GAME OF THRONES

Game of Thrones για το Game of Thrones: Ποιες σειρές διεκδικούν τον Θρόνο

Ποιος θα γεμίσει το κενό της ποπ κουλτούρας μετά το τέλος της 8ης σεζόν;

Εχθές ήταν η πρεμιέρα του 2ου κύκλου του ‘Westworld’, της πρώτης σειράς που συζητήθηκε σοβαρά ότι θα είναι ο διάδοχος του ‘GoT’. Πράγματι το ‘Westworld’ είναι δυνατός αντίπαλος στην μάχη του στέμματος, εκτός όμως από αυτό βγαίνουν κάθε τόσο στην επιφάνεια και άλλοι υποψήφιοι βασιλιάδες.

Εδώ λοιπόν μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε όλους τους οίκους, που διεκδικούν τον τίτλο του επόμενου ‘Game of Thrones’.

Westworld

Το ‘Westworld’ σε επίπεδο παραγωγής και δυνατότητας εξέλιξης της πλοκής φτάνει σίγουρα το ‘Game of Thrones’. Οι αμέριστες αυτές δυνατότητές του ήταν που μας μπέρδευαν ή και κούραζαν στην πρώτη σεζόν, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και το μυαλό μας στα τελευταία επεισόδια.

Το ‘Westworld’ πέτυχε σίγουρα το να θέλουμε να δούμε κι άλλο και το μόνο που ελπίζουμε είναι να μην χαθεί μέσα στο μεγαλείο του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Quiz: Πόσο καλά θυμάσαι την 1η σεζόν του Westworld;

Britannia

Το ‘Britannia’ ήταν ο φετινός υποψήφιος για τη διαδοχή. Η ιστορία τοποθετείται στο 43 μ.Χ., παρακολουθώντας την εισβολή του ρωμαϊκού στρατού στη βρετανική γη, η οποία κατοικείται από Κέλτες και Δρυίδες, από φυλές γυναικών μαχητριών και από ανθρώπους σε επαφή με μυστικιστικές δυνάμεις. Είναι τόσο όμορφα γυρισμένο που από το εικαστικό κομμάτι δεν θα έχεις κανένα παράπονο.

Κατά τα άλλα η πλοκή δεν σε κερδίζει με τον τρόπο που σε κερδίζει το ‘GoT’. Το ‘Game of Thrones’ έχει το χαρακτηριστικό ότι δεν απευθύνεται μόνο στους φαν του φανταστικού ή του επικού, αλλά στον οποιονδήποτε.

To ‘Britannia’ είναι καλό, αλλά όχι απαραίτητο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Θα είναι το ‘Britannia’ το φετινό ‘Game of Thrones’;

Black Sails

Το ‘Black Sails’ πέρασε και δεν ακούμπησε τόσο κόσμο όσο θα μπορούσε να ακουμπήσει. Άρχισε το 2014 και τελείωσε το 2017 και όσοι το ανάλυψαν ή το ανακαλύπτουν ακόμα, δεν απογοητεύονται. Το ‘Black Sails’ βασίζεται περισσότερο στην ίντριγκα, στη διαπλοκή και στις πολιτικές σχέσεις των πρωταγωνιστών και δίνει λιγότερη βάση στο ερωτικό κομμάτι.

Κάποιοι το θεωρούν και καλύτερο από το ‘Game of Thrones’. Φυσικά, μη γελιόμαστε, είναι αδύνατο να αποκτήσει το πολυετές  hype του ‘GoT’, μόνο και μόνο επειδή έχει ήδη τελειώσει. Μπορεί όμως να είναι ένα καλό υποκατάστατο -τύπου Stannis Baratheon- μέχρι να ανέβει στον θρόνο ο πραγματικός βασιλιάς.

The Witcher

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές έρχεται το μακρινό-κοντινό 2020 στο Netflix. To ‘Witcher’ βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Andrzej Sapkowski, που έχει ήδη γίνει και επιτυχημένη σειρά videogame.

Η Lauren Schmidt Hissrich, παραγωγός και showrunner, τουίταρε την Παρασκευή ότι η σειρά θα αποτελείται από 8 επεισόδια, ο πιλότος είναι γραμμένος, τα υπόλοιπα 7 επεισόδια όμως είναι ακόμη μόνο στο κεφάλι της. Τα γυρίσματα θα λάβουν χώρα στην Ανατολική Ευρώπη και δεν έχει κλείσει κανείς ακόμη από το καστ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το Netflix θα σαρώσει τη ζωή σου: Και οι 26 σειρές που μαγειρεύονται

Lord of the Rings

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε η Amazon έκανε μία συμφωνία 250 εκατομμυρίων με τους  τους ιδιοκτήτες της περιουσίας του Tolkien. Αυτά που ξέρουμε ως τώρα είναι ότι η σειρά θα μπει μπροστά μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο, ότι οι σεζόν θα είναι τουλάχιστον 5, ότι ο Ian McKellen δεν διανοείται άλλον για τον ρόλο του Gandalf και ότι θα εξερευνηθούν ιστορίες που συνέβησαν πριν από τη ‘Συντροφιά του Δαχτυλιδιού’.

Τα λεφτά μας πάνε στο ‘Lord of the Rings’.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η σειρά ‘Lord of the Rings’ θα παρουσιάσει τη Μέση Γη που δεν είδες
Ο Ian McKellen θέλει να παίξει τον Gandalf στη σειρά ‘LΟΤR’, πάρτε τον ένα τηλέφωνο

Game of Thrones Spinoffs

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο πιο δίκαιος διάδοχος του ‘Game of Thrones’ αν όχι το ίδιο το ‘Game of Thrones’;

Το HBO έχει δώσει σε πέντε διαφορετικές ομάδες σεναριογράφων το ελεύθερο να παρουσιάσουν τον πιλότο τους, αλλά το πράσινο φως θα το πάρει μάλλον μόνο ένα. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προς το παρόν δεν υπάρχει, γιατί το δίκτυο εστιάζει πρώτα πάνω από όλα στο φινάλε της 8ης σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Game of Thrones: Πότε μπορείς να περιμένεις το 1ο prequel
Game of Thrones: Ούτε 1, ούτε 2 οι spinoff σειρές που μαγειρεύει το HBO

The Kingkiller Chronicle

(σχέδιο από εδώ)

To 2013 η 20th Century Fox ανακοίνωσε ότι θα κάνει σειρά το ‘Kingkiller Chronicle’. Λίγο καιρό μετά το πρότζεκτ ακυρώθηκε, το 2015 όμως ο συγγραφέας των βιβλίων Patrick Rothfuss, ανακοίνωσε ότι θα γίνει και ταινία και σειρά και videogame. Τον Ιανουάριο του 2018 ανακοινώθηκε ότι σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Sam Raimi.

Για σειρά επομένως έχουμε ακόμη μέλλον, αφού όμως ήδη έχει πέσει στο τραπέζι, έχουμε έναν διάδοχο που βρίσκεται μακριά στον χάρτη, δεν παύει όμως να βρίσκεται.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

5 fantasy βιβλία για να διαβάσετε μέχρι να βγει (επιτέλους!) το 6o ‘Game of Thrones’

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.