GAME OF THRONES

Μια αλλαγή στο σετ του ‘Game of Thrones’ μπορεί να μαρτυρά ποιος παίρνει τον Θρόνο

Ένα μικρό βήμα για την παραγωγή, ένα τεράστιο βήμα για το Westeros.

Το καστ του ‘Game of Thrones’ περνά μέρες αποχαιρετισμού, αφού οι περισσότεροι ηθοποιοί σιγά-σιγά ολοκληρώνουν τα γυρίσματά τους. Η Emilia Clarke έχει ήδη ανεβάσει το αντίο της στο Instagram, ενώ ο Liam Cunningham που υποδύεται τον Davos Seaworth δήλωσε πρόσφατα πως η στιγμή που θα μπορεί να ξυρίσει το μούσι του είναι πια «πολύ, πολύ κοντά».

Επειδή όμως το αντίο για εμάς απέχει περίπου έναν χρόνο, η ανάλυση συνεχίζεται. Αν σου λέγαμε ότι μια πολύ μικρή αλλαγή στο σετ της παραγωγής θα μπορούσε να σημαίνει μια κοσμοϊστορική αλλαγή για το Westeros θα μας πίστευες;

Προχωράς παρακάτω για το πιθανό σπόιλερ:

To Κόκκινο Φρούριο δεν είναι πια κόκκινο.

Το βασιλικό κάστρο του King’s Landing – κύριο οχυρό και προστασία της πόλης – από την απόβαση του Aegon the Conqueror που διέταξε την κατασκευή του κι έπειτα, φιλοξενούσε πάντα τον ηγεμόνα των Επτά Βασιλείων. Το κόκκινό του χρώμα παραπέμπει στη δυναστεία των Targaryen, αλλά λειτουργεί και ως συμβολισμός-υπενθύμιση της φωτιάς που έκαψε τους εχθρούς του Aegon.

Όπως παρατηρήθηκε όμως από φαν που παραμονεύουν στα γυρίσματα, το Κόκκινο Φρούριο ανακατασκευάστηκε και είναι πλέον λευκό.

Οι θεωρίες που έχουν πέσει είναι πολλές.

Το χρώμα των Stark πλησιάζει σε αυτό του κτίσματος, οπότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για ηγεμονία του Jon Snow. Ο Jon, ωστόσο, είναι στην πραγματικότητα επίσημα Targaryen και ως τέτοιος μπορεί να διεκδικήσει τον θρόνο. Η μητέρα του, Lyanna, ήταν Stark, αλλά ο απόγονος παραδοσιακά παίρνει το επίθετο του πατέρα. Εκτός κι αν ο Jon αλλάξει τους κανόνες προς τιμήν του οίκου που τον μεγάλωσε.

Δύο ακόμα εκδοχές που έχουν πέσει στο ιντερνετικό τραπέζι είναι η επικράτηση του Night King που έχει καλύψει το Westeros στον πάγο, αλλά και η πιθανότητα μιας ελαφριάς παραπομπής στο χειμωνιάτικο παλτό της Daenerys (καλά κοίτα, δεν είναι το τελευταίο, δεν το δεχόμαστε).

Η τέταρτη και πιο πιθανή κατά τη γνώμη μας θεωρία είναι πως η αλλαγή του χρώματος σηματοδοτεί τον ερχομό της δημοκρατίας στο Westeros. Στη διάρκεια του 7ου κύκλου παρακολουθήσαμε τον Tyrion να παρακινεί τη Daenerys να σπάσει τον τροχό, όπως και η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θέλει να κάνει.

Σε μια συζήτηση που σχετιζόταν με τη διαδοχή της, τη συμβούλευσε να βρει έναν τρόπο για να εξασφαλίσει τη διατήρηση του οράματός της ακόμα και μετά το πέρας της βασιλείας της. Το γεγονός ότι στοιχηματίζουμε πως η Khaleesi θα μείνει (έχει μείνει;) έγκυος με το παιδί του Jon, δεν σημαίνει πως δεν θα αποφασίσει τελικά να αφήσει στην άκρη την παραδοσιακή διαδοχή για κάτι καινούριο. Άλλωστε, όπως φροντίζει πού και πού να της θυμίζει ο Tyrion, πλέον αντιπροσωπεύει κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό της ή από τον Οίκο των Targaryen.

Πράγματι, η Daenerys, o Jon, ακόμα και η Yara Greyjoy, έχουν μιλήσει ο καθένας με τον τρόπο του για το τέλος του παλιού. Για τον καλύτερο κόσμο που θα φτιάξουν από τις στάχτες που άφησαν οι πρόγονοί τους. Για τη νέα σελίδα που θα γυρίσει το Westeros με τη δική τους προσφορά.

Ήρθε η ώρα για τη δημοκρατία στο Westeros;

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.