BREAKING BAD

Τείχος υψώνουν στο σπίτι του ‘Breaking Bad’ για να μην τους πετάνε πίτσες

Απανωτές ρίψεις πίτσας στην οροφή τους, ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες να προβούν σε αυτή τη λύση.

To ‘Breaking Bad’ έχει τελειώσει εδώ και τέσσερα χρόνια όμως οι φαν του δεν έχουν τελειώσει ακόμη μαζί του.

Το σπίτι του ‘Breaking Bad’, που κατοικείται κανονικά, δέχεται κάθε μέρα άπειρους τουρίστες που βγάζουν σέλφι στην πόρτα του, παίρνουν πέτρες από τη διακόσμηση για αναμνηστικό και πετάνε πίτσες στην οροφή.

Στο ‘Caballo Sin Nombre’, το 2ο επεισόδιο της τρίτης σεζόν ο Walter White πήγε να τα βρει με τη γυναίκα του κρατώντας μία τεράστια πίτσα και εκείνη του έκλεισε την πόρτα στα μούτρα.

Ο Heisenberg νευρίασε και φεύγοντας πέταξε την πίτσα στον αέρα και αυτή έκατσε στην οροφή.

Η σκηνή αυτή ήταν φυσικά γραμμένη ακριβώς έτσι στο σενάριο, αφού τίποτα στο ‘Breaking Bad’ δεν ήταν τυχαίο.

Όταν ο Bryan Cranston πήρε το σενάριο στα χέρια του δεν κατάλαβε τις απαιτήσεις της σκηνής. Όταν όμως έφτασε η μέρα του γυρίσματος ήταν σε φάση “θα πρέπει να πετάξω την πίτσα εκεί πάνω και να κάτσει χωρίς το κουτί;”. Και όμως το έκανε με την πρώτη και ήταν μια σπουδαία αθλητική στιγμή θα μνημονεύει αργότερα ο  ο δημιουργός της σειράς Vince Gilligan.

Για να πετύχει το πέταγμα βοήθησαν άλλοι δύο παράγοντες. Πρώτον η πίτσα έπρεπε να ήταν αρκετά μεγάλη για να φανεί καλά και δεύτερον δεν έπρεπε να είναι κομμένη σε κομμάτια, για να μην αποσυναρμολογηθεί κατά τη ρίψη ή κατά την επαφή της με τη στέγη του σπιτιού.

Πριν από 7 μήνες ο Vince Gilligan, απάντησε στις ερωτήσεις των χρηστών του Reddit. Μία από αυτές ήταν αν το επεισόδιο που o Jesse αναρωτιέται γιατί το μαγαζί δεν έκοψε τις πίτσες, γράφτηκε επίτηδες.

Ο Gilligan απάντησε, ότι το σκέφτηκαν πολύ πριν αποφασίσουν για το αν η πίτσα θα είναι κομμένη, γιατί ήξεραν ότι το να ήταν άκοπη θα εξυπηρετούσε την έκβαση της σκηνής, αλλά παράλληλα θα ήταν λάθος, αφού δεν υπάρχει πιτσαρία που να μην χωρίζει την πίτσα σε κομμάτια.

Το 2ο επεισόδιο της 4ης σεζόν λοιπόν, ‘Thirty-Eight Snub’, έβαλε το σύμπαν σε τάξη.

Στο πάρτι του Jesse έρχονται οι πίτσες που παρήγγειλαν και ο ίδιος δεν καταλαβαίνει γιατί η πίτσα δεν είναι κομμένη. Ο Badger του εξηγεί ότι είναι μέρος της προσφοράς του μαγαζιού. Με άκοπη πίτσα έχεις έκπτωση.

Οι σχολιαστές του Tinder βέβαια ενημερώνουν Gilligan και κοινό, ότι στην Ιταλία η πίτσα είναι πάντα άκοπη και ότι έτσι διατηρείται και πιο τραγανή, αφού τα υγρά toppings δεν εισχωρούν στα κενά και δεν μουλιάζει η πίτσα.

Ωραία όλα αυτά, αλλά ας γυρίσουμε στους κακομοίρηδες ιδιοκτήτες του σπιτιού που έκατσε για πρώτη φορά αυτή η πίτσα. Μέχρι και ο ίδιος ο Gilligan έκανε έκκληση στον κόσμο να σταματήσει να πετάει πίτσες 2+ χρόνια πριν.

Οι φανς όμως δεν πτοήθηκαν ούτε από αυτό και έτσι η οικογένεια που έχει το σπίτι άρχισε να χτίζει το δικό της Τείχος.

ΚΙ ΑΛΛΟ BREAKING BAD

Τι μας άφησε το ‘Breaking Bad’
Το αλφαβητάρι του ‘Breaking Bad’
Ένας γραφίστας έφτιαξε αφίσες για κάθε ένα επεισόδιο ‘Breaking Bad’
Πώς θέλαμε να τελειώσει το Breaking Bad;
O Bryan Cranston είναι καλύτερος από ποτέ στο ‘Last Flag Flying’
Τα άπαντά μας για το ‘Breaking Bad’