GAME OF THRONES

Βάλαμε έναν άσχετο με το ‘Game of Thrones’ να γράψει review του φινάλε

Ο Κωνσταντίνος Αμπατζής είδε κατευθείαν το ‘The Winds of Winter’ κι είχε το θράσος να γράψει και review.

Δεν ξέρω αν έχεις παρακολουθήσει κάποιο απ’ τα live video chat που έχουμε κάνει στο Facebook για το ‘Game of Thrones‘. Αν τα έχεις δει, θα έχεις καταλάβει πως σε ό,τι αφορά τη σειρά είμαι παντελώς άσχετος. Άσχετος ρε παιδί μου, δεν έχω ιδέα, δεν ξεχωρίζω τους χαρακτήρες, πιο άσχετος κι απ’ τον Βερύκιο όταν άνοιξε Twitter.

Τώρα γιατί με φώναζαν στα video chat, ποτέ δεν κατάλαβα. Εγώ πήγαινα πάντως, εξέφραζα τις απορίες μου, οι υπόλοιποι γελούσαν, όταν οι αναγνώστες έστελναν τις δικές τους θεωρίες αισθανόμουν πως μέσα στο κεφάλι μου ένα πιθηκάκι βαρούσε ντέφια κι η ζωή συνεχιζόταν, με εμένα να έχω παρακολουθήσει συνολικά περίπου 20 λεπτά ‘Game of Thrones’, σκόρπια, απ’ όλες τις σεζόν.

Τις τελευταίες ημέρες, το αστείο παρατράβηξε. Οι πιέσεις να κάτσω με τα παιδιά να παρακολουθήσουμε μαζί ένα επεισόδιο και να συμμετάσχω και στο live chat, γίνονταν όλο και πιο έντονες. Η Ιωσηφίνα επιχειρηματολογούσε υπέρ του προτελευταίου, επειδή συνήθως γίνεται χαμός, αλλά αν ήταν να το τολμήσω, θα το τολμούσα σωστά, με season finale.

Κι έτσι, μαζί με τους υπόλοιπους, βρέθηκα να παρακολουθώ το ‘The Winds of Winter‘, το οποίο έμαθα πως είναι ένας πολλά υποσχόμενος τίτλος (θα μπορούσε να είναι και τραγούδι των Manowar), αφού μετά από τόσα χρόνια μάλλον είχε έρθει η ώρα που περιμέναμε. Θα ερχόταν ο χειμώνας. Φοβήθηκα να ρωτήσω περισσότερα, είδα το επεισόδιο, συμμετείχα και στο chat (προσπάθησα τουλάχιστον) κι όχι απλά είδα το ποντάρισμα των άλλων, αλλά έπαιξα και all-in, προσφερόμενος να γράψω κι εγώ το δικό μου review. Σιγά μην κωλώσω.

 

Ο Δημητρόπουλος δηλαδή γιατί γράφει; Επειδή τυχαίνει να έχει δει όλα τα επεισόδια της σειράς; Λεπτομέρειες κύριοι, ασήμαντες λεπτομέρειες, τις οποίες δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω να με επηρεάσουν.

Πριν προχωρήσω στη βαθυστόχαστη ανάλυση του επεισοδίου, ας παραθέσω όσα ήξερα πριν το φινάλε της έκτης σεζόν:

  • Ο Jon Snow πέθανε και αναστήθηκε.
  • Όλοι διεκδικούν το θρόνο του Westeros.
  • Δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω όνομα χαρακτήρα σωστά αν δεν τσεκάρω το Google 2-3 φορές.
  • Η Daenerys παίζει να είναι αδερφή του Snow.
  • Γενικά έχει πεθάνει πολύς κόσμος.
  • Οι Stark έχουν κάποια σχέση με λύκους.
  • Σε κάθε επεισόδιο έχει γυμνές σκηνές.
  • Στο προηγούμενο επεισόδιο είχε γίνει μια επική μάχη.
  • Ο χειμώνας δεν έχει έρθει ακόμα.
  • Συνυπάρχουν δράκοι, νάνοι και σπουργίτια.

Πράσινο υγρό πυρ, δυνατή αρχή

 

Μετά τους αχρείαστα μεγάλους τίτλους αρχής, βρεθήκαμε στο εσωτερικό μιας εκκλησίας, όπου ήταν μαζεμένο όλο το χωριό για να παραστεί στη δίκη ενός νεαρού. Οι υπόλοιποι φάνηκε να καταλαβαίνουν τι αφορούσε αυτή η δίκη, οπότε δεν ρώτησα περισσότερα.

Ο νεαρός έδειξε μεταμέλεια απέναντι στους επτά(;) κάτι το οποίο πάντα στις δίκες αναγνωρίζεται. Και στο στρατό άλλωστε, μας έλεγαν πως όταν κάνουμε μια μαλακία, πρέπει να την αναγνωρίζουμε αφού θα είναι πιο εύκολο να τη γλιτώσουμε. Σωστός λοιπόν, προσφέρθηκε μάλιστα να αφιερωθεί στους επτά(;)  και κέρδισε κι ένα τατουάζ στο μέτωπο. Δεν ξέρω τι είχε κάνει, πάντως πρέπει να ήταν χοντρό. Στεναχωρήθηκα λίγο που δεν είδα δίκη, πάντα μου άρεσαν οι δικαστικές σειρές, αλλά προχωράμε (ωραία μουσική όσο ο νεαρός έμπαινε στο δικαστήριο/εκκλησία).

Ταυτόχρονα με τη δίκη, ένας παππούς με μούσια ντύθηκε αφού ολοκλήρωσε το σεξ με μια ιερόδουλη (γυμνή σκηνή τσεεεεεεκ), δεν την πλήρωσε και τον σκότωσαν. Αυστηρά τα πράγματα, μπορούσε να τα δώσει κι αύριο. Τον παππού σκότωσαν μάλιστα παιδάκια (εκτός κι αν ήταν νάνοι, αλλά δεν νομίζω) και πάλι υπό τους ήχους γαμάτης μουσικής. Τόσο ωραία μουσική έχει πάντα; (όχι, μου απάντησαν).

Ο νεαρός που δικάστηκε με το σημάδι στο μέτωπο μαχαιρώθηκε, άρχισε να σέρνεται και η δίκη συνεχιζόταν, περιμένοντας την Cersei, η οποία παρακολουθούσε από μακριά, όπως και το παιδάκι που είχε ντυθεί βασιλιάς. Στο υπόγειο είχε ένα πράσινο υγρό, κάτι άρχισα να καταλαβαίνω (ΟΚ, το είπε η Ιωσηφίνα, τι θες), το ίδιο κατάλαβε κι η κοπελίτσα με την τιάρα στην εκκλησία, αλλά δεν τους άφησαν να φύγουν κι έτσι όταν το υγρό πυρ εξερράγη, κάηκαν όλοι. Τζάμπα προσπάθησα να καταλάβω ποιος είναι ποιος, λογικά δεν θα ξαναπαίξουν.

Συνωμοσία της Cersei, ρώτησα κι έμαθα γι’ αυτήν, ανώμαλη σου λέει, κοιμάται με τον αδερφό της και τέτοια. Το παιδάκι ήταν όντως βασιλιάς αλλά φαντάζομαι όταν πήδηξε απ’ το παράθυρο σταμάτησε να είναι. Πριν προχωρήσουμε η Cersei βασάνισε και μια κακομοίρα, φωνάζοντας έναν ψηλό φίλο της και λέγοντας την κωδική λέξη “Shame”. Απ’ τις κραυγές που ακολούθησαν, δεν ακούστηκε και τόσο καλό.

 

“I fuck my brother because it feels good to feel him inside me”. Μάααααααλιστα. Αυτή η ατάκα θα ήθελε λίγη μουσική νομίζω. Τέλος πάντως, όλο αυτό το σκηνικό άξιζε μόνο και μόνο για τη σκηνή που γυρνάει ο άντρας/αδερφός πάνω στο άλογο με βλέμμα “μην λείψω μια μέρα, αμέσως να κάψετε το βασίλειο”.

 

Ο Jon ο Snow

 

Η μεγαλύτερη στιγμή μου σχετικά με τον Jon Snow ήταν το γεγονός ότι τον αναγνώρισα. Πράγματι μόλις εμφανίστηκε, φώναξα “α ο Snow” σαν γιαγιά που βλέπει για πρώτη φορά ‘Λάμψη’ κι αναγνωρίζει τον Γιάνγκο Δράκο, ή πατέρα που αναγνωρίζει το παιδί του στο επισκεπτήριο του στρατού.

Ο Snow μιλούσε πολύ και με πολλούς παιδιά και δεν καταλάβαινα πολλά, κατάλαβα όμως ότι κάποιος διέταξε να σκοτωθεί ένα κοριτσάκι. Not Cool. Η γυναίκα που το σκότωσε εξορίστηκε, αν και προειδοποιούσε για ένα πόλεμο πρώτα. Μπλέξιμο.

Πολύ χαλαρή η έννοια του νόμου στο ‘Game of Thrones’ πάντως. Ο ένας δηλώνει υποταγή στους επτά και του την χαρίζουν (μετά κάηκε βέβαια, αλλά συμβαίνουν αυτά), η άλλη σκοτώνει ένα κοριτσάκι και απλά την εξορίζουν, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΤΣΙ.

Ο Jon Snow κάθεται έξω και πέφτει πραγματικό snow (συγγνώμη) άρα ήρθε ο χειμώνας. Χαχαχαχα έξι σεζόν βλέπατε περιμένοντας κι εγώ είδα 35 λεπτά και πέτυχα χειμώνα. Ήρθεεεε. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αλλά ήρθε. Το έστρωσε παντού εντωμεταξύ, πότε πρόλαβε;

Ο Snow μιλάει με την Lady of Winterfell (ουουυ) κι εκεί κάπου αφαιρέθηκα λίγο γιατί η Ισλανδία κέρδιζε την Αγγλία. Επανήλθα όμως όταν η Lady είπε ότι ήρθε ένα λευκό κοράκι, οπότε ήρθε ο χειμώνας. Κλαπ κλαπ captain obvious, το έχει στρώσει παντού, το λευκό κοράκι περίμενες;

Ωραία μουσική κι εδώ. Είχαμε κι ένα flashback και καταλάβαμε κάτι για τη συγγένεια Snow – Daenerys. Κατάλαβαν δηλαδή, γιατί έγω δεν κατάλαβα κάτι. Όταν τα έκανε η ‘Λάμψη’ όμως αυτά ο Martin ακόμα έγραφε σχολικές εκθέσεις και του κοκκίνιζαν τα σημεία με τους δράκους.

Ερχόμαστε

 

Η Daenerys πίνοντας το κρασάκι της γείωσε τον στρατηγό-γκόμενο και ξεκίνησε για το Westeros. Πριν το κάνει αυτό, είχε ένα τετ-α-τετ με τον συμπαθέστατο Tyrion, τον αγαπημένο μου χαρακτήρα. Μέχρι και παράσημο πήρε, πέταξε και μερικές σοφίες, γενικά η Daenerys τον άκουγε προσεκτικά κι όποιον εκτιμά η Daenerys τον εκτιμώ κι εγώ.

Δεν ήταν ο πρώτος που σε αγάπησε, δεν θα είναι κι ο τελευταίος”. Αποστακ-Tyrion σοφίας και τσιτάτων. Δικαίως έγινε το δεξί χέρι της βασίλισσας, αν και η Daenerys δεν είναι βασίλισσα. Λίγο Ελλάδα μου θύμισε το σκηνικό, που όλοι είναι πρόεδροι.

Μετά τα παράσημα,  η Daenerys φόρτωσε καράβια και δράκους και ξεκίνησε για το Westeros, οπότε φαντάζομαι έρχονται μάχες. Πείτε μου ποιος κέρδισε παιδιά. Εγώ πάντως είμαι team Daenerys και σίγουρα όχι Cersei, η οποία έκατσε στο θρόνο μετά την αυτοκτονία του μικρού αιμομικτικού γιου της.

Πρώτη ΔΟΥ Westeros

 

Κορυφαία σκηνή για μένα πάντως, η περιπέτεια του ψηλού με το γλυκό χαμόγελο στην βιβλιοθήκη. Πόσο γλυκούλης, περίμενε εκεί υπομονετικά να συμπληρώσει 45 αιτήσεις και να ξεκινήσει το ταξίδι του προς τη γνώση.

Δεν έχω ιδέα για τη χρησιμότητα της σκηνής, αλλά εμένα μου έφτιαξε το κέφι και μου επιβεβαίωσε ξανά το πόσο Ελλάδα κλίμα της σειράς.

Μακάρι να σπουδάσει το παιδί, να αποφοιτήσει, να βρει και μια καλή δουλειά στο ΙΚΑ του King’s Landing και να νοικοκυρευτεί. Γιατί όχι, και βασιλιάς.

Αγάπη μόνο και αγκαλιές

 

Προσπάθησα να τις κολλήσω μέσα στο κείμενο, αλλά πραγματικά δεν κατάλαβα τη σχέση τους με το υπόλοιπο επεισόδιο και δεν τόλμησα να ρωτήσω. Εύφημος μνεία όμως, στην γιαγιά που ντίσαρε τους πάντες, με drop mic, Kanye West εκφράσεις που αποστόμωνε τα κορίτσια. Εύγε στην Ντένη Μαρκορά του ‘Game of Thrones’.

Κι ένα ακόμη μεγαλύτερο εύγε και αγκαλιές και αγάπες στο μικρό κοριτσάκι που αγόρευε κι ήταν ένα διαρκές “awwwwwww”. Έγραψε κι ο Στέφανος ότι θέλει να τη δει στο θρόνο, χρειάζεσαι κάτι άλλο; Μακάρι να γίνει βασίλισσα και να της φορέσουν ένα μικρό χαριτωμένο στεμματάκι και να δίνει εντολές και να αγορεύει και να ζουζουνίζει. <3

Άντε και του χρόνου παιδιά.