ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ugly naked guys: Οι ήρωες χωρίς πρόσωπο των σειρών

Your face doesn’t sound familiar at all. 8+1 faceless των σειρών.

Πολύ πριν από τους Faceless Men του ‘Game of Thrones’, υπήρχαν οι Faceless των σειρών (σύγκριση στην πραγματικότητα καθόλου ακριβής, γιατί οι Faceless Men όχι μόνο δείχνουν το πρόσωπό τους αλλά δείχνουν και πολλά άλλα πρόσωπα, αλλά τι τα θες, κάπως πρέπει να αρχίσει και το άρθρο μας).

Το να μην δείχνεις ένα πρόσωπο για το οποίο μιλάς ή ακούς συνέχεια στη σειρά είναι από τα καλύτερα τρικ της κωμωδίας, μιλάμε πρακτικά για αστείο με επιτυχία 100%. Το μυστικό της επιτυχίας βέβαια είναι no matter what και όσο και αν το θέλει ο θεατής, να μην δείξει ποτέ τον faceless. Ας δούμε λοιπόν ποιοι ήταν οι καλύτεροι από όλους. Εκείνοι που δε θα ξεχάσουμμε κι ας μην τους είδαμε ποτέ.

O STUART HUGHES, Ο 44ος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ‘VEEP’

Η Julia Louis-Dreyfus έχει το funny bone, πώς να το κάνουμε. Έχει στην πλάτη της το ‘Seinfeld’, το ‘The New Adventures of Old Christine’ που δεν τρελαινόμαστε αλλά είχε και τα καλά του (κυρίως εκείνη δηλαδή), και τα τελευταία πέντε χρόνια το ‘Veep’ για τον οποίο ρόλο κερδίζει κάθε χρόνο το Εmmy. Από ό,τι φαίνεται ο Πρόεδρος Stuart Hughes είναι ο μόνος που έχει αγνοήσει συστηματικά την Dreyfus. Όλα εδώ πληρώνονται όμως γιατί η 6η θα συνεχίσει χωρίς αυτόν (αν και στην πραγματικότητα πάντα χωρίς αυτόν ήταν- πόσο κάρμα πια;).

H MRS. WOLOWITZ ΑΠΟ ΤΟ ‘THE BIG BANG THEORY’

Για κάποιο λόγο συνεχίζεται ακόμη το ‘Big Bang Theory’ αλλά μαζί του δε θα συνεχίσει και η Mrs. Wolowitz αφού πέθανε στην 8η σεζόν. Η φωνή της ακούστηκε σε πολλά επεισόδια, όμως για χρόνια η όψη της παρέμενε στην φαντασία μας. Για το μέγεθος της πολλά είχαν ειπωθεί  και κυρίως από το στόμα του αγαπημένου της γιου, μέχρι το επεισόδιο ‘The Spoiler Alert Segmentation’ της έκτης σεζόν που επιτέλους βλέπουμε την σιλουέτα της αλά Mοmmy Two Shoes. Κατά την διάρκεια των εφιαλτικών στιγμών που πέρασε ο Raz μαζί της βλέπουμε το μαλλί της και τα χέρια της αλλά τίποτα από το πρόσωπό της.

H DIANE ΑΠΟ ΤΟ ‘TWIN PEAKS’

Σε κάθε επεισόδιο ο Agent Cooper καταγράφει σε ένα μαγνητόφωνο τις σκέψεις του με σκοπό να της δώσει στην γραμματέα του, Diane. Η Diane δεν εμφανίζεται ούτε ακούγεται ποτέ. Στη σειρά μάλιστα δεν αναφέρεται καν το γεγονός ότι είναι γραμματέας του Agent Cooper γεγονός που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Στο βιβλίο όμως ‘The Autobiography of F.B.I. Special Agent Dale Cooper: My Life, My Tapes’ αναφέρεται ξεκάθαρα πως είναι η γραμματέας του. Ίσως μάθουμε το 2017 (δε θα ποντάραμε κιόλας).

UPDATE: Το μάθαμε και όμως. Είναι η Laura Dern.

Ο CHARLIE ΑΠΟ ΤΟ ‘CHARLIE’S ANGELS’

Είτε μιλούμε για τη σειρά  που έπαιζε η Farrah Fawcett είτε για τις ταινίες που αναβίωσε η Drew Barrymore, o Charlie ήταν η ψυχή του σόου. Μόνο η ψυχή βέβαια, γιατί το σώμα δεν το είδαμε ποτέ.

O UGLY NAKED GUY (ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ)

Σχεδόν (ούτε καν) ο έβδομος της παρέας των ‘Friends’ (άλλη μία δημοσιογραφική υπερβολή), ο Ugly Naked Guy ήταν μία σταθερή παρουσία στη σειρά. Έμενε απέναντι από τη Rachel και τη Monica και συνήθιζε να κυκλοφορεί με αδαμιαία περιβολή. Στο παρελθόν ήταν όμορφος ή έστω cute όπως μαθαίνουμε στο ‘The One With The Flashback’ αλλά κάπου τότε άρχισε να παχαίνει. Είδαμε την πλάτη του, όταν ο Ross πήγε να τον γνωρίσει με σκοπό να πάρει το διαμέρισμά του το οποίο και κατάφερε χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα. Φέτος το καλοκαίρι είχαμε την μεγάλη αποκάλυψη του Ugly Naked Guy, αλλά αφού έγινε εκτός του πλαισίου της σειράς δεν μας πειραζει.

Η ΝΙΝΕΤΑ (ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ)

Η Νινέτα δεν θέλει κανένα κείμενο να την συνοδεύει αφού είναι η πιο γνωστή άγνωστη γυναίκα στην Ελλάδα. Δεν την είδαμε ούτε την ακούσαμε ποτέ. Ακούσαμε όμως την Ντένη να μιλάει με τις ώρες και με εκείνη και για εκείνη. Και τη φανταζόμαστε με τη μορφή της Μιμής Ντενίση. Τι, μόνο εμείς;

Η ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ‘ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ’

Άλλη μία μεγάλη κυρία των Αθηνών ήταν η Καρανάσιου. Frenemy με την Χριστίνα και τη Σάσα, μονοπωλούσε συχνά τις συζητήσεις τους. Wiki λήμμα για την Καρανάσιου υπάρχει συγκεντρωμένο εδώ.

ΔΟΚΤΩΡ CLAW ΑΠΟ TON ‘ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΣΑΪΝΗ’

Στις live action ταινίες κάναν το λάθος και τον δείξανε όπως και σε μία τραγική φιγούρα που είχε κυκλοφορήσει και αρνούμαστε να την ποστάρουμε και να καταστρέψουμε όσους αναγνώστες δεν την έχουν δει. Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό, εμείς όμως οι σκληροπυρηνικοί (τι θα γίνει με αυτές τις υπερβολές) φαν του Αστυνόμου Σαϊνη ξέρουμε ότι αυτός δεν είναι ο Δόκτωρ Claw. Στη σειρά, που αυτήν ξέρουμε αυτήν εμπιστευόμαστε, δεν φάνηκε ποτέ τίποτα παραπάνω από το δεξί του χέρι και την γάτα του και καλά κάνανε. Αυτό το χέρι και αυτή η γάτα ήταν ο Claw. Δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτα παραπάνω. Δεν θα πάρουμε, ευχαριστούμε.

DIDN’T MAKE THE CUT

H MISS BELLUM ΑΠΟ ΤΙΣ ‘POWERPUFF GIRLS’

Η Miss Bellum, η πιστή και δυναμική γραμματέας του δημάρχου της Townsville, ήταν ένα μεγάλο μυστήριο για εμάς, τους φαν των Powerpuff. Οι σατανικοί δημιουργοί της σειράς, πολλές φορές μας παίδευαν κάνοντας ότι έχουν την πρόθεση να δείξουν το πρόσωπο της, αλλά δεν το βλέπαμε ποτέ γι αυτό και ο λαιμός της κατέληγε να έχει ένα τεράστιο, δυσανάλογο μήκος. Το μόνο που πήραμε ήταν ένα μικρό ενσταντανέ αλά Jessica Rabbit σε ένα μόλις επεισόδιο και έτσι θεωρείται από πολλούς ότι έχει φανεί το πρόσωπο της. Θα το δεχτούμε γιατί κάπως έτσι την φανταζόμασταν, αλλά και πάλι έχουμε δει μόνο το μισό πρόσωπο.

Ποιος ξέρει, μπορεί να είναι Two-Face το άλλο μισό.