ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ

Το ‘Twin Peaks’ και ο David Lynch χειροκροτήθηκαν στις Κάννες όσο κανείς άλλος

Και το βραβείο Βροντοδέστερου Χειροκροτήματος για φέτος κερδίζει ο David Lynch.

Εικοσιεπτά χρόνια μετά τον Χρυσό του Φοίνικα για το ‘Wild Heart’, δεκαπέντε μετά την επίσκεψή του ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, εικοσιπέντε μετά την τελευταία φορά που είδαμε το ‘Twin Peaks’ στις μικρές μας οθόνες μετά τη φετινή επαναφορά του, και δώδεκα μετά την νίκη του βραβείου Καλύτερου Σκηνοθέτη για το ‘Mulholland Drive’, ο David Lynch άκουσε – βίωσε μάλλον καλύτερα – το μεγαλύτερο χειροκρότημα που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής στο φετινό φεστιβάλ. Πέντε λεπτών συγκεκριμένα, δηλαδή κάτι παραπάνω από αυτό για το ‘Beguiled’ της Sofia Coppola και 1 ολόκληρο λεπτό παραπάνω από του ‘Okja’ του Bong Joon Ho (που λατρέψαμε).

Μαζί με τον Lynch, στο κόκκινο χαλί βρέθηκαν η σύζυγός του και σταρ του ‘Twin Peaks’, Emily Stofle και ο Kyle MacLachlan, γνωστός σε σένα ως Agent Dale Cooper, με τη γυναίκα του και παραγωγό του ‘Project Runway’, Desiree Gruber.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ‘Twin Peaks’ ταξιδεύει μέχρι τις Κάννες. Η μικρή πόλη με τα μεγάλα μυστικά είχε βρεθεί ξανά στο φεστιβάλ το 1992 με την prequel ταινία ‘Twin Peaks: Fire Walk With Me’. Η ταινία είχε λάβει επιεικώς κακές κριτικές και γι’ αυτό φέτος ο Lynch ευχήθηκε από το κόκκινο χαλί να του πάνε καλύτερα τα πράγματα.

Το σπόιλερ ότι πήγαν όλα καλά στο δώσαμε ήδη, οπότε δε χρειάζεται drumroll. Ο διευθυντής του φεστιβάλ πάντως, Thierry Fremaux, θα το έκανε από μόνος του αν μπορούσε.

“Είναι υπέροχο να έχεις φίλους εδώ που έχουν βοηθήσει να γραφτεί η ιστορία του event. Τον Lynch που κέρδισε το Palme d’Or για το ‘Wild at Heart’ το 1990 και έγινε τακτικός του φεστιβάλ κερδίζοντας το βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη για το ‘Mulholland Drive’ του 2005, τον λατρεύουν εδώ. Ακόμα κι αν είχε κάνει ένα animated ντοκιμαντέρ δύο λεπτών θα τον είχαμε καλέσει. Η επιστροφή του David Lynch πίσω από την κάμερα είναι ένα γεγονός”.

Στο μεταξύ εσύ βλέπεις τη νέα σεζόν ‘Twin Peaks’ κάθε Δευτέρα στις 23.00 μ.μ. αποκλειστικά στην COSMOTE TV, λίγες ώρες μετά την προβολή της στην Αμερική, και φρεσκάρεις τη μνήμη σου με τους προηγούμενους κύκλους που θα βρεις on demand στο COSMOTE TV PLUS.