουσα για να συναντήσει τους αναγνώστες του και να υπογράψει τα βιβλία του.

Η εκδήλωση, στην οποία ο Saunders θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή του στα ελληνικά Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Αμερικανική λογοτεχνία και ποιο είναι το μέλλον της, εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνας 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Πάρτε λοιπόν τα αντίτυπα των βιβλίων του που έχετε στη βιβλιοθήκη σας και περάστε μια βόλτα από το Polis Art Cafe στο Αίθριο της Στοάς Βιβλίου, όπου αυτό το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20:00 θα βρεθεί ο συγγραφέας.

 

AND NOW, THIS

Με αυτό το doodle γιόρτασε η Google τα 71α γενέθλια της συγγραφέως Octavia E. Butler, μιας γυναίκας που μεγαλούργησε στην επιστημονική φαντασία και πέθανε πρόωρα το 2006 σε ηλικία 58 ετών.

Αν θέλετε να μάθετε λίγα περισσότερα πράγματα για την Octavia E. Butler, κάντε μια βόλτα από τα κείμενα του Tor και του Quartz.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ #INSTAVIVLIO

Τη μια μέρα κάτι αρχίζει να αχνοφαίνεται στο συνδυασμό βιβλίο-παραλία στο #instavivlio και την επόμενη αρχίζει να ξαναβρέχει, με αποτέλεσμα στην έναρξη της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου το χάσταγκ της ελληνικής βιβλιοφιλικής κοινότητας στο Instagram να παραμένει σχεδόν beach-free. Για να δούμε όμως τι μας γυάλισε εμάς από τις φωτογραφίες της περασμένης εβδομάδας.

"Οταν έρχεται κάποιος απέξω, με τα ρούχα γεμάτα άνεμο και το πρόσωπο ακόμα κρύο, μου 'ρχεται να χώσω το κεφάλι μου κάτω από τις κουβέρτες για να μη σκεφτώ : 'Ποτε θα μπορέσουμε και εμείς να αναπνεύσουμε ελεύθερα καθαρό αέρα;' Και καθώς δεν μπορώ να χώνω το κεφάλι μου κάτω απο τις κουβέρτες, αλλά πρέπει αντίθετα να το κρατάω ψηλά και να φέρομαι με αξιοπρέπεια, οι σκέψεις αυτές μου 'ρχονται οχι μόνο μια φορά αλλά πολλές, εκατομμύρια φορες. Πίστεψε με, όταν είσαι κλεισμένος μέσα επί ενάμισι χρόνο, έρχονται φορές που δεν αντέχεις άλλο. […] Να κάνω ποδήλατο, να χορεύω, να σφυρίζω, ν' ανακαλύψω τον κόσμο, να νιώθω νέα, να ξέρω ότι είμαι ελεύθερη, αυτά είναι τα πράγματα που θέλω, κι ωστόσο δεν πρεπει να δείξω τίποτα, γιατι-σκεψου λιγάκι – αν αρχίσουμε κι οι οχτώ να παραπονιόμαστε ή να κυκλοφορούμε με κατεβασμένα μούτρα, που θα καταλήγαμε; " Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ. Το διάβασα πρώτη φορά όταν ήμουν 10 χρονών, δεν θυμάμαι τι μπορεί να καταλάβαινα για πόλεμο ή φόβο όταν τα διάβαζα, αλλα το μόνο που θυμάμαι ήταν η αναφορά για τους θαλάμους αερίου. Μου ήταν αδιανόητο να πιστέψω κάτι τέτοιο, να καταλάβω τι μπορεί να ήταν και γιατί να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο σε άλλον άνθρωπο. Πριν δυο μήνες ήμουν στο Αμστερνταμ και επισκέφτηκα το σπιτι της Αννας, ανατριχιαστικό και ασύλληπτο πως εκεί πέρα έμεναν για τόσο καιρό κρυμμένοι 8 άνθρωποι. Μεσα στο φόβο και την πείνα, η Αννα μπορεί να ωρίμασε πολύ γρήγορα αλλα συνέχιζε να ονειρεύεται. Να ελπίζει για μια ελεύθερη ζωή, να κάνει όνειρα για το μέλλον, να θέλει να συνεχίσει το σχολείο, να θέλει να μάθει, να θέλει να μιλήσει και να ακουστεί. Μια φωνή που μας μιλάει ακόμα. #instaholland #instalifo #instavivlio #annafrank #bookaddict #greekbooks #greekbookstagram #bookphotography #bookstagram #ig_reads #ig_europe #amsterdam #athensvoice #bookpassion #amreading #thenetherlands #vresxrono #ekdoseispataki #ilovebooks #bookish #reading #books #annefrankhaus #annefrank #instaamsterdam

A post shared by Georgia. ? (@gigi_booksworld) on

no smoking in the back room  #bookstagram #amsterdam #instavivlio

A post shared by Despoina Foulatziklidou (@despoina_foula) on

ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ PENGUIN

Κάθε χρόνο η Penguin Random House, ένας από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους εκδοτικούς στον κόσμο, διοργανώνει τα δικά της Design Awards, βραβεία σχεδιασμού εξωφύλλου δηλαδή, όπου προκαλεί/προσκαλεί φοιτητές designers να φτιάξουν νέα εξώφυλλα για ένα fiction, ένα nonfiction και ένα παιδικό βιβλίο.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 2010, με τα nonfiction βιβλία να προστίθενται στα fiction και στα παιδικά το 2015, αυξάνοντας από 2 σε 3 τις κατηγορίες των βραβείων. Φέτος τα βιβλία που επιλέχθηκαν και στα οποία διαγωνίστηκαν οι φοιτητές ήταν τα ‘Animal Farm’ του George Orwell, ‘A Brief History of Time’ του Stephen Hawking και ‘Noughts & Crosses’ της Malorie Blackman.

Στο site μπορείτε να δείτε τα 10 βιβλία που βρέθηκαν στις τελικές shortlists, ποια πέρασαν στην 5άδα και κέρδισαν έπαινο, αλλά και τους 3 πρώτους νικητές για την κατηγορία Fiction, την κατηγορία Nonfiction και την κατηγορία Παιδικών Βιβλίων. Δείτε τα και τα 30 φανταστικά εξώφυλλα και διαλέξτε κι εσείς αυτό που θα βγάζατε πρώτο και θα θέλατε στη βιβλιοθήκη σας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ RAY BRADBURY

20+ χρόνια πριν, πίσω στο 1995, παίχτηκαν στο BBC Radio 4 δραματοποιημένες 6 από τις ιστορίες του Ray Bradbury, με τον τίτλο ‘Ray Bradbury’s Tales of the Bizarre’ και αφηγητή τον Kerry Shale. 2 χρόνια αργότερα, το 1997, ακολούθησε και δεύτερη σειρά, αυτή τη φορά με 6 νέες ιστορίες και αφηγητές τους Liam Brennan και Vari Sylvester.

Ερημωμένες φάρμες, ηλεκτρικές γιαγιάδες, μυστηριώδη ξενοδοχεία, άνθρωποι που αποκλείονται στον Άρη, άνεμοι που ζητούν εκδίκηση, παράξενα βάζα, οι 12 ιστορίες του Bradbury τα έχουν όλα και τα επεισόδια των 2 σειρών επιστρέφουν συχνά στο ραδιόφωνο του BBC για να προσφέρουν συγκινήσεις σε φανς του συγγραφέα, της επιστημονικής φαντασίας, των δραματοποιημένων ιστοριών στα FM και του παράξενου γενικότερα.

Αυτό συμβαίνει και τώρα, που η δεύτερη σειρά παίζεται αυτές τις μέρες στο BBC Radio 4, με τα επεισόδια να βρίσκονται και στο iPlayer Radio ώστε να τα ακούσετε. Όχι όλα όμως και όχι για πολύ, αφού η πρώτη σειρά δεν είναι διαθέσιμη και υπάρχει χρονικός περιορισμός για το μέχρι πότε θα είναι διαθέσιμα όσα βρίσκονται τώρα στο site. Έτσι σας έχω μια καλύτερη λύση:

Μπορείτε να ακούσετε και τα 12 ημίωρα της πρώτης και της δεύτερης σειράς των αλλόκοτων ιστοριών του Ray Bradbury στο Internet Archive, ξεκινώντας με το παρακάτω πρώτο επεισόδιο που έχει τον τίτλο ‘Night Call Collect’, κομμάτι της συλλογής διηγημάτων ‘I Sing the Body Electric!’ του 1969. Καλή διασκέδαση!

RANDOM LINKS

Το ελληνικό παιδικό και εφηβικό βιβλίο τη χρονιά που πέρασε, τα καλύτερα βιβλία της επιστημονικής φαντασίας και του φανταστικού για τη χρονιά μέχρι στιγμής, η Elena Ferrante για τον νέο ξενοφοβικό πρωθυπουργό της Ιταλίας και 10 βιβλία για να διαβάσουμε μετά την ‘Τετραλογία της Νάπολης’ της, ο Barack Obama προτείνει βιβλία, οι ‘Μάγισσες’ του Roald Dahl θα ξαναγίνουν ταινία, το προφίλ της πρώτης ανοιχτά γκέι γυναίκας της Κινεζικής λογοτεχνίας, γιατί οι Τούρκοι φοιτητές καταφεύγουν στη speculative λογοτεχνία, το πρώτο Μουντιάλ χωρίς τον Eduardo Galeano και 7 βιβλία που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, τα 28 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του 2018 σύμφωνα με το Goodreads, η νικήτρια του φετινού Carnegie Medal προειδοποιεί για την υπεραπλουστευμένη γλώσσα των παιδικών βιβλίων, ο Owen King μιλά για την εμπειρία του να ηχογραφεί audiobooks για λογαριασμό του μπαμπά του Stephen King, το μεγαλύτερο εξωφυλλικό τρεντ της χρονιάς, για το τερατώδες βιβλίο του ‘Frankenstein’, χρειαζόμαστε περισσότερες queer ιστορίες στις οποίες δεν υποφέρει κανείς, τα 40 καλύτερα βιβλία για τη μουσική, μαθαίνοντας τα παιδιά να αγαπούν τα μυστήρια με τη βοήθεια του ‘Scooby Doo’, ο θάνατος στα παιδικά βιβλία φανταστικού είναι συχνότερος από ό,τι φανταζόμαστε, για την εξέλιξη της Πακιστανικής αγγλόφωνης λογοτεχνίας, 50 βιβλία που μιλούν για συγγραφείς, για το world-building στα nonfiction βιβλία, τι αποκαλύπτουν οι λογοτεχνικές αναφορές του ‘Westworld’ για το φινάλε της 2ης σεζόν, πώς η ανάγνωση του Proust μπορεί να σας καταστρέψει τη ζωή, η ξεχασμένη ιστορία της ‘Anne of Green Gables’, για τις γυναίκες στη σύγχρονη κατασκοπευτική λογοτεχνία, 15 βιβλία για να κατανοήσετε τη σύγχρονη δημοσιογραφία, γιατί μας αρέσει να διαβάζουμε για κλέφτες και κομπιναδόρους, ο μύθος που λέει πως οι Dostoevsky και Dickens συναντήθηκαν το 1862 δεν είναι αλήθεια, ενέπνευσε άραγε το Moby-Dick ο μεγαλύτερος πίνακας της Βόρειας Αμερικής, πώς κάνεις queer τη ρομαντική κωμωδία, οι 10 κανόνες του καλού δανειστή βιβλίων.

ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΙΚΑ MASHUPS