GAME OF THRONES

‘Game of Thrones’: Το μοτίβο στους θανάτους της σειράς που δεν έχεις προσέξει

Το τέλος σου στο Westeros μπορεί να μην είναι καθόλου τυχαίο.

Αυτό που πεθαίνουν όλοι στο ‘Game of Thrones’ το ξέρεις, ε; Γενικά αν ζεις στο Westeros (στο Essos, στο Sothoryos, οπουδήποτε στον κόσμο του George R.R. Martin τελοσπάντων), οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της επιβίωσής σου.

Μπορεί κάποιοι από τους θανάτους της σειράς να μην είναι απαραίτητα επιδραστικοί στην πλοκή – έως και τυχαίοι έχουν φανεί ορισμένοι – αλλά, όπως παρατήρησε ένας φαν της σειράς στο Reddit, ο τρόπος που θανατώνονται οι χαρακτήρες μόνο τυχαίος δεν είναι.

Πολλοί από τους χαρακτήρες που έχουμε αποχαιρετίσει έφυγαν με τρόπο που αντικατόπτριζε εμβληματικές στιγμές τους στη σειρά, συχνά κλείνοντας έναν κύκλο που είχαν ξεκινήσει οι ίδιοι. Ο Ned μας συστήθηκε αποκεφαλίζοντας ένα μέλος του Night’s Watch και κατέληξε να αποκεφαλίζεται κι ο ίδιος. Ο Roose Bolton μαχαίρωσε τον Robb στην καρδιά και δολοφονήθηκε με μαχαίρι στη δική του καρδιά.

Ρίξε μια ματιά στη λίστα:

Προφανώς και υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που δεν έχουν φύγει σύμφωνα με το παραπάνω μοτίβο, αλλά είναι τόσοι αυτοί που υπακούουν σ’ αυτό που δε μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι αυτή η ανακάλυψη δεν έχει μόνο ενδιαφέρον για τον ποιητικό τρόπο που διαλέγει η σειρά και ο Martin για να ολοκληρώσουν το μονοπάτι ενός χαρακτήρα.

Έχει και για τα περιθώρια που ανοίγει για τις προβλέψεις θανάτων άλλων χαρακτήρων.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλοι οι θάνατοι του ‘Game of Thrones’ στο πιο ευφάνταστο viral βίντεο