GAME OF THRONES

Game of Thrones: Επιτέλους θα λυθεί ένα μυστήριο από τον 1ο κύκλο

Το τέλος θα μας ταξιδέψει στην αρχή για να δώσει απαντήσεις.

Θα μιλήσουμε σύντομα για τις σίγουρες (λέμε τώρα) προβλέψεις του PopCode για τον 8ο κύκλο ‘Game of Thrones’. Μέχρι τότε όμως ας συμφωνήσουμε πάνω σε μια παντηλεοπτική αλήθεια – οι τελευταίες σεζόν κάθε σειράς τείνουν να απαντούν στα μεγαλύτερα ερωτήματα.

Σε ένα τέτοιο φαίνεται ότι θα απαντήσει η 8η σεζόν σύμφωνα με ρεπορτάζ από τα γυρίσματα, αλλά εάν δεν θες να μάθεις περισσότερα ώρα να αποχωρήσεις.

Ακολουθούν πιθανά spoilers.

Ο λογαριασμός Irish Thrones στο Twitter που ακολουθεί στενά τα γυρίσματα της σειράς που συμβαίνουν στη Βόρεια Ιρλανδία (βλέπε Winterfell και Βορράς γενικότερα), εντόπισε τις κλασικές ροζ ‘GoT’ πινακίδες που εμφανίζονται κατά καιρούς σε περιοχές όπου φτιάχνονται σετ, ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί που περνούν από την περιοχή.

Οι πινακίδες που φωτογράφισαν, λοιπόν, βρίσκονται στο δάσος Tollymore στο County Down.

Ως τοποθεσία δεν σου λέει πολλά, αλλά κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της 1ης σεζόν το έβλεπες συνεχώς. Εκεί είδες τα αδέρφια Stark να βρίσκουν τα ανταρολυκάκια τους, εκεί είδες τον Jon και τον Tyrion να μιλούν γύρω από μια φωτιά στον δρόμο για το Τείχος, και – κυρίως – εκεί είδες μέλη κάποιων νεκρών ανδρών του Night’s Watch που έπεσαν θύματα των White Walkers να σχηματίζουν ένα σύμβολο στο χιόνι.

Ο David Benioff, ένας εκ των δύο δημιουργών της σειράς, επεσήμανε πέρσι τη σημασία των συμβόλων που βρήκαν ο Jon και η Daenerys στο Dragonstone εξηγώντας τα εξής:

«Ήταν κάτι που θέλαμε να θυμίσει πολύ τα χιλιάδες χρόνια που έχουν περάσει απ’ όταν εξερευνήθηκαν αυτές οι σπηλιές και φτιάχτηκαν αυτές οι τοιχογραφίες. Κάτι που μάθαμε από αυτές τις τοιχογραφίες ήταν ότι οι εικόνες αυτές δεν προέκυψαν από τους White Walkers. Προήλθαν από τους δημιουργούς τους, τα Παιδιά του Δάσους. Τα μοτίβα αυτά έχουν μυστικιστική σημασία για τα Παιδιά του Δάσους. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς σηματοδοτούν, αλλά οι σπειροειδείς σχηματισμοί είναι σημαντικοί σε πολλές διαφορετικές κουλτούρες στον δικό μας κόσμο και είναι λογικό να είναι σημαντικές και σε αυτόν τον κόσμο επίσης».

Εάν επιστρέφουμε στο Tollymore, εκεί που ξεκίνησαν όλα, είναι πολύ πιθανό να μάθουμε επιτέλους την εξήγηση του συμβολισμού που χρησιμοποίησαν οι White Walkers. Τι ήθελαν να πουν; Σημαίνει το ίδιο που σήμαινε κάποτε για τα Παιδιά του Δάσους ή έχουν δώσει πια τη δική τους ερμηνεία;

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ GAME OF THRONES:

Game of Thrones: Μία φωτογραφία μαρτυρά μια απρόσμενη επιστροφή
Κι αν ο Azor Ahai δεν είναι καν άνθρωπος; Αυτή η θεωρία του ‘GoT’ θα σε φρικάρει
Αυτή η θεωρία για τον Night King θα σε πάρει με το μέρος του (αν δεν είσαι ήδη)
Game of Thrones: Αυτή θα είναι η πιο αναπάντεχη συνάντηση της 8ης σεζόν