GAME OF THRONES

Η νέα σειρά των δημιουργών του ‘Game of Thrones’ θα έχει σκλάβους σε μια εναλλακτική Αμερική

Το δίδυμο των Benioff και Weiss ανακοίνωσε το επόμενό τους πρότζεκτ για το ΗΒΟ που ήδη ξεσηκώνει αντιδράσεις.

Το ‘Game of Thrones’ έχει ήδη μπει στην τελική του ευθεία και ήδη αυτή τη βδομάδα όλη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την αρχή της νέας (προτελευταίας) σεζόν. Αυτό φυσικά έχει κάνει το ΗΒΟ, και τους θεατές βεβαίως, να αναζητούν ήδη τη συνέχεια για τον κόσμο του Westeros, μέσα από τα διάφορα προτεινόμενα spin-offs.

Όμως για τους ίδιους τους δημιουργούς της τηλεοπτικής σειράς, η προτεραιότητά τους φαίνεται να είναι άλλη.

Οι Benioff και Weiss, το δίδυμο δηλαδή πίσω από τη διασκευή-φαινόμενο, ήταν δεδομένο πως θα βρισκόταν σε τεράστια ζήτηση για οτιδήποτε αποφάσιζαν να κάνουν μετά, ευρισκόμενοι σε μια από αυτές τις σπάνιες θέσεις στη βιομηχανία που οτιδήποτε κι αν πρότειναν κάπου, η απάντηση θα ήταν “ναι, βεβαίως”. Και φυσικό ήταν το ΗΒΟ να θέλει να τους κρατήσει στην οικογένεια.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES

Διάβασε το recap της πρεμιέρας του 7ου κύκλου

Έτσι, ακόμα κι ένα concept δύσκολο όπως το ‘Confederate’, παίρνει το πράσινο φως.

Στη νέα τους σειρά, που ανακοινώθηκε χθες, οι Benioff και Weiss θα αφηγηθούν την ιστορία μιας παράλληλης Αμερικής στα πρόθυρα του Τρίτου Εμφυλίου Πολέμου, όπου οι πολιτείες του Νότου αποσχίστηκαν και η δουλεία παραμένει ζωντανή και νόμιμη, έχοντας εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο θεσμό.

(Ως τώρα ακούγεται σαν το σπουδαίο ντοκιμαντέρ ‘13th’ της Ava DuVernay, αλλά πάμε παρακάτω.)

Η σειρά, σύμφωνα με το Variety, θα ακολουθεί ένα μεγάλο σύνολο χαρακτήρων και στις δύο πλευρές της αποστρατικοποιημένης ζώνης: μαχητές ελευθερίας, κυνηγούς σκλάβων, πολιτικούς, υπέρμαχους της κατάργησης της σκλαβιάς, δημοσιογράφους, μέλη της διοίκησης μιας πολυεθνικής με σκλάβους, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Φοβερό; Είναι λες και, εν έτει 2017, οι Benioff και Weiss κατάφεραν να σκεφτούν το concept σειράς που θα ξεσήκωνε τις πιο παθιασμένες συζητήσεις σαρώνοντας τα social media. Το concept ανακοινώθηκε χθες βράδυ κι ήδη το twitter μοιάζει με πεδίο πολεμικής σύρραξης.

Σύνθεση: Joblo.com

Φυσικά οι ιστορίες εναλλακτικών κόσμων δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά έχει τρομερό ενδιαφέρον το πώς οι δημιουργοί του ‘Game of Thrones’ (το οποίο ωστόσο πρέπει να θυμίσουμε πως δεν περιλάμβανε ποτέ μαύρους χαρακτήρες ιδιαίτερης σημασίας) σκοπεύουν να εφαρμόσουν τη φόρμουλα της επιτυχημένης σειράς τους σε ένα τρομερής κοινωνικής λεπτότητας ζήτημα που αφορά πάρα πολύ τον σημερινό, αληθινό κόσμο. Μαζί τους ως συν-σεναριογράφους και συμπαραγωγούς θα έχουν τη Nichelle Tramble Spellman (των ‘Justified’ και ‘The Good Wife’) και τον Malcolm Spellman (του ‘Empire’).

“Συζητούσαμε το ‘Confederate’ για χρόνια, αρχικά ως ιδέα για ταινία,” λένε οι Benioff και Weiss. “Αλλά η εμπειρία μας στο ‘Game of Thrones’ μας έπεισε πως τίποτα δεν προσφέρει καλύτερο και μεγαλύτερο αφηγηματικό καμβά από ό,τι το ΗΒΟ. Δεν θα υπάρχουν δράκοι ή White Walkers σε αυτή τη σειρά, αλλά θα δημιουργήσουμε έναν κόσμο,” συμπληρώνουν.

Το Westeros μπορεί να το αποχαιρετήσουμε σε ένα χρόνο από τώρα (προσωρινά έστω) αλλά ανάμεσα στο ‘Westworld’ και στο ‘Confederate’, το ΗΒΟ φαίνεται πως δε θα ξεμείνει από μεγάλους φανταστικούς κόσμους τώρα εδώ κοντά.

Το ‘Confederate’ θα ξεκινήσει παραγωγή μετά το τέλος του ‘Game of Thrones’, οπότε έχουμε ακόμα έναν πολύ μακρύ δρόμο μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση, ακούγεται ως μια ιδέα τρομερά δύσκολη όσο και τρομερά φιλόδοξη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Τα πάντα για το ‘Game of Thrones’